ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

ΟΚΔΕ Επίσκεψη Μητσοτάκη Στον Τραμπ : Γη Και Ύδωρ Στους Αμερικάνους Ιμπεριαλιστές

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 
Χωρίς εκπλήξεις εξελίχτηκε η επίσκεψη Μητσοτάκη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ. Η προσοχή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι στραμμένη στην προσπάθεια χτυπήματος του Ιράν και αντεπίθεσής του στη Μέση Ανατολή, όχι στις αγωνίες του ελληνικού καπιταλισμού, τον οποίο άλλωστε έχουν απόλυτα του χεριού τους.

Ο Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πειθήνια τις ΗΠΑ ότι «πρέπει να είναι βέβαιες ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένας σταθερός και αξιόπιστος εταίρος» – δεν είχαν άλλωστε καμία αμφιβολία! Είναι σίγουρο ότι επίσης επιβεβαίωσε στον Τραμπ ότι θα επικυρωθεί άμεσα στη βουλή η αποικιακρατικού τύπου Νέα Συμφωνία Ελλάδας–ΗΠΑ για τις Βάσεις, που τα δίνει όλα στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές, κάνει τη χώρα μας ορμητήριό τους, δίνει πρόσβαση σε όλες τις ελληνικές στρατιωτικές βάσεις και βέβαια τους απαλάσσει από φόρους–δασμούς! Άλλωστε, πριν ακόμα τη συνάντηση, υπήρξε νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της «διμερούς αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας–ΗΠΑ» σε τέσσερις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, για να πάει ο Μητσοτάκης σαν καλά διαβασμένος μαθητής.

Αλίμονο, κανείς δεν μπορεί παρά να φοβάται πόση ακόμα προθυμία επέδειξε να συνδράμει τις ΗΠΑ στο τεράστιο μέτωπο ενάντια στο Ιράν, καθώς δήλωσε –μόνος αυτός από όλους τους ευρωπαίους «ηγέτες» τόσο απροκάλυπτα– πως υποστηρίζει τις ενέργειές τους, λίγο μετά την γκαγκστερική εκτέλεση Σουλεϊμανί!

Δεν περίμενε κανείς οτιδήποτε διαφορετικό, καθώς ο ελληνικός καπιταλισμός έχει ποντάρει τυχοδιωκτικά τα πάντα στην πλήρη στοίχιση με τις ΗΠΑ, με τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους στην περιοχή (περικύκλωση Ρωσίας, χτύπημα Ιράν, ευθυγράμμιση Τουρκίας, αντιδραστικοί και επιθετικοί «άξονες» με Αίγυπτο και Ισραήλ, ενεργειακοί δρόμοι, προετοιμασία νέων επεμβάσεων κ.λπ.). Μια πολιτική εξαιρετικά επικίνδυνη: που βάζει σταθερά τον ελληνικό λαό στο επίκεντρο μιας τεράστιας σύγκρουσης, που ετοιμάζει νέους πανάκριβους, θηριώδεις εξοπλισμούς, όπως έκανε και ο Μητσοτάκης με την εκδήλωση της πρόθεσης να αρχίσουν επίσημες διαπραγματεύσεις για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών F35 και για την αναβάθμιση των F16.

Υπερθεμάτισε η κάλπικη «αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για συνάντηση–φιάσκο επειδή ο Τραμπ δεν τοποθετήθηκε ενάντια στην Τουρκία. Με σημαία την “εθνική” απαίτηση για επίδειξη πυγμής ενάντια στον τουρκικό καπιταλισμό, οι άθλιοι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τα εγκλήματα του 3ου Μνημονίου και αφού ξενάγησαν φιλικά τον αμερικάνο πρέσβη-ανθύπατο Πάιατ στην Κουμουνδούρου, θέλουν να βουτήξουν ακόμα πιο βαθιά στη λάσπη του αστικού πολιτικού σκηνικού για το ποιοι είναι οι καλύτεροι λακέδες των ιμπεριαλιστών.

Φυσικά, για το τουρκολυβικό μνημόνιο κ.ά. ο Μητσοτάκης, παρότι υπενθύμισε στον Τραμπ ότι «η Αθήνα αναμένει την υποστήριξή σας», εισέπραξε περίπου ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και εύσημα για την «οικονομική ανάκαμψη». Όσο πιο πιστό μαντρόσκυλο των αμερικάνων ιμπεριαλιστών θέλει να είναι ο ελληνικός καπιταλισμός, τόσο πιο πολύ θα του ξεκαθαρίζεται, σε όλους τους τόνους, ότι στρατηγική προτεραιότητα των ΗΠΑ δεν είναι τα «εθνικά δίκαια» που αυτός επικαλείται αλλά μια διευθέτηση των σχέσεών τους με τον τούρκικο καπιταλισμό (στρατηγική αναγκαιότητα για τα σχέδιά τους στην περιοχή).

O ελληνικός λαός δεν είναι κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και των αστικών ανταγωνισμών. Είναι επείγουσα ανάγκη να αναπτύξουμε ένα αντιπολεμικό κίνημα, απαιτώντας λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για εξοπλισμούς και καταστροφικές εξορύξεις-αγωγούς, κλείσιμο των βάσεων και έξοδο από το ΝΑΤΟ, έξοδο από τους αντιδραστικούς–επιθετικούς «άξονες» – και για να μπλοκάρουμε την απειλή νέου πολέμου από ΗΠΑ και Ισραήλ ενάντια στο Ιράν . Ενάντια στους ιμπεριαλιστές και εθνικιστές, με την κοινή πάλη και τον διεθνισμό των εργατών και λαών σε Ελλάδα και Τουρκία, που είναι η μόνη πραγματική εγγύηση για να μην συρθούμε σε πολεμικά “επεισόδια” και σφαγεία. Άμεσος σταθμός είναι να γίνουν σε όλη την Ελλάδα αντιπολεμικές–αντιιμπεριαλιστικές–αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ενάντια στα σχέδια των ΗΠΑ στο Ιράν και την επικύρωση της Συμφωνίας για τις Βάσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου