ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ Κυκλοφορεί 1 Ιούλη

 

Διαβάστε στο φύλλο 943 που κυκλοφορεί το Σάββατο 1 Ιούλη 2023:

Σαν έτοιμη από καιρό, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ συγκροτήθηκε, διατάχθηκε και παρουσιάστηκε μόλις τελείωσαν οι εκλογές. Στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο, οι ανακοινώσεις για τις εκατοντάδες «μεταρρυθμίσεις» και τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης έδωσαν το σήμα της γενικευμένης επίθεσης ενάντια στον λαό, για την οποία «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο». Εξάλλου, εκτός από την επίθεση στα εργασιακά-κοινωνικά-οικονομικά δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, υπάρχουν και οι δεσμεύσεις στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, που αποτυπώνονται και με πρόσωπα στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτές οι δεσμεύσεις θα εκδηλωθούν άμεσα σε πολιτικές ακόμα πιο επικίνδυνες για τον λαό και τη χώρα, για όλη την περιοχή.

Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης πράγματι «δεν θα χάσει χρόνο». Το επιβάλλει ο μαύρος ορίζοντας της κρίσης και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που περιβάλλει τον πλανήτη, την περιοχή, τον λαό μας. Το επιβάλλουν οι απαιτήσεις των ξένων αφεντικών, που έσπρωξαν με όλους τους δυνατούς τρόπους για να προκύψει η αυτοδύναμη ΝΔ.

Δίπλα σε αυτή την κυβέρνηση, τον φορέα της αντιλαϊκής επίθεσης και της υπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών αφεντικών, στέκεται η κάθε είδους «αντιπολίτευση». Στέκονται οι προσαρμοσμένοι των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που στελέχη τους κάνουν κιόλας δηλώσεις υποστήριξης της νέας κυβέρνησης! Στέκονται οι ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις, που ανέλαβαν ήδη να «ανοίγουν δρόμο» προς πιο αντιδραστικές κατευθύνσεις στο κυβερνητικό έργο.

Η μαυρίλα, λοιπόν, της επόμενης μέρας είναι εδώ! Δεν μπορούσε να αποκρουστεί και να ανατραπεί στις κάλπες. Μπορεί, όμως, και πρέπει να αποκρουστεί στους δρόμους. Λαός και νεολαία δεν έχουν (αυτοί πραγματικά δεν έχουν) λεπτό για χάσιμο! Η συγκρότηση της μαζικής αντίστασης στην επίθεση, η πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και τον πόλεμο, ο αγώνας ενάντια στην εντεινόμενη φασιστικοποίηση, πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή. Η πρόταση κοινής δράσης και Συντονισμού για την ανάδειξη των μετώπων αυτών στην δυνατόν πιο πλατιά κλίμακα, είναι το πρώτο αναγκαίο και κρίσιμο βήμα που χρειάζεται να γίνει.
συνέχεια εδώ

Περιεχόμενα του φύλλου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου