ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Μαζικό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο Στην Αθήνα - ΜΑΤ Και Χημικά Κατά Διαδηλωτών

Με ΜΑΤ και χημικά αντιμετώπισε η κυβέρνηση φοιτητές και εκπαιδευτικούς όταν η διαδήλωση τους έφτασε , έφτασε στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, επί της Bασιλίσσης Σοφίας. Η διαδήλωση ενάντια στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, στην οποία καλούσαν φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία εκπαιδευτικών ξεκίνησε από τα Προπύλαια με κατεύθυνση την Βουλή.

Για αρκετή ώρα οι συγκεντρωμένοι, με επικεφαλής το μπλοκ των εκπαιδευτικών, παρέμειναν έξω από τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, ιδίως των αναπληρωτών, και την μετατροπή των πανεπιστημίων σε επιχειρήσεις μέσω της σύνδεσης της χρηματοδότησης με την αξιολόγησης, αλλά και ενάντια στην εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των κολλεγίων.
Μετά την αποχώρηση του μπλοκ των εκπαιδευτικών, οι φοιτητές κινήθηκαν προς τον αστυνομικό φραγμό στην είσοδο της Βουλής, όπου και δέχτηκαν χημικά από τα ΜΑΤ. Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα στα Προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών.

Νωρίτερα, μέλη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση είχαν αναρτήσει πανό στα γραφεία του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Έρευνας (ΕΛΚΕ) με σύνθημα “έρευνα για τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για τον στρατό και τις επιχειρήσεις”. Σημειώνεται ότι, για μια ακόμη φορά, τη διαδήλωση παρακολουθούσε καθ’ όλη τη διάρκειά της το ντρόουν της αστυνομίας.

Η ψήφιση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των κολεγίων καθώς και τη σύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση αναβλήθηκε για την Πέμπτη, οπότε και προγραμματίζεται νέο συλλαλητήριο από τις διδασκαλικές Ομοσπονδίες και τους φοιτητικούς συλλόγους.
Πηγή :  Παντιέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου