ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Ρατσισμός, Λιτότητα Και Πολεμοκαπηλεία - Κάτω Η Νέα Δημοκρατία

Την ώρα που στην Αθήνα ο Μητσοτάκης με τον Νετανιάχου υπογράφανε τη συμφωνία για τον αγωγό EastMed, ο Τραμπ στη Βαγδάτη δολοφονούσε τον στρατηγό Σουλεϊμανί του Ιράν. Διέλυσε με αυτόν τον τρόπο όλα τα παραμύθια περί ειρήνης, ευημερίας και σταθερότητας που τάχα φέρνει ο άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Αν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία για την πολεμική απειλή που κλιμακώνει η κυβέρνηση της ΝΔ, φρόντισε να την σκορπίσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης με το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Πήγε να δηλώσει πίστη στον Τραμπ σαν ο “πιο αξιόπιστος εταίρος” του στην περιοχή. Και δεν έμεινε στα λόγια: η βάση της Σούδας γεμίζει από αμερικάνικα αεροπλάνα που ετοιμάζονται να συμμετέχουν στις επόμενες επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει την προέλαση του πολέμαρχου Χαφτάρ στη Λιβύη κλιμακώνοντας την ελληνοτουρκική κρίση σε πόλεμο δι' αντιπροσώπων στο έδαφος της Λιβύης. Και ενώ σπέρνουν την καταστροφή και ξεριζώνουν πληθυσμούς, στοχοποιούν τους πρόσφυγες και ξεσηκώνουν τον ρατσισμό εναντίον τους.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που ανάβει το πράσινο φως για τις απολύσεις των συμβασιούχων στο δημόσιο και των “εργολαβικών” στις πρώην ΔΕΚΟ, αλλά ακόμη και μόνιμου προσωπικού στις τράπεζες και σε όλο τον ιδιωτικό τομέα.

Πρόκειται για κήρυξη πολέμου σε όλα τα μέτωπα και η απάντηση πρέπει να είναι άμεση. Να ενώσουμε όλες τις εργατικές και νεολαιίστικες αντιστάσεις σε ένα μεγάλο ΟΧΙ στον πόλεμο. Δεν πολεμάμε ούτε για τον Τραμπ ούτε για τις ΑΟΖ, τα πετρέλαια και τα κέρδη των Λάτσηδων και των Βαρδινογιάνηδων. Να κλείσουν οι βάσεις για την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και να ανοίξουν τα σύνορα και οι πόλεις για τους πρόσφυγες. Λεφτά για μόνιμες και σταθερές δουλειές και όχι για φρεγάτες και F-35.

Σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει αντιπολεμικά συλλαλητήρια. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Τάσης όπου ανήκει και το ΣΕΚ καλούν για δράση παντού, από τις ΗΠΑ και τον Καναδά μέχρι την Κορέα και από τη Βρετανία μέχρι την Τουρκία και την Αίγυπτο. Να στηρίξουμε και εδώ τις προσπάθειες για ενωτική αντιπολεμική δράση. Αρχίζοντας από αυτό το Σάββατο. Σε κάθε γειτονιά βγαίνουμε στις πλατείες, ξεσηκώνουμε την αντιπολεμική διάθεση και κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα για να βροντοφωνάξουμε ότι η πολεμοκαπηλεία δεν θα περάσει. Συγκέντρωση στις 2μμ και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου