ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν : Πιο Βαθιά Η Εμπλοκή Της Χώρας Στους Νατοϊκούς Σχεδιασμούς

 

H συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν και η λεγόμενη ισχυροποίηση των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς, μεγαλύτερους κινδύνους για την ειρήνη και ασφάλεια του λαού μας, της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής.

 

Η κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ, που την στηρίζουν πανηγυρίζουν για την συνάντηση  Μητσοτάκη – Μπλίνκεν και την ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η αλήθεια όμως είναι ότι από την συνάντηση αυτή μόνο μεγαλύτεροι κίνδυνοι και μεγαλύτερα βάρη για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής απορρέουν.

  • Η ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στην εξελισσόμενη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ με την στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
  • Η ενίσχυση των εξοπλισμών και η αγορά νέων οπλικών συστημάτων, που τα πληρώνει με το αίμα του ο ελληνικός λαός, εξυπηρετούν μόνο τις νατοϊκές ανάγκες και όχι την άμυνα της χώρας.
  • Η περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η μετατροπή της χώρας μας σε ένα μεγάλο νατοϊκό οικόπεδο, σε συνδυασμό με την υποδαύλιση εκ μέρους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ μιας ευρύτερης ανάφλεξης πολέμου στην περιοχή, ενισχύει τους κινδύνους για τον λαό μας και για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για:

  • Την συγκρότηση ενός μεγάλου μαζικού φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς, που θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής.
  • Το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων, που είναι ορμητήρια πολέμου
  • Την επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και για την εφαρμογή μιας πολυδιάστατης, αντιιμπεριαλιστικής, φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής προς όφελος του λαού και της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου 7.1.2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου