ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

6 Ιούλη : Διαδηλώσεις Καταδίκης Του Νέου Εγκλήματος Του Ισραήλ Στη Τζεν

▸Σε διαδηλώσεις καταγγελίας της τρομοκρατικής δολοφονικής επιχείρησης του ισραηλινού κράτους στη μαρτυρική Τζενίν και έκφρασης αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστινίων προχωρούν την Πέμπτη 6 Ιούλη παλαιστινιακές ενώσεις και αριστερές οργανώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στην ισραηλινή πρεσβεία στις 6:30 μ.μ. και στη Θεσσαλονίκη στο αμερικανικό προξενείο στις 7 μ.μ. Στις κινητοποιήσεις καλούν και το ΝΑΡ, η νΚΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 
Από τη Δευτέρα 3 Ιούλη ο προσφυγικός καταυλισμός της Τζενίν, στη δυτική όχθη του Ιορδάνη, δέχθηκε μια ισοπεδωτική επίθεση από τις ισραηλινές δυνάμεις. Οι σιωνιστές μακελάρηδες σκότωσαν τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιους, ενώ περίπου 100 τραυματίστηκαν, οι 20 εκ των οποίων βαριά. Περίπου 3.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία καταστράφηκαν ή επλήγησαν βαριά. 

Επαφές Ν. Δένδια με το Ισραήλ παρά τη σφαγή στη Τζενίν

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν βρήκε ούτε δύο λόγια να ψελλίσει για τη νέα εγκληματική επιχείρηση του Ισραήλ. Απεναντίας ο νέος υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον ομόλογό του στο Ισραήλ και επιβεβαίωσε τις πολύ καλές σχέσεις των δύο κρατών, κτυπώντας στην ουσία φιλικά στην πλάτη τους φονιάδες.

«Υπογραμμίστηκε η σημασία της στρατηγικής αμυντικής σχέσεως Ελλάδας και Ισραήλ για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή (…) αναδείχθηκε επίσης το εξαιρετικό επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών μας», έγραψε ο Ν. Δένδιας για την επικοινωνία του με τον Ισραηλινό ομόλογό του. Όπως συμπλήρωσε, θα επισκεφτεί το Ισραήλ «το συντομότερο δυνατόν». Βλέπετε, για την αστική τάξη της χώρας είναι πολύ πιο σημαντική η συνέχιση του επιθετικού πολεμικού άξονα με το Ισραήλ, με τις ευλογίες των ΗΠΑ και την υποστήριξη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, από τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και τα εγκλήματα πολέμου, που διαπράττει διαρκώς το Ισραήλ.
 
Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου