ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Το ΠΡΙΝ Που Κυκλοφορεί Το Διήμερο 17-18 Ιουνίου

 


Έγκλημα στα ανοικτά της Πύλου, στις αιματοβαμμένες πύλες της Ευρώπης-φρούριο. Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, του λιμενικού και της Frontex για το τρομερό ναυάγιο με τους 78 νεκρούς και τους 586 αγνοούμενους, ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία. Προσπάθεια συγκάλυψης, υποκριτικό εθνικό πένθος.

Παρά τη συστηματική προσπάθεια να «κρυφτούν» οι εκατοντάδες νεκροί μαζί με τις ξεκάθαρες κυβερνητικές-κρατικές ευθύνες στα βάθη της Μεσογείου, αυτές αναδεικνύονται όλο και περισσότερο. Οι μαρτυρίες των διασωθέντων είναι συγκλονιστικές και μιλούν για καταδικαστική προσπάθεια ρυμούλκησης. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν εφαρμόστηκε κάποιο σχέδιο διάσωσης. Ακόμα πιο καραμπινάτες είναι οι πολιτικές ευθύνες. Η ρατσιστική πολιτική της ΕΕ έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε ένα απέραντο υγρό νεκροταφείο ονείρων και ζωών. Πάνω από 1.000 ήταν οι αδικοχαμένοι φέτος, πριν το ναυάγιο στην Πύλο, 2.450 πέρυσι. Η Ελλάδα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρωτοστατούν με τον φράχτη του Έβρου, τα pushbacks στη θάλασσα, τις απαγωγές-βασανισμούς προσφύγων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτό οδηγεί τους πρόσφυγες κι όσους αναζητούν μια καλύτερη ζωή στα νύχια των κυκλωμάτων και στις πιο επικίνδυνες (και πιο ακριβές) διαδρομές. Την ώρα που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, εθνικιστές, ορκίζονται στον φράχτη, χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να προβάλλει το σύνθημα «Κυβέρνηση και ΕΕ δολοφονούν – Γκρεμίστε τους φράχτες – σύνορα ανοικτά για την προσφυγιά».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου