ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στους Επιζώντες Του Ναυαγίου Της Πύλου Στη Δομή Της Μαλακάσας

Ανακοίνωση του Τμήματος Προσφυγικής και Μεταναστευτική Πολιτικής του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία: Αλληλεγγύη στους επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου, ανάγκη για απόδοση δικαιοσύνης και λογοδοσίας 

 


-Ανάγκη για πλήρη διαφάνεια και διαλεύκανση των αιτιών και ευθυνών για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο.

-Νομική προστασία των επιζώντων του ναυαγίου.

-Δυνατότητα γρήγορης μετεγκατάστασης και οικογενειακής επανένωσης στις χώρες της Ευρώπης όπου υπάρχει οικογενειακό και υποστηρικτικό περιβάλλον.

- Φροντίδα των ανθρώπων και μ​εταφορά τους σε διαμερίσματα/ξενοδοχεία και όχι σε καμπ, με κινητές μονάδες για την απαραίτητη ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη.

Τα παραπάνω αιτήματα διατύπωσε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, που επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Ιουνίου τη Δομή Προσωρινής Υποδοχής Μαλακάσας, όπου έχουν μεταφερθεί οι επιζώντες του ναυαγίου. Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. ΠΣ, Π. Λάμπρου, Π. Σκουρλέτη και Ν. Φίλη, τους εκπροσώπους του Τμήματος Προσφυγικής και Μεταναστευτική Πολιτικής του Τομέα Δικαιωμάτων, Τζένη Αρσένη, Μανώλη Καλογερόπουλο, Βασιλική Κατριβάνου, Ματίνα Πούλου, Μανώλη Σαρρή, και τα μέλη της Αλληλεγγύης για Όλους, Μιχάλη Υδραίο, Μελίνα Ζήκου και Παρασκευά Ποθητό.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με ομάδα επιζώντων. Από τις διηγήσεις τους προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τις αιτίες του ναυαγίου, για τα οποία οι άνθρωποι ζητούν διαλεύκανση και δικαιοσύνη.

Κάποιοι από αυτούς έχουν χάσει συγγενείς και φίλους. Είναι σε σοκ, συγκλονισμένοι, βλέπουν συνεχώς εφιάλτες ότι πνίγονται, έχουν μεγάλη αγωνία και ο φόβος τους είναι να μην φτάσει η νύχτα που οι σκέψεις γίνονται ανυπόφορες, δεν έρχεται ο ύπνος και όταν έρθει στοιχειώνεται από εφιάλτες.

Μας είπαν ότι τώρα επιθυμούν να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε στις χώρες της Ευρώπης που έχουν συγγενείς και υποστηρικτικό περιβάλλον.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε, ενημερώθηκε και έθεσε τα παραπάνω θέματα στον Γ. Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μ. Λογοθέτη. Συγχρόνως, συναντήθηκε με την διοίκηση της δομής καθώς και με γιατρούς, ψυχολόγους και δικηγόρους που πλαισιώνουν τους επιζώντες του ναυαγίου. Επίσης, η Αλληλεγγύη για Όλους παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης και δεσμεύτηκε και για κάλυψη και άλλων αναγκών .

Θα είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων αυτών με οδηγό την αλληλεγγύη, και την ανάγκη για δικαιοσύνη και λογοδοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου