ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Απαιτούμε Συλλογικές Συμβάσεις - Όχι Αμερικάνικες Βάσεις


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταρρίπτει καθημερινά όλα τα ρεκόρ κομπιναδόρικης γλώσσας που είχε εντοπίσει ο Όργουελ με το βιβλίο του με τίτλο “1984”. Μιλάνε για “ανάπτυξη” αλλά στην πράξη φέρνουν απολύσεις. Μιλάνε για “ασφάλεια” και φέρνουν πιο κοντά τον πόλεμο. Μιλάνε για “ευρωπαϊκό πολιτισμό” και οδηγούν πρόσφυγες στο θάνατο στη θάλασσα και στα χιονισμένα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μιλάνε για “αξίες” και προωθούν τον πιο χυδαίο σεξισμό σε βάρος των γυναικών.

Ευτυχώς, ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του βρίσκουν απέναντί τους αντιστάσεις σε κάθε βήμα.

Οι απεργοί του ΟΤΕ δίνουν το καλύτερο παράδειγμα ότι η εργατική απάντηση στο χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι η απεργία διαρκείας. Όσο τα αρπακτικά των ιδιωτικοποιήσεων απλώνουν τα χέρια τους σε κάθε δημόσια και κοινωνική υπηρεσία και θέλουν να μας κάνουν όλους “ευέλικτο εργατικό δυναμικό”, τόσο εμείς θα κλιμακώνουμε τις απεργίες.

Οι διαδηλωτές που βάδισαν από το Σύνταγμα στην αμερικάνικη πρεσβεία το Σάββατο έστειλαν το μήνυμα ότι οι συμμαχίες με τον Τραμπ και τον Νετανιάχου δεν περνάνε, βροντοφωνάζοντας “Τη Σούδα κλείστε, τα σύνορα ανοίξτε”. Οι εργάτες της Τουρκίας και οι πρόσφυγες είναι αδέλφια μας και θα παλέψουμε μαζί τους ενάντια σε όλους τους πολεμοκάπηλους που θέλουν μερίδια στη λεηλασία της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Κατακραυγή

Η κατακραυγή για τις εμετικές αφίσες κατά των εκτρώσεων που εμφανίστηκαν στους σταθμούς του Μετρό, ανάγκασε το Υπουργείο Συγκοινωνιών να τις κατεβάσει. Η απάντηση στην “υπογεννητικότητα” δεν είναι οι σεξιστικές επιθέσεις που θέλουν τις γυναίκες παιδοποιητικές μηχανές, είναι το αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιες αν και πότε θέλουν να κάνουν παιδιά έχοντας τις κατάλληλες παροχές υγείας και τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας.

Η συνεργασία της Εκκλησίας με φασιστικά κυκλώματα κατά των εκτρώσεων είναι άλλο ένα κρούσμα που αποθρασύνει τους νεοναζί καθώς έρχεται να συνδυαστεί με τις κραυγές των “αγανακτισμένων κατοίκων” κατά των προσφύγων αλλά και με την εισαγγελική πρόταση που ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή. Η μάχη που δίνουν οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στο δικαστήριο για να ανατρέψουν την εισαγγελική πρόκληση έχει τη στήριξη της σαρωτικής πλειοψηφίας του κόσμου.

Αυτή τη βδομάδα γίνονται βήματα για να δυναμώσουμε και να συντονίσουμε όλες τις αντιστάσεις.

Στο Εφετείο, ο Θανάσης Καμπαγιάννης και ο Κώστας Παπαδάκης παίρνουν τη σκυτάλη των αγορεύσεων της Πολιτικής Αγωγής για την καταδίκη επιτέλους της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί. Και την Παρασκευή 17/1, στις 6 το απόγευμα στα Πετράλωνα διαδηλώνουμε στην επέτειο της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν. Είναι η αφετηρία για να ξεδιπλώσουμε την καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ για την παγκόσμια μέρα δράσης στις 21 Μάρτη ενάντια στον ρατσισμό, τον πόλεμο και τον φασισμό.

Την Κυριακή 19/1, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ γίνεται η πανελλαδική συνέλευση του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια και του Συντονιστικού των Νοσοκομείων. Όλοι και όλες που δώσαμε και δίνουμε απεργιακές μάχες στον ΟΤΕ και στα Νοσοκομεία, στις Τράπεζες και στους Δήμους, στη ΔΕΗ και στα Σχολεία, μόνιμοι και συμβασιούχοι, “εργολαβικοί” και αναπληρωτές, συντονιζόμαστε για να κάνουμε το απεργιακό κύμα να πάρει ...γαλλικές διαστάσεις. Και στην ημερήσια διάταξη έχει ξεχωριστή θέση η καμπάνια της Κίνησης για Απεργιακή 8 Μάρτη. Γιατί η δύναμη για να σταματήσουμε και τον σεξισμό και τον ρατσισμό και την πολεμική απειλή βρίσκεται στην ενότητα όλων των αντιστάσεων με κέντρο το κίνημα της δικής μας τάξης, του “ιστορικού νεκροθάφτη” του καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου