ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

ΝΑΡ : Εννιά Νεκροί Από Παγωνιά Ή Στην Προσπάθεια Να Ζεσταθούν. Ως Εδώ!

Ως εδώ! Να σταματήσει η δολοφονική πολιτική

Εννιά νεκροί από παγωνιά ή στην προσπάθεια να ζεσταθούν

Τραγωδία δίχως τέλος αναδεικνύεται η προσπάθεια φτωχών οικογενειών να αντιμετωπίσουν την παγωνιά του χειμώνα. Τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ μιλά για επιστροφή της «κανονικότητας» και τα αστικά πολιτικά κόμματα τσακώνονται για το ποιος είναι ο καλύτερος υπηρέτης της πολιτικής του κεφαλαίου και των ΗΠΑ, ένα ζευγάρι σήμερα το πρωί βρέθηκε νεκρό από τα παιδιά τους μέσα στο σπίτι τους στο Μεταξουργείο. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μια σόμπα γκαζιού σημείωσε διαρροή, με αποτέλεσμα το θάνατο των δύο γονιών. Την ίδια μέρα, στην Κομοτηνή, ένα τετράχρονο κοριτσάκι ανασύρθηκε απανθρακωμένο από το παράπηγμα όπου ζούσε μαζί με την οικογένεια του. 

Την Πέμπτη, στην Κέρκυρα, μια 63χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της και σύμφωνα με την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατός της «επήλθε από κρυοπληξία».

Την περασμένη Παρασκευή 3/1 ακόμη ένα κοριτσάκι, μόλις τριών ετών, κάηκε ζωντανό μέσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στον Πειραιά, όπου είχε βρει καταφύγιο από το κρύο με την οικογένειά του. Τέλος, παραμονές Χριστουγέννων τέσσερις μετανάστες είχαν βρεθεί νεκροί σε δώμα κτηνοτροφικής μονάδας στα Καλύβια Αττικής, με τον θάνατό τους να οφείλεται σε δηλητηρίαση καθώς χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιο μαγκάλι με υγραέριο προκειμένου να ζεσταθούν.

Συνολικά εννιά άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο μικρά παιδιά, βρήκαν τραγικό θάνατο γιατί διαβίωναν σε απαράδεκτες συνθήκες, σε ακατάλληλα σπίτια ή σε καταφύγια, χωρίς την κατάλληλη θέρμανση.

Αυτή είναι η «ανάπτυξη» για την οποία «κοκορεύονται» οι Μητσοτάκης και Τσίπρας. 

Αποτελεί πρόκληση όμως, το 2020 με τόσο αμύθητο πλούτο συγκεντρωμένο στο κεφάλαιο, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι μετανάστες να μην έχουν ούτε τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα, όπως αυτό της αξιοπρεπούς στέγασης και θέρμανσης. Και μάλιστα να χάνουν τη ζωή τους λόγω παγωνιάς ή επικίνδυνης θέρμανσης.

Δεν μας ταιριάζει η μοιρολατρία, δεν θα θρηνούμε μόνο τους ανθρώπους της τάξης μας. 

Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να αγωνιστεί για άμεσα μέτρα έτσι ώστε κανένας άνθρωπος να μην βρίσκεται στο έλεος του ψύχους, για μεγάλα προγράμματα κάλυψης των λαϊκών αναγκών στη στέγη, για αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Λεφτά για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι για εξοπλισμούς, για τους ευρω-τοκογλύφους του χρέους και το ντοπάρισμα του κεφαλαίου.

Για μια άλλη κοινωνία που οι παραγωγοί του πλούτου, ο κόσμος της δουλειάς, θα έχουν όλο το μερτικό τους από τη ζωή, με τη ζεστασιά της αλληλεγγύης και της δημιουργίας, βάζοντας τέλος στην παγωνιά της εκμετάλλευσης.

Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 10/1/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου