ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Καλλιθέα : Άλλος Ένας Νεκρός Εργαζόμενος Που Δούλευε Μέσα Στον Καύσωνα

Τον έβαλαν να ανοίξει παιδική χαρά ενώ ήξεραν ότι είχε σοβαρά προβλήματα υγείας

Ο 49χρονος εργαζόμενος του δήμου Καλλιθέας την Κυριακή (23/07) βρέθηκε στις 16:45 για να ανοίξει την παιδική χαρά η οποία βρίσκεται μεταξύ των οδών Σπάρτης και Περικλέους στην Καλλιθέα.

Αφού ξεκλείδωσε την είσοδο της οδού Σπάρτης, διήνυσε μια απόσταση περίπου 50 μέτρων μέσα στην παιδική χαρά μέχρι να φτάσει στην δεύτερη είσοδο στην οδό Περικλέους, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, και εκεί κατά την την προσπάθεια του να ξεκλειδώσει το λουκέτο, κατέρρευσε.

Οι περίοικοι ειδοποίησαν αμέσως το 166 και στις 17:15 έφτασαν στο σημείο ομάδα ΔΙ.ΑΣ, ένα περιπολικό, καθώς και ένας δικυκλιστής διασώστης του ΕΚΑΒ που δεν κατάφερε να τον σώσει.

Το πιο εξοργιστικό δεν είναι μόνο η εργασία σε εξωτερικούς χώρους σε συνθήκες καύσωνα αλλά το ότι ο 49χρονος ανήκε σε ευπαθή ομάδα και οι ανώτεροί του το γνώριζαν. Σύμφωνα με την aftodioikisi.gr τον κ. Νίκο Μπινιώρη (μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων και μέλος της Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ), κατά το παρελθόν εργαζόταν ως κηπουρός του δήμου Καλλιθέας. Σε ώρα υπηρεσίας προσβλήθηκε από μια σοβαρή μόλυνση με αποτέλεσμα να χάσει το ένα του μάτι. Στη συνέχεια μετατέθηκε σε θέση φύλακα στο γκαράζ του δήμου Καλλιθέας, χώρος απόλυτα ελεγχόμενος και με ιατρείο, με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και με την καρδιά του να είναι γνωστά σε όλους (είχε χάσει το ένα του μάτι, είχε προβλήματα με την καρδιά του, ήταν υπέρβαρος, βρισκόταν σε έντονη φαρμακευτική αγωγή, κα.).

Ο θάνατος του 49χρονου από θερμοπληξία έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά τον τραγικό θάνατο διανομέα στην Χαλκίδα που έκανε διανομές με το ποδήλατο εν μέσω καύσωνα. 
 
Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου