ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΕΚ : ΟΧΙ Στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια!

 


Συνελεύσεις – Καταλήψεις – Διαδηλώσεις διαρκείας για να μην περάσει το Νομοσχέδιο Πιερρακάκη – Μητσοτάκη

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΕΕΚ

για το νομοσχέδιο για τα «Μη Κρατικά Πανεπιστήμια»

 

H κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να σφαγιάσει στον βωμό της ιδιωτικής εκμετάλλευσης τα τελευταία υπολείμματα της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την ψήφιση στην Βουλή του νόμου για τα «Μη Κρατικά Πανεπιστήμια» ως τα τέλη του Ιανουαρίου.

Με την ιδιωτικοποίηση και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έρχεται να μπει ένα τέλος και στο τελευταίο “καταφύγιο” της “δημόσιας – δωρεάν” παιδείας στην Ελλάδα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά να μπει τέλος σε οποιαδήποτε λογική ενιαίου κατοχυρωμένου επαγγελματικού δικαιώματος για όποιον τελειώνει μία σχολή ιδίου αντικειμένου.
Οι διαδικασίες «φαστ τρακ» με τις οποίες προωθεί την ψήφιση του περιβόητου νόμου είναι προφανές ότι στοχεύουν στο να εκμεταλλευτούν την επερχόμενη εξεταστική με το φοιτητικό κίνημα να βρίσκεται σε δυσκολία να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του σε άδεια πανεπιστήμια και με τους φοιτητές να κυνηγάνε τις εξεταστικές.

Με το νομοσχέδιο “Ελεύθερο Πανεπιστήμιο” επιχειρεί να βάλει τέλος στο μονοπώλιο της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης με την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, μέσω της παράκαμψης του άρθρου 16 και της αξιοποίησης του άρθρου 28 του ευρωπαϊκού δικαίου στην υπηρεσία του κεφαλαίου.
Δεν πρόκειται απλά και μόνο για άλλο ένα νομοσχέδιο για την αύξηση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση. Τα Δημόσια Πανεπιστήμια θα υποχρεωθούν να ξεπέσουν στην κατηγορία της δεύτερης τάξεως στο μέλλον.

Ήδη από πέρυσι τα πτυχία των Καλλιτεχνικών Σχολών υπονομεύτηκαν για χάρη της εκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης απέναντι στις ιδιωτικές σχολές καλών τεχνών, ενώ την ίδια ώρα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το φροντιστήριο εντάσσεται σαν “θεσμός” πλέον και στο γυμνάσιο !
Με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση υποτάσσει την Ανώτατη Παιδεία στις ανάγκες του διεθνούς καπιταλισμού σε συνθήκες ιστορικής παρακμής και κρίσης.

Αυτό το νομοσχέδιο κατατίθεται στην δεύτερη τετραετία της ΝΔ, όχι τυχαία, αλλά γιατί είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του κεφαλαίου η δραστική απόσυρση του δημοσίου από την Υγεία και την Παιδεία και η επέκταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης στους ανεκμετάλλευτους χώρους της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ καθιστά αδύνατη την εκπαίδευση σε μεγάλα στρώματα της νεολαίας αποκλείοντας εντελώς την πρόσβαση των καταπιεσμένων στην τριτοβάθμια παιδεία.  

Η λυσσαλέα μανία για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας δρομολογείται την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενισχύει την Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις στην υπηρεσία του αμερικανο – ΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλισμού για να κυνηγούν τη νεολαία στην Ελλάδα και να σφάζουν τους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Παλαιστίνης. Έρχεται να ικανοποιήσει την ανάγκη του κεφαλαίου για επιβίωση, σε συνθήκες που η κυβέρνηση δρομολογεί την αποπληρωμή των 25 δις ευρώ των τόκων του «κρυφού» τέταρτου μνημονίου τα επόμενα χρόνια, στους δανειστές.

Ενταχθείτε στις γραμμές του ΕΕΚ με στόχο την συγκρότηση ενός επαναστατικού φοιτητικού κινήματος για την ανατροπή της απόπειρας ιδιωτικοποίησης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, για αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν και υψηλού επιπέδου ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση με αναγνωρισμένα στο πτυχίο επαγγελματικά δικαιώματα, για μόνιμη δουλειά για όλους και αυξήσεις μισθών!

Eμπρός για συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις διαρκείας. Κοινός αγώνας σπουδαστών, μαθητών, γονέων και εργαζομένων για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση ΝΔ, κόντρα σε κάθε καπιταλιστική κυβέρνηση που μας κλέβει τις ζωές.

Για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου