ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Γιώργος Γράψας, 20 χρόνια Παρών : «Μένουμε Πιστοί Στο Μέλλον»

Πέρασαν ήδη 20 χρόνια από τις 12 Ιανουαρίου 2000, ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Γιώργος Γράψας, σε ηλικία μόλις 47 ετών. Γραμματέας της ΚΝΕ στην ανταρσία του ΄89 ενάντια στην υποταγή του ΚΚΕ και στον εκφυλισμό της Αριστεράς, ιδρυτικό στέλεχος στη συνέχεια του Νέου Αριστερού Ρεύματος, ο Γιώργος Γράψας χάραξε ένα διακριτό ανατρεπτικό χνάρι στο κομμουνιστικό κίνημα. Με το «φυσικά, δεν θα υπακούσω» στην ολέθρια γραμμή της συμμετοχής στην κυβέρνηση Τζαννετάκη (και μετέπειτα Ζολώτα) και του δεξιόστροφου Συνασπισμού, ο Γ. Γράψας σηματοδότησε την Αριστερά της ρήξης και της ανατροπής. 

Με το «έρχεται η δική μας εποχή» φώτισε τη νέα εποχή της εργατικής πολιτικής, της αντικαπιταλιστικής πάλης και της κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Ο Γιώργος Γράψας θα είναι παντοτινός σύντροφος στη μάχη για το σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα. Να τι έλεγε στην ομιλία του στο κατάμεστο Σπόρτινγκ, στις 4 Οκτώβρη 1989:

Μας εμφανίζουν σαν φανατικούς αιρετικούς κάποιας «ιδεολογικής καθαρότητας» και μας χρεώνουν μια δογματική προσκόλληση σε ένα παλιό, καλό ΚΚΕ, της δεκαετίας του ’30. Λάθος πόρτα χτύπησαν. Εμείς μένουμε πιστοί κυρίως στο μέλλον, σε ένα Κομμουνιστικό Κόμμα στο ύψος των αναγκών της δεκαετίας του ’90. Από την πολυκύμαντη ιστορία του ΚΚΕ κρατάμε και εμπνεόμαστε από τις καλύτερες εκτινάξεις του που άνοιξαν νέους ορίζοντες στο λαϊκό μας κίνημα, στον ελληνικό πολιτισμό, τις νέες γενιές. Αλλά και θέλουμε να συμβάλουμε ώστε να τινάξει το αριστερό κίνημα από πάνω του τη σκόνη που κουβαλάει: τα στοιχεία του συμβιβασμού με τον παλιό κόσμο, τη διάλυση των ταξικών στόχων σε εθνικοενωτικές σούπες, την ατολμία τις στιγμές που παίζονται τα πάντα, τη θεωρητική φτώχεια και τις αντιδημοκρατικές πραχτικές.
Πηγή : Πριν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου