ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

ΚΚΕ(μ-λ) | ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ!

ΚΚΕ (μ-λ)

Δεν θέλουν να αφήσουν καμία πλατεία, κανένα χώρο ελεύθερο στο ευρύτερο κέντρο για να κάνει βόλτα κάποιος, να χαλαρώσει ή να ανασάνει μέσα στο καλοκαίρι. Παντού βλέπεις λαμαρίνες, περιφράξεις και τσιμέντο. Η πόλη, ιδιαίτερα τώρα με τους καύσωνες και τις πυρκαγιές, γίνεται αβίωτη.

Αυτό θέλουν να κάνουν και στο Πάρκο Δρακόπουλου. Εδώ και 30 χρόνια,  το πάρκο νοικιάζονταν στο Δήμο Αθηναίων από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Σε αυτή τη φάση και με την έναρξη της σύμβασης για 8 χρόνια, το πάρκο θεωρείται ως ιδιοκτησία με σκοπό την εκμετάλλευση και παραχωρείται στο Δήμο Αθηναίων. 

 

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το γνωστό κοράκι, την εργολαβική εταιρία UNISON Facilities Services, αναλαμβάνουν την βρώμικη δουλεία και με τα λεφτά του λαού θέλουν να τσιμεντώσουν και να εμπορευματοποιήσουν το πάρκο. Μιλάνε δήθεν για «ανάπλαση», η οποία σημαίνει περίφραξη και αποκλεισμό των κατοίκων από το πάρκο, κόψιμο των δέντρων και των θάμνων και κάλυψη του χώματος με τσιμέντο και χλοοτάπητα. Μετατρέπουν έτσι τη γη του πάρκου σε άγονη, ενώ μπορεί μελλοντικά, π.χ. μετά από 8 χρόνια με την λήξη της σύμβασης, να αλλάξει χρήση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και να γίνει πάρκινγκ ή εμπορικό κέντρο. 

Από την πρώτη στιγμή των εργασιών μέχρι και την πρόσφατη τοποθέτηση των λαμαρίνων, που είναι τοποθετημένες πάνω σε τσιμεντένια κράσπεδα για την περίφραξη του χώρου, υπάρχει  έντονη παρουσία των δυνάμεων καταστολής. Η πολιτική τους προχωράει με τον βούρδουλα ρίχνοντας ξύλο και χημικά, με στόχο την τρομοκράτηση των κατοίκων που οργίζονται απέναντι σε αυτά τα σχέδια.

Η  πολιτική της τσιμεντοποίησης, της εμπορευματοποίησης των πλατειών και των χώρων γειτονιάς που συχνάζουν ο λαός και η νεολαία είναι ίδια με την πολιτική που διαλύει τα δικαιώματα στην δουλειά, στις σπουδές και στη ζωή. Το κεφάλαιο δεν λογαριάζει το δικαίωμα του λαού σε ανοικτούς ελεύθερους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας μπροστά στο δικό του κέρδος. 

Οι συνελεύσεις που γίνονται όλο αυτό το διάστημα στην πλατεία για την ενημέρωση και την οργάνωση του αγώνα είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να συνεχιστούν. Να πλατύνουν και να ανοίξει το θέμα στον κόσμο της περιοχής. Η δύναμή μας βρίσκεται στην μαζικοποίηση του αγώνα. Σε διαδηλώσεις-συγκεντρώσεις-συνελεύσεις που θα αγκαλιαστούν και θα γίνουν κτήμα ολοένα και μεγαλύτερου κομματιού του κόσμου που βρίσκεται στη γειτονιά. Αυτή πρέπει να είναι η βασική μας αγωνία, ο βασικός μας στόχος για να οργανώσουμε έναν νικηφόρο αγώνα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου