ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Κ.Ε.Δ.Δ.Α. Τα Εξοντωτικά Πρόστιμα Για Αφισοκόλληση Φίμωση Στην Ελεύθερη Διακίνηση Ιδεών

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 

 

Ο Δήμος Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής επέβαλαν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ με την αιτιολογία της «παράνομης αφισορύπανσης με προεκλογικό υλικό» στα πολιτικά κόμματα ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25, ΚΚΕ (μ-λ) με πρόσχημα αφίσες και χαρτόνια που ανάρτησαν την προεκλογική περίοδο.

Προφανώς πρόκειται για μια πολιτικά μεροληπτική και αντιδημοκρατική ενέργεια των Μπακογιάννη και Πατούλη και μάλιστα την προεκλογική περίοδο, όταν όλο το λεκανοπέδιο ήταν γεμάτο την ίδια περίοδο από προεκλογικά φυλλάδια των υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ., από διαφημιστικό υλικό ιδιωτικών εταιρειών, αλλά και εκδηλώσεων των δήμων, της περιφέρειας και άλλων δημόσιων φορέων. Και όταν τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ΜΜΕ που χρησιμοποιούν τις συχνότητες που είναι κοινό αγαθό, δεν τηρούν τους κανόνες της αναλογικής-ισότιμης προβολής όλων των συνδυασμών κατά την προεκλογικό περίοδο.

Καταφανώς και είναι υποκρισία να μιλούν για “καθαριότητα” της πόλης και για ασφάλεια των πολιτών που κινδυνεύει από χαρτόνια η δημοτική αρχή Μπακογιάννη και η περιφερειακή αρχή Πατούλη όταν όλη η Αθήνα είναι γεμάτη από βρώμικους δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες, πάρκα και εγκαταλειμμένα κτίρια που αποτελούν εστίες μόλυνσης και δημοτικές και όταν οι περισσότεροι δρόμοι και τα πεζοδρόμια αποτελούν παγίδες για την ασφάλεια πεζών και επιβαινόντων σε οχήματα.

Τα πρόστιμα αυτά αποτελούν συνέχεια του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, της απαγόρευσης κινητοποιήσεων με αποφάσεις της κυβέρνησης, της αστυνομίας και της σύμφωνης γνώμης του δημάρχου Αθηναίων με επίκληση την πανδημία και των προστίμων και των διώξεων σε βάρος διαδηλωτών που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις του εργατικού, λαϊκού, φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος τις οποίες είχαν απαγορεύσει. Βασίζονται σε ένα αντιδημοκρατικό νομοθετικό πλαίσιο του 2001 περί υπαίθριας διαφήμισης που άφησε ανέγγιχτο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν οι κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές.

Παντοιοτρόπως το σύστημα θωρακίζεται και μαζί με τις απαγορεύσεις και την ποινικοποίηση πολιτικών δράσεων, την καταστολή, επιστρατεύει τη μέθοδο της οικονομικής εξόντωσης σε βάρος δυνάμεων της αριστεράς.

Είναι ενδεικτικό της αντιδημοκρατικής λειτουργίας και συμπεριφοράς τους ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος των προστίμων που επέβαλλε ο δήμος Αθηναίων στο δημοτικό συμβούλιο, όπως ζήτησαν δημοτικές παρατάξεις, η δημοτική αρχή απαγόρευσε να παρακολουθήσει αντιπροσωπεία των κομμάτων που δέχτηκαν τα πρόστιμα τη συνεδρίαση.

Θεωρούμε την επιβολή προστίμων για πολιτικές, κινηματικές και συνδικαλιστικές δράσεις περιορισμό των δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Όχι στη φίμωση. Καμιά περιστολή δημοκρατικών ελευθεριών.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη διάδοση των ιδεών. προοδευτικές απόψεις δεν θα φιμωθούν.


Απαιτούμε :

Να διαγραφούν τα πρόστιμα.

Να ακυρωθεί κάθε σχετική διάταξη και νόμος για τον περιορισμό της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.


29/6/2023

Κ.Ε.Δ.Δ.Α. - Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη
στάλθηκε με email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου