ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

ΚΝΕ Σήμερα, Η Κατάθεση Στεφανιού Στη Μνήμη Του Σωτήρη Πέτρουλα

Σωτήρης Πέτρουλας
Φέτος συμπληρώνονται 58 χρόνια από τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα στις 21 Ιούλη του 1965. Στη μνήμη του, η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας καταθέτει στεφάνι στο σημείο όπου δολοφονήθηκε, στην οδό Σταδίου και Χρ. Λαδά, σήμερα, Παρασκευή 21 Ιούλη, στις 9.30 π.μ.

Ο Σωτήρης Πέτρουλας, που ήταν φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των λαϊκών και νεολαιίστικων κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλη του 1965, την περίοδο που έμεινε γνωστή ως «Ιουλιανά».

 

Η οικογένειά του ήταν οικογένεια κομμουνιστών πρωτοπόρων αγωνιστών, που έδρασαν στις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Η δολοφονία και στη συνέχεια η κηδεία του Σ. Πέτρουλα οδήγησαν σε μαζικά συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις για τα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν σχεδόν καθημερινά, λαός και νεολαία διαδήλωναν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή, κατήγγειλαν τη δολοφονία του 23χρονου φοιτητή.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου