ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

225 Υπογραφές Για Ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Πρόγραμμα Και Κόμμα

Πηγή : Παντιέρα
 
Με το παρακάτω κείμενο, 225 αγωνιστές και αγωνίστριες της κομμουνιστικής αριστεράς απευθύνουν πρόσκληση για ανάληψη πρωτοβουλιών και σχεδιασμό βημάτων που θα οδηγήσουν στη συγκρότηση σύγχρονου κομμουνιστικού προγράμματος και κόμματος. Με τη δημόσια αυτή δήλωση και κάλεσμα, ξεκινάει μια διαδικασία. Το κείμενο αυτό είναι στη διάθεση όλων όσων έχουν κοινούς προβληματισμούς και θέλουν να συμμετέχουν, και ανοιχτό για την υπογραφή όσων συναγωνιστών/στριων το επιθυμούν:

1. Εμείς που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα του κομμουνισμού ως πραγματικού κινήματος «που καταργεί την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων», αλλά και ως στρατηγικού στόχου για μια κοινωνία καθολικής απελευθέρωσης και δημιουργικής ζωής χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, καταπίεση και αλλοτρίωση, χωρίς τάξεις και κράτος:

• υποστηρίζουμε ως ύψιστης προτεραιότητας ζήτημα την ανάληψη πρωτοβουλίας για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων βημάτων που θα οδηγήσουν στη συγκρότηση ενός σύγχρονου κομμουνιστικού προγράμματος και κόμματος,

• διακηρύσσουμε την απόφασή μας να συστρατευθούμε, προκειμένου να επιδιώξουμε την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας από κοινού με όσους και όσες αναγνωρίζουν τις δικές τους θέσεις, τους δικούς τους αγώνες και αγωνίες στο γράμμα και στο πνεύμα αυτού του κειμένου.

2. Για μας το κόμμα δεν είναι αυτοσκοπός• είναι, όμως, κρίσιμη μορφή πολιτικής πρωτοπορίας της ίδιας της εργατικής τάξης ως επαναστατικού κοινωνικού υποκειμένου, απαραίτητη, όχι ασφαλώς και αρκετή, προκειμένου αυτή να διαδραματίσει τον απελευθερωτικό της ρόλο. Σε τελική ανάλυση, για μια σύνθετη εργατική τάξη, όπως αυτή των δικών μας καιρών, η οργάνωσή της σε κόμμα, σε συνδυασμό ασφαλώς με τη διαμόρφωση ενός συνεκτικού αντικαπιταλιστικού μετώπου και μιας αντικαπιταλιστικής πτέρυγας χειραφέτησης στο εργατικό κίνημα, δεν αποτελεί απλά επιλογή, αλλά μονόδρομο για το ριζικό μετασχηματισμό του αυθόρμητου σε συνειδητό στην προοπτική της κομμουνιστικής χειραφέτησης.

Θεωρητική ταυτότητα ενός τέτοιου κόμματος, ενός σύγχρονου κομμουνιστικού κόμματος, δεν μπορεί παρά να είναι αυτή του μαρξισμού, διαμέσου του οποίου αναλύεται με ριζοσπαστικό πνεύμα ο καπιταλισμός στον 21ο αιώνα σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο. Πρόκειται για έναν δημιουργικά αναπτυσσόμενο μαρξισμό, που, τροφοδοτούμενος από τις εξελίξεις της επιστήμης, της τεχνολογίας και του πολιτισμού της νέας εποχής, αξιοποιεί και αναπτύσσει τον πλούτο των κλασσικών χρόνων του, αντιμετωπίζοντας κριτικά τις εσωτερικές εντάσεις του, τις θετικές κορυφώσεις, αλλά και τις δραματικές καταλήξεις του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος μέχρι τις μέρες μας.

Η πρόταση για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό κόμμα και πρόγραμμα, αναμετριέται με τα ερωτήματα που αφορούν τη σημερινή εποχή της υπεραντιδραστικής κοινωνικής και πολιτικής τομής στον καπιταλισμό, με την καθολική επιβολή της καπιταλιστικής κυριαρχίας σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής, τη νέα βάρβαρη επιδρομή στον κόσμο της εργασίας, τα ιδιαίτερα και εξελισσόμενα χαρακτηριστικά του κόσμου της εργασίας, την επίθεση σε καταχτημένες ελευθερίες, το ρατσισμό και νεοφασισμό, αλλά και την αυξανόμενη πολεμική απειλή.

Κεντρικό ζητούμενο της προσπάθειάς μας είναι η διαμόρφωση των όρων για την εργατική επανάσταση στην εποχή μας, με κομμουνιστικό περιεχόμενο, μέσα από την εξέλιξη και τον μετασχηματισμό του εργατικού και λαϊκού αγώνα, που είναι ο μόνος δρόμος για να βελτιωθεί ουσιαστικά η ζωή της εργατικής τάξης και του λαού. Αναζητούμε σε αυτή την κατεύθυνση την απαιτούμενη επαναστατική τακτική.

Κοινωνική βάση ενός Κόμματος Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης, καθώς και της επανάστασης, είναι η πλειοψηφική, αν και πολυσύνθετη, σύγχρονη εργατική τάξη.

Οργανωτική αρχή λειτουργίας του σύγχρονου κομμουνιστικού κόμματος, στη συγκρότηση του οποίου φιλοδοξεί να συμβάλει η πρωτοβουλία μας, αναγνωρίζεται αυτή της εργατικής δημοκρατίας, συνδυασμού ελεύθερης συζήτησης, συλλογικής απόφασης στη βάση της πλειοψηφίας και συνειδητής, χωρίς εξαίρεση, πειθαρχίας στην εφαρμογή των δημοκρατικά διαμορφωμένων αποφάσεων. Η εργατική δημοκρατία ως οργανωτική αρχή λειτουργίας είναι αυτή που θεωρεί οργανικά συναρθρωμένες, και όχι αντιπαρατιθέμενες, την ελευθερία και την πειθαρχία, τη δημοκρατία και τη συγκέντρωση δυνάμεων.

3. Οι ως τώρα προσπάθειες, καθώς και οι απαντήσεις που δόθηκαν, παρά το θετικό τους φορτίο, δεν μπόρεσαν να υπερβούν τα όριά τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών. Προκειμένου, η δική μας προσπάθεια να συμβάλει σε ένα θετικό αποτέλεσμα, δεσμευόμαστε να τοποθετήσουμε τις θέσεις μας στη δημιουργική βάσανο της αυτοκριτικής και κριτικής εξέτασης και της συλλογικής επεξεργασίας.

4. Η πρωτοβουλία μας δεν απευθύνεται σε όποιους και όποιες μιλούν αφηρημένα και αόριστα για κομμουνισμό. Βαδίζοντας στα χνάρια των νικηφόρων εργατικών και απελευθερωτικών επαναστάσεων και επαναστατικών γεγονότων, με κορυφαία όλων τη Ρώσικη επανάσταση, αντλούμε πείρα και αισιοδοξία από τις καλύτερες στιγμές τους και τη συνεισφορά τους στον αγώνα και τις καταχτήσεις της εργατικής τάξης σε «Ανατολή» και «Δύση», σε όλο τον κόσμο.
Στεκόμαστε επαναστατικά κριτικά -απορρίπτοντας τη στείρα νοσταλγική ή/και τη μηδενιστική προσέγγιση- απέναντι στην αντεπαναστατική εξέλιξη των μετεπαναστικών κοινωνιών στην ΕΣΣΔ και την Ανατολική Ευρώπη, που εν τέλει οδήγησε στην καπιταλιστική παλινόρθωση.

Εντοπίζουμε την αποτυχία των ποικίλων εκδοχών αναζήτησης ενός «καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο» ή ενός «σοσιαλισμού με αγορά», που οδήγησαν σε ήττα και ενσωμάτωση του εργατικού κινήματος στην αστική πολιτική.

Υπερβαίνουμε ανατρεπτικά τις μετα-μαρξιστικές ιδέες που αποσυνδέουν το πρόταγμα του κομμουνισμού από την επιστημονική ανάλυση του καπιταλισμού και της οικονομίας του, ενώ ταυτόχρονα απαξιώνουν την πολιτική δράση και την κομματική οργάνωση ως κρίσιμων προϋποθέσεων για την επιτυχία ενός σύγχρονου κομμουνιστικού εγχειρήματος.

5. Σχεδιάζουμε και προωθούμε:

– συγκρότηση τοπικών και εργασιακών πρωτοβουλιών διαλόγου και οργάνωσης των αγωνιστών και των δυνάμεων με στόχο την ίδρυση κομμουνιστικού κόμματος

– μέσα από τις πρωτοβάθμιες πρωτοβουλίες, με εκπροσώπους που θα καθοριστούν από αυτές, ανάδειξη πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής

– απόφαση των τοπικών πρωτοβουλιών για προετοιμασία πανελλαδικής συνδιάσκεψης στο πρώτο τρίμηνο του 2020, που θα εκτιμήσει/αξιολογήσει τη συγκέντρωση δυνάμεων με παράλληλη συγκρότηση επιτροπής θέσεων για αυτήν.

Στην πορεία αυτή, συμβάλουμε στον αναγκαίο ευρύτερο διάλογο με ρεύματα διαφορετικού προσανατολισμού με τα οποία επιδιώκουμε την κοινή δράση στο κίνημα και τα πολιτικά μέτωπα και μάχες της περιόδου.

Αντιλαμβανόμαστε αυτή μας την πρωτοβουλία σε στενή συσχέτιση με τις μεγάλες πολιτικές μάχες της περιόδου, όπου η αντικαπιταλιστική κομμουνιστική αριστερά καλείται να αναμετρηθεί με όρους εργατικής αντικαπιταλιστικής πολιτικής και κομμουνιστικής προοπτικής, σε όλα τα πεδία.

Κεντρικό ζήτημα για μας αποτελεί η πάλη για απόκρουση και ανατροπή, κυρίως μέσα από εργατικούς αγώνες και ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, την καταδίκη του νέου αστικού διπολισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ χωρίς λογικές ουράς προς τον δεύτερο, την ήττα συνολικά της πολιτικής του κεφαλαίου.

Η μάχη αυτή θα κριθεί στην αντιπαράθεση με την επιδρομή του κεφαλαίου στις κοινωνικές ανάγκες, την πολύπλευρη μάχη ενάντια στον εθνικισμό, τον νεοφασισμό και την πολεμική απειλή, που αναθερμαίνουν το ΝΑΤΟ και οι άλλοι ιμπεριαλιστικοί πόλοι, καθώς και οι αστικές τάξεις της περιοχής, μαζί και η αστική τάξη στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μέσω των αντιπαραθέσεων για τις ΑΟΖ και τις εξορύξεις σε αυτές. Στην αναμέτρηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως βασικού πυλώνα οργάνωσης και επιβολής των συμφερόντων του κεφαλαίου σε κάθε χώρα, με στόχο την έξοδο και διάλυσή της σε αντικαπιταλιστική, σοσιαλιστική κατεύθυνση και την ανάδειξη των δυνατοτήτων για μια νέα εποχή του κομμουνισμού στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Πρωτοβουλία Διαλόγου για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα

Ιανουάριος 2020

Υπογράφουν:

1. Αγαπητός Θανάσης, δάσκαλος, περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, μέλος ΔΣ Β’ Συλλόγου ΠΕ και ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης
2. Αγναντόπουλος Σωτήρης, νέος εργαζόμενος – ιδιωτικός υπάλληλος, Θεσσαλονίκη
3. Αδαμόπουλος Δημήτρης, εργαζόμενος στον επισιτισμό, φοιτητής Φυσικού ΕΚΠΑ, Αθήνα
4. Αδαμόπουλος Νίκος, συνταξιούχος ΟΤΑ, Κολωνός
5. Αθανασόπουλος Τάκης, συνταξιούχος, Πρωτοβουλία Διαλόγου για το κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα, Ζωγράφου
6. Αμπάτης Διονύσης, Χημικός, Αγία Βαρβάρα
7. Αναστούλης Παύλος, βιβλιοϋπάλληλος, μουσικός, Δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα
8. Άντζελ Αλβέρτος, γιατρός, Αθήνα
9. Αντωνόπουλος Παύλος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Δάφνη
10. Αρβανίτης Γιάννης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Πάτρα
11. Βαγιωνάκη Μερόπη, Δικηγόρος, Χανιά
12. Βαϊτσος Γιάννης, μισθωτός μηχανικός, Αθήνα
13. Βάσιλα Αγγελική, πολ. μηχανικός, εργαζόμενη στο ΤΕΕ, Δημοτική Σύμβουλος Ν. Ιωνίας Αττικής
14. Βασιλάκης Παναγιώτης, Τοπογράφος Μηχανικός, Γλυφάδα
15. Βασιλειάδης Δημήτρης, ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος της «Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών» και του “Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης«
16. Βαφειάδης Μιχάλης, αρχιτέκτονας, Αθήνα
17. Βέβης Ηρακλής, φοιτητής Φυσικού ΕΚΠΑ, Αθήνα
18. Βλάχος Κώστας, γεωπόνος, ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος της Γενικής Συνέλευσης του ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου-Ιονίων Νήσων, Λευκάδα
19. Βουρεκάς Θόδωρος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Αθήνα
20. Βραζιώτης Δημήτρης, νέος μισθωτός γεωπόνος, Αθήνα
21. Βρατσίστας Γεώργιος, γεωπόνος – ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος της Γενικής Συνέλευσης του ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου-Νήσων, Άρτα
22. Βρεττός Θοδωρής, εργαζόμενος στον επισιτισμό, Πάτρα
23. Γαϊτανή Μαρία, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, Χαϊδάρι
24. Γαϊτανίδου Άννα, ψυχολόγος, Αθήνα
25. Γενικομσίου Φάνης, ιδιωτικός υπάλληλος, Λάρισα
26. Γεωργάκη-Κόλλια Ειρήνη, αδιόριστη εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας, Γιάννενα-Θεσσαλονίκη
27. Γιαναράκης Γιάννης, χημικός, μισθωτός σε βιομηχανική επιχείρηση, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, Χαλκίδα
28. Γιδιάρης Βασίλης, φοιτητής ηλεκτρολόγος ΤΕΙ Πάτρας, Πάτρα
29. Γκεμιτζόγλου Δήμητρα, ιδιωτική υπάλληλος, Καλλιθέα
30. Γκιόκας Άγγελος, αγρότης, Δυτική Αττική
31. Γκόβας Δημήτρης, συνδικαλιστής βιβλιοϋπάλληλος, Πρωτοβουλία Διαλόγου για το κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα, Γαλάτσι
32. Γρόλλιος Γιώργος, πανεπιστημιακός, καθηγητής παιδαγωγικού ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
33. Δέση-Λουκά Χριστίνη, νέα εργαζόμενη μηχανικός στη μελέτη-κατασκευή, Αθήνα
34. Δεσύλλας Δημήτρης, συνταξιούχος, πρώην ευρωβουλευτής, Ν. Ιωνία
35. Διαμαντής Δημήτρης, ηλεκτρολόγος στον κλάδο ενέργειας, Αλεξανδρούπολη
36. Δινοπούλου Βαγγελίτσα, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, Αθήνα
37. Δούρος Απόστολος, νοσηλευτής, Αθήνα
38. Δραγανίγος Αντώνης, ηλεκτρολόγος μηχανικός εργαζόμενος στη ΜΟΔ, Αθήνα
39. Δράκου Εύη, μαθήτρια, Κερατσίνι
40. Δώδου Λήδα, ιστορικός, Θεσσαλονίκη
41. Ζαμπουλάκης Νίκος, δάσκαλος, μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ Ηρακλείου Κρήτης, Γεν. Συμβούλιο ΑΔΕΔΥ, Ηράκλειο
42. Ζησιμόπουλος Γιάννης, εργαζόμενος στην ιδιωτική εκπαίδευση, πρόεδρος ΣΙΕΛ Αχαΐας, Πάτρα
43. Ζιόβας Γιώργος, ηθοποιός, ποιητής, Αθήνα
44. Ζιώζια Ηρώ, νέα δικηγόρος, Πειραιάς
45. Ζούπα Στέλλα, εργαζόμενη, επιμελήτρια-διορθώτρια, Αθήνα
46. Ζουρμπάκη Μάχη, αυτοαπασχολούμενη γιατρός, Περιστέρι
47. Ζουρτσάνος Σπύρος, τραπεζοϋπάλληλος, Ηλιούπολη
48. Ηλίας Νίκος, ασημουργός, μέλος ΔΣ Σωματείου Μετάλλου Ιωαννίνων, Γιάννενα
49. Ηλιόπουλος Δημήτριος, συνταξιούχος καθηγητής πανεπιστημίου Πατρών, Πάτρα
50. Θάνου Ειρήνη, νέα ερευνήτρια, Αθήνα
51. Θεοφιλόπουλος Γιώργος, φοιτητής πανεπιστημίου Πατρών, Πάτρα
52. Θωμοπούλου Δήμητρα, ιδιωτική υπάλληλος – νοσηλεύτρια, Πύργος
53. Ιωαννίδου Γιώτα, εκπαιδευτικός, πρ. μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ, Ανθούσα
54. Ιωαννίδου Κατερίνα, αδιόριστη δασκάλα, Θεσσαλονίκη
55. Ιωαννίδου Νότα, φοιτήτρια λογοθεραπείας ΤΕΙ Πάτρας, Πάτρα
56. Ιωσηφίδης Γιώργος, συνταξιούχος ΟΤΕ, Πρωτοβουλία Διαλόγου για το κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα, Καματερό
57. Κακαρούμπας Βασίλης, συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, Πάτρα
58. Καλαμπαλίκης Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος της «αγωνιστικής παρέμβασης ιδιωτικών υπαλλήλων Ιωαννίνων», Γιάννενα
59. Καλαμπαλίκης Χρήστος, φοιτητής Μαθηματικού ΕΚΠΑ, Αθήνα
60. Καλαμπόκας Κώστας, μαθητής, Πεύκη
61. Καλιαμπάκος Σωτήρης, γιατρός, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας
62. Καλουδάς Χρήστος, φοιτητής ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
63. Καλουδιώτης Βαγγέλης, ηλεκτρολόγος μηχανικός, μέλος Δ.Σ ΣΜΤ-παράρτημα Πάτρας
64. Καλούση Εύα, μαθήτρια, Κερατσίνι
65. Καμηλάκης Μανώλης, μέλος Κεντρικής Διοίκησης Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αθήνας, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Χίλτον, Περιστέρι
66. Κανέλλος Γρηγόρης, Οδηγός ΟΣΥ (αστικά λεωφορεία Αθήνας), μέλος ΕΑΣ, Αθήνα
67. Κανέλλος Κωνσταντίνος, Οδηγός ΟΣΥ (αστικά λεωφορεία Αθήνας), μέλος ΕΑΣ, Αθήνα
68. Κάνιστρα Άννα, άνεργη, Πατήσια
69. Καντερές Βασίλης, ιδιωτικός υπάλληλος, Πάτρα
70. Καραβασίλης Θανάσης, φοιτητική Εστία-φιλοσοφική σχολή ΕΚΠΑ, Αθήνα
71. Καραλή Αιμιλία, διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, συγγραφέας, εκπαιδευτικός, Αθήνα
72. Καράμπαλη Κυριακή, φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Πολυτεχνείου Κρήτης, Χανιά
73. Καράμπαλης Σπύρος, αυτοαπασχολούμενος, Λευκάδα
74. Καραμπέλη Μαρία, ειδικευόμενη γιατρός, Αθήνα
75. Καραμπέλης Γιώργος, αυτοαπασχολούμενος, Πάτρα
76. Κασκαβέλης Σπύρος, ιδιωτικός υπάλληλος, Πάτρα
77. Κασμιρίδης Γιώργος, γιατρός, Αθήνα
78. Κατής Δημήτρης, εργαζόμενος τυπογράφος, Κολωνός
79. Κατράδη Ελένη, νέα εργαζόμενη στον κλάδο τηλεπικοινωνιών-πληροφορικής, Αθήνα
80. Κατσαράκη Θεοδώρα, φοιτήτρια Φυσικού ΕΚΠΑ, Αθήνα
81. Καυκαλάς Σήφης, μηχανικός, ιδ. Υπάλληλος, Πατήσια
82. Κερούλης Μανόλης, αγρότης, Λασίθι
83. Κεφαλληνός Παναγιώτης, συνταξιούχος ΟΤΑ, Πρωτοβουλία Διαλόγου για το κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα, Κολωνός
84. Κηπουρός Αντώνης, νέος εργαζόμενος, Θεσσαλονίκη
85. Κοιλάκου Σύλβια, εργαζόμενη μηχανικός, μέλος ΔΣ ΕΚΑ, Αθήνα
86. Κοκκινοβασίλης Πολυδεύκης, οικοδόμος, μέλος Δ.Σ Ένωσης Οικοδόμων Αγρινίου, Αγρίνιο
87. Κόκκορης Μάκης, λογιστής, Περιστέρι
88. Κόλλιας Μπάμπης, εργάτης οικοδομής, Θήβα
89. Κοσίνας Χρήστος, βιολόγος, μεταπτυχιακός, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Πάτρα
90. Κοσμοπούλου Όλγα, γιατρός Γεν. Νοσοκ. Νίκαιας, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ, Αθήνα
91. Κρασάκης Δημήτρης, ηλεκτρολόγος μηχανικός, μεταπτυχιακός, Πάτρα
92. Κυπριώτης Λάμπρος, μισθωτός λογιστής, Καισαριανή
93. Κυριακόπουλος Μάνθος, αναπληρωτής δάσκαλος, μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ Ρεθύμνου
94. Κωστογιάννη Μυρτώ, μαθήτρια, Πρέβεζα
95. Λαθήρας Γιάννης, χημικός, δημοτικός Σύμβουλος Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης
96. Λαμπρόπουλος Χάρης, ιδιωτικός υπάλληλος, Ν. Ιωνία
97. Λιαμπότης Σωτήρης, οικοδόμος, μέλος συνδικάτου οικοδόμων Θεσπρωτίας και «πρωτοβουλίας αγώνα ενάντια στις εξορύξεις» Ηπείρου, Ηγουμενίτσα
98. Λιανός Αλέξανδρος, φοιτητής πανεπιστημίου Πατρών, Πάτρα
99. Λιάσκος Αλέξης, υπάλληλος ΔΟΥ Θήβας, Θήβα
100. Λιβιτσάνος Γεράσιμος, δημοσιογράφος, Αθήνα
101. Λουλούδα Χριστίνα, ιδιωτική υπάλληλος – γραφίστρια, Γαλάτσι
102. Μαγκλάρας Κωνσταντίνος, φοιτητής νομικής ΔΠΘ, Κομοτηνή
103. Μακρής Μάκης, ιδιωτικός υπάλληλος, Πειραιάς
104. Μακρυγιάννης Στέφανος, πρόεδρος ΣΕΠΕ Ροδόπης, Κομοτηνή
105. Μαλτέζου Θεανώ, συνταξιούχος, Αθήνα
106. Μαμουνάς Κώστας, ηλεκτροτεχνίτης, Αθήνα
107. Μανάβης Νίκος, δημοσιογράφος-ελαιοπαραγωγός, περιφερειακός Σύμβουλος Βόρειου Αιγαίου, Μυτιλήνη
108. Μανίκας Σταύρος, εργαζόμενος ΟΣΥ, μέλος ΕΑΣ, Δραπετσώνα
109. Μαρίνης Στέλιος, μαθηματικός-εκπαιδευτικός, Ν. Σμύρνη
110. Μαρκόπουλος Γιώργος, οδοντίατρος, Ελληνικό-Αργυρούπολη
111. Μαρλαφέκας Δημήτρης, οικοδόμος, Ηλιούπολη
112. Μάρρα Ερσίλντα, νέα εργαζόμενη στον επισιτισμό-τουρισμό, Κέρκυρα
113. Μασούρας Ιάσων, εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ ΣΙΕΛ Αχαΐας, Πάτρα
114. Μαστροδήμου Βάλια, ψυχολόγος, Παλλήνη
115. Ματσούκας Χρήστος, εκπαιδευτικός, Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής
116. Μαυροειδής Παναγιώτης, εργαζόμενος μηχανικός στη βιομηχανία, Αθήνα
117. Μέλλιος Γιάννης, γεωπόνος, μισθωτός σε βιομηχανία αγροτικών προϊόντων, Λαμία
118. Μένου Κική, εργαζόμενη σε ΜΚΟ, Αθήνα
119. Μηνακάκης Βασίλης, επιμελητής-διορθωτής εκδόσεων, Αθήνα
120. Μητροπάνου Μυρσίνη, φοιτήτρια, μέλος της ΕΑΑΚ, Γιάννενα
121. Μηχαηλίδου Καλλιόπη, λογοθεραπεύτρια, Βέροια
122. Μιλτσακάκης Μιχάλης, δάσκαλος, δημοτικός σύμβουλος Καισαριανής
123. Μιχαηλίδης Γιώργος, ιστορικός, Αθήνα
124. Μιχαηλίδου Ελένη, αυτοαπασχολούμενη, Αιγάλεω
125. Μιχαλοπούλου Ελένη, επικ. καθηγήτρια πανεπιστημίου Λίβερπουλ, μέλος Εκτελ. Επιτρ. Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Μεγάλης Βρετανίας
126. Μονιάκη Χρυσούλα, εργαζόμενη, μέλος ΔΣ Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων στην ΕΛΣΤΑΤ, Αθήνα
127. Μόσχος Τάσος, διοικητικός υπάλληλος Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μυτιλήνη
128. Μούστος Αλέξης, φοιτητής χημικός μηχανικός ΑΠΘ, Καρδίτσα
129. Μούστος Φώτης, φαρμακοϋπάλληλος, Καρδίτσα
130. Μπακόλας Δημήτρης, γεωπόνος-ιδιωτικός, υπάλληλος, μέλος ΔΣ συλλόγου Γεωπόνων Ιωαννίνων και της Γενικής Συνέλευσης του ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου-Νήσων, Γιάννενα
131. Μπαχτή Άννα, εκπαιδευτικός, Πόρτο Ράφτη
132. Μπελεζώνης Θόδωρος, συνταξιούχος εργαζόμενος στο μέταλλο, Πάτρα
133. Μπικάκη Μαρία, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, μέλος της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα εργαζόμενων και συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας, Βύρωνας
134. Μπινιώρης Νίκος, μέλος ΓΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Παιανίας
135. Μπιτσάκη Χαρά, χημικός – εργαζόμενη στον Τουρισμό, Χανιά
136. Μπίτσιου Μαρία Ματώ, φοιτήτρια λογοθεραπείας ΤΕΙ Πάτρας, Πάτρα
137. Μπόμπου Παναγιώτα, εργαζόμενη γραφίστρια, Κολωνός
138. Μπούγου Πένυ, μαθήτρια, Βριλήσσια
139. Μπουλούτα Άννυ, ιδιωτική υπάλληλος, Μαρούσι
140. Μπουντόλος Γιάννης, ιδιωτικός υπάλληλος, Καρδίτσα
141. Νάνος Βαγγέλης, γεωπόνος ιδιωτικός υπάλληλος, πρόεδρος Σωματείου Γεωπόνων ιδιωτικών υπαλλήλων Ηπείρου, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, μέλος του ΔΣ ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου-Νήσων, μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων, Πρέβεζα
142. Νέζου Λίνα, νέα εργαζόμενη στον επισιτισμό-τουρισμό, Γιάννενα
143. Νίκα Γεωργία, αυτοαπασχολούμενη, Δημοτική Σύμβουλος Αγ. Αναργύρων -Καματερού, Καματερό
144. Νίκας Κώστας, εργάτης μετάλλου, Αιγάλεω
145. Νικολιδάκη Φλώρα, μέλος κίνησης «ΔιΕΕξοδος», Πρωτοβουλία Διαλόγου για το κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα, Πετράλωνα
146. Νίκου Παναγιώτης, εργαζόμενος σε ΜΚΟ, Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου
147. Νίτης Νίκος, οικοδόμος, μέλος συνδικάτου οικοδόμων Μαγνησίας, Βόλος
148. Νταβαρίνου Χριστίνα, άνεργη εργάτρια, εργαζόμενη σε 8-μηνο κοινωφελές πρόγραμμα, Γαλάτσι
149. Ξηρουδάκης Νίκος, μέλος Σ.Ε. pandiera.gr, Ν. Σμύρνη
150. Οικονομάκης Γιώργος, πανεπιστημιακός, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Αθήνα
151. Οικονόμου Ανδρέας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Πάτρα
152. Παϊζης Στάθης, φοιτητής ηλεκτρολόγος ΤΕΙ Αθήνας, Αθήνα
153. Παναγόπουλος Δημήτρης, συνταξιούχος ΟΤΕ, Ηλιούπολη
154. Παναγόπουλος Λευτέρης, τεχνολόγος γεωπόνος, Αίγιο
155. Πανδή Εύη, δημόσιος υπάλληλος, Αθήνα
156. Παπαδημητρίου Μαριάννα, γιατρός, Αθήνα
157. Παπαδοπούλου – Σενή Κατερίνα, φοιτήτρια, Αγρίνιο
158. Παπαλέξης Αντρέας, ηλεκτρολόγος μηχανικός, Αθήνα
159. Παπαμακάριος Μιχάλης, μισθωτός λογιστής, Περιστέρι
160. Παπανικολάου Θανάσης, άνεργος ηλεκτρονικός μηχανικός, περιοδικά εργαζόμενος στα ΜΜΕ, μέλος της Αριστερής Παρέμβασης Τεχνικών, Τρίκαλα
161. Παπανικολάου Νίκος, Οικονομολόγος, Παλαιό Φάληρο
162. Παπανικολάου Πάνος, γιατρός ΓΝ Νίκαιας, Γεν. Γραμμ. ΟΕΝΓΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου
163. Παπάς Αθανάσιος, νοσηλευτής, Αθήνα
164. Παπαχρόνης Θοδωρής, νέος εργαζόμενος στην ιδιωτική εκπαίδευση, γραμματέας ΣΕΦΚ, Αθήνα
165. Παρασκευάς Σωτήρης, τεχνικός, εργαζόμενος στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο, πρ. μέλος ΔΣ σωματείου ΑΤΤΙΚΟΥ Αθήνα
166. Παράσχης Δημήτρης, Οικοδόμος, Αιγάλεω
167. Πασπάτη Ιωάννα, γιατρός, Αθήνα
168. Πατρίκαλου Εύα, γιατρός στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων, εκλεγμένη αντιπρόσωπος στην Αντιπροσωπεία του Π.Ι.Σ., Τρίκαλα
169. Παυλάκης Χαράλαμπος, πρόεδρος Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, Βόλος
170. Παυλόπουλος Γιώργος, δημοσιογράφος, μέλος Σ.Ε. εφημερίδας ΠΡΙΝ, Αθήνα
171. Περεντίδης Θοδωρής, περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ορεστιάδα
172. Πιαγκαλάκης Γιώργος, πολιτικός μηχανικός, περιφερειακός σύμβουλος «Ανυπόταχτης Κρήτης», Χανιά
173. Πολιτάκος Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος, Πρωτοβουλία Διαλόγου για το κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα, Πατήσια
174. Πολυζώη Νίκη, εκπαιδευτικός, Περιφερειακή σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Φωκίδας, Ιτέα
175. Πρεκατές Χρήστος, γιατρός, μέλος ΑΡΣΙ, Τρίκαλα
176. Πυρουνάκης Νίκος, αυτοαπασχολούμενος, Γλυφάδα
177. Ράφτη Ελένη, ιδιωτική υπάλληλος, λογίστρια, μέλος ΔΣ Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Άγιος Δημήτριος
178. Ράφτης Νίκος, μαθητής, Κερατσίνι
179. Ρέππα Ντίνα, δασκάλα, Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αθήνας
180. Ρηγόπουλος Κίμων, ηθοποιός-σκηνοθέτης, Αθήνα
181. Ρηγόπουλος Κώστας, νέος αυτοαπασχολούμενος μηχανικός, Κορινθία
182. Ρίζος Μιχάλης, γιατρός, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Αττικού Νοσοκομείου, μέλος ΕΕ ΑΔΕΔΥ, Σεπόλια
183. Ρίζου Ιωάννα, φοιτήτρια Νομικής ΕΚΠΑ, Αθήνα
184. Ροζάνα Υρώ, εργαζόμενη στο ειδικό πρόγραμμα ΟΑΕΔ για νέους πτυχιούχους, Αθήνα
185. Σαλάπας Γιάννης, νέος εργαζόμενος στον επισιτισμό-σπουδαστής ΙΕΚ, Αθήνα
186. Σαουσοπούλου Ελίνα, νέα εργαζόμενη στον κλάδο τρόφιμα-ποτά, Αθήνα
187. Σαρηπανίδου Αντιγόνη, νέα εργαζόμενη μηχανικός στον κλάδο μετάλλου, Βόλος
188. Σέτζας Χρήστος, δάσκαλος στην ιδιωτική εκπαίδευση, Θεσσαλονίκη
189. Σεφερλής Γιάννης, πολιτικός μηχανικός, Πύργος
190. Σιούλας Παναγιώτης, μισθωτός πολιτικός μηχανικός, μέλος της διοίκησης του Παραρτήματος Θεσσαλίας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Λάρισα
191. Σκοπέτου Νίκη, φοιτήτρια ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
192. Σμήλιος Ηλίας, δάσκαλος, δημοτικός Σύμβουλος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, γραμματέας Ζ΄ Συλλόγου ΠΕ Θεσσαλονίκης
193. Σμυριλίου-Ζέρβα Μυρτώ, Βιολόγος, Πάτρα
194. Σουρτζής Φώτης, εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας, Α΄ Αθήνας
195. Σπυρόπουλος Πέτρος, μαθητής, Μαρούσι
196. Σπυρόπουλος Στάθης, μαθητής, Μαρούσι
197. Στεφούδης Μόρφης, συνταξιούχος, αγωνιστής της ΕΔΑ και της νεολαίας Λαμπράκη, Θεσσαλονίκη
198. Τάκη Βούλα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος του Χώρου Αλληλεγγύης Γυναικών Θεσσαλονίκη
199. Ταλαχούπης Νίκος, οικοδόμος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας
200. Τάταλας Πέτρος, νέος εργάτης, Θεσσαλονίκη
201. Τζαβέλλας Νικόλαος, δασολόγος, μέλος της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γεωτεχνικών, Τρίκαλα
202. Τζαμουράνης Δημήτρης, μισθωτός μηχανικός, πρόεδρος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Αθήνα
203. Τζήκας Χρήστος, πανεπιστημιακός, καθηγητής παιδαγωγικού ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
204. Τζιώλιας Βαγγέλης, φοιτητής, Καρδίτσα
205. Τζώτζης Βασίλης, ηλεκτρολόγος μηχανικός, Φλώρινα
206. Τουλγαρίδης Κώστας, δάσκαλος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Ανατολική Αττική
207. Τριχιάς Κώστας, νέος εργαζόμενος μηχανικός στη μελέτη-κατασκευή, Αθήνα
208. Τσάμης Χρήστος, οικοδόμος, μέλος του συνδικάτου οικοδόμων Κέρκυρας και της περιφερειακής κίνησης «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια», Κέρκυρα
209. Τσολάκης Βασίλειος, ιδιωτικός υπάλληλος, τεχνικός Η/Υ, εργαζόμενος στον επισιτισμό και σε ιδιωτική επιχείρηση, Τρίκαλα
210. Τσόλης Γιώργος, ειδικευόμενος γιατρός, Πειραιάς
211. Φαλάρα Αρετή, ειδικευόμενη γιατρός ΓΝ Νίκαιας, Αθήνα
212. Φουκαράκης Μιχάλης, Τοπογράφος Μηχανικός, Ηράκλειο Κρήτης
213. Φραγκαλιώτη Μπέττυ, φυσικός, εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση, Αθήνα
214. Φώτη Αλεξάνδρα, νέα Δικηγόρος, Αθήνα
215. Χάγιος Άγγελος, συνταξιούχος μισθωτός μηχανικός, Χαϊδάρι
216. Χάγιος Φώτης, μηχανικός, μισθωτός σε κατασκευαστική εταιρεία, Χαλκίδα
217. Χαϊκάλης Σπύρος, συμβασιούχος εργαζόμενος στο ΕΛΚΕΘΕ, Αθήνα
218. Χαιρέτη Ειρήνη, αναπληρώτρια δασκάλα, Ηράκλειο Κρήτης
219. Χαλιμούρδα Αντιγόνη, εκπαιδευτικός, μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Αλίαρτος
220. Χαρχαρίδη Βίκυ, εργαζόμενη στο ειδικό πρόγραμμα ΟΑΕΔ για νέους πτυχιούχους, Αθήνα
221. Χατζηδάκης Διονύσης, πολιτικός μηχανικός, μέλος ΣΜΤ Ηρακλείου Κρήτης
222. Χατζηπαυλίδης Χάρης, εργαζόμενος φοιτητής, Θεσσαλονίκη
223. Χονδρογιάννης Χρήστος, βιολόγος, διδάκτωρ πανεπιστημίου Πατρών, Πάτρα
224. Χουλιαράς Βασίλης, αυτοαπασχολούμενος, Βόλος
225. Χριστοπούλου Βασιλική, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου