ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Δύο Οι Προτάσεις Για Το Χρονοδιάγραμμα Εκλογής Του Νέου Προέδρου

 

Δύο οι προτάσεις που κατατέθηκαν προς ψήφιση στην ΚΕ αναφορικά με το χρόνο εκλογής νέου προέδρου του κόμματος

 

Διαρκές Συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου και εκλογή ηγεσίας στις 10 (πρώτος γύρος) και 16 Σεπτεμβρίου εισηγήθηκε η Γραμματέας της Κ.Ε Ράνια Σβίγκου προς το σώμα της Κεντρικής επιτροπής, δηλαδή μια εβδομάδα αργότερα από τον αρχικό σχεδιασμό.

Η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε είναι να πραγματοποιηθεί διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου, 24 Οκτωβρίου έκτακτο συνέδριο και 26 Νοεμβρίου η εκλογή νέας ηγεσίας.

Με τις τοποθετήσεις στελεχών συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα με την ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα και την διαδικασία εκλογής αρχηγού. Διαφορετικές προτάσεις για μετάθεση της εκλογής αρχηγού μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφού προηγηθεί εκτεταμένος εσωκομματικός διάλογος έχουν εκφράσει στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής μεταξύ των οποίων ο Παύλος Πολάκης και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατέθεσαν τις υποψηφιότητές τους οι Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας. Κοινός στόχος και των μέχρι τώρα τεσσάρων υποψηφίων είναι η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη βάση των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, θέτοντας τις βάσεις για μια δημιουργική αντιπολίτευση που θα θέσει τα θεμέλια για μια νέα εκλογική νίκη και επιστροφή στη διακυβέρνηση της χώρας. 

Παραιτήθηκε ο Σπίρτζης από την ΠΓ

Την παραίτησή του υπέβαλλε και επίσημα ο Χρήστος Σπίρτζης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κίνηση που είχε προαναγγείλει στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο ίδιος τότε είχε ζητήσει από το σύνολο των μελών της ΠΓ να παραιτηθούν, καθώς όπως υποστήριξε ο Οργανωτικός ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιστοιχεί πια στον κοινωνικό και είχε διαφωνήσει με τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου και το χρονοδιαγραμμα.

Διευκρινίζεται ότι ο Χρήστος Σπίρτζης παραμένει στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς η απόφασή του αφορά μόνο τη θέση που κατείχε στο όργανο της Πολιτικής Γραμματείας. Επιπλέον, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συμμετάσχει στους σοσιαλιστές, στην περίπτωση που το Κόμμα των Σοσιαλιστών στην Ευρώπη δεν συμπράξει τελικών με την Ευρωπαϊκή Αριστερά. 

Στήριξη Βούτση σε Αχτσιόγλου

Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στην ΚΕ εξέφρασε την στήριξή του στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου.

Πηγή : Αυγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου