ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Το Καυτό (και θανάσιμο) Μεροκάματο Του Τρόμου /// ΠΡΙΝ

Ενώ ο Κ. Μητσοτάκης θριαμβολογεί ότι δεν θρηνήσαμε θύματα από τις πυρκαγιές, ένας ακόμα εργαζόμενος «χτυπήθηκε» θανάσιμα από τον καύσωνα. Πρόκειται για έναν 46χρονο στη Χαλκίδα που, επιστρέφοντας την Πέμπτη σπίτι κάνοντας διανομές για ψητοπωλείο με ποδήλατο μέσα στον καύσωνα παραπονέθηκε για πονοκεφάλους. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης όπου ξεψύχησε ύστερα από απανωτά εγκεφαλικά λόγω της θερμοπληξίας.

 
Ο εργαζόμενος, όπως σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας «σύμφωνα με μαρτυρίες και όπως ήταν ευρύτατα γνωστό, δούλευε – πιθανότατα ανασφάλιστος – σε κατάστημα εστίασης του κέντρου της Χαλκίδας, κάνοντας διανομές με ποδήλατο μέσα στον καύσωνα».

Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει ακόμη ότι «ερωτηματικά προκαλεί το Δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου Χαλκίδας που σπεύδει να διευκρινίσει ότι ο συνάδελφος “δεν ήταν διανομέας”, όπως και η υπαναχώρηση ορισμένων ΜΜΕ από τα αρχικά τους δημοσιεύματα». Είναι προφανές ότι η ανακοίνωση του νοσοκομείου έγινε για πολιτικούς λόγους κατόπιν εντολών άνωθεν.

Την Παρασκευή συνελήφθη ο 54χρονος ιδιοκτήτης της ψησταριάς στη Χαλκίδα στην οποία φέρεται τελικά δούλευε ο 46χρονος. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 46χρονος κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης εργάστηκε ως διανομέας στην ψησταριά χωρίς όμως σύμβαση εργασίας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν σήμερα τον ιδιοκτήτη της ψησταριάς με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Ο 54χρονος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Το θύμα εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας «άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου». Του έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, πιθανή αιτία θανάτου είναι η «καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία»

Το περίφημο μήνυμα «122» που συμβουλεύσει «αποφύγετε τις μετακινήσεις» δεν περιλαμβάνει τη συμβουλή «μην εργάζεστε κάτω από τον καυτό ήλιο». Πόσο μάλλον αν κάνεις δουλειές χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα. Σύμφωνα με τη λογική της κυβέρνησης είναι «ατομική ευθύνη» και επιλογή του εργαζόμενου να προστατεύσει τον εαυτό του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου