ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Ίδρυση Σωματείου Εργαζομένων Στην Επιχείρηση «Δέλτα Τρόφιμα»

 «Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΛΤΑ στον Νομό Αττικής έχουμε τη δική μας φωνή, το δικό μας συλλογικό όργανο για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας», τονίζεται σε ανακοίνωση της προσωρινής διοίκησης, σχετικά με την ίδρυση Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «Δέλτα Τρόφιμα Ν. Αττικής».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «στις 20/6/2023 κατατέθηκε από τα ιδρυτικά μέλη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών καταστατικό και πρακτικό ίδρυσης συνδικαλιστικής οργάνωσης και εκλογής προσωρινής διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ Νομού Αττικής.

 

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΛΤΑ στον Νομό Αττικής έχουμε τη δική μας φωνή, το δικό μας συλλογικό όργανο για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας».

Τονίζεται ότι «το Σωματείο μας, που θα αποτελεί όπλο στα χέρια των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας, για τη διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης με αποκατάσταση και αύξηση των μισθών, για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην ανασφάλεια, την εντατικοποίηση, το καθεστώς επιφυλακής για δουλειά το Σάββατο και την Κυριακή, συνολικά για κάθε ζήτημα που αφορά τους εργαζόμενους.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους για συσπείρωση στο σωματείο, για ενότητα όλων των εργαζομένων στη ΔΕΛΤΑ με βάση τα κοινά μας συμφέροντα, που αφορούν τους όρους αμοιβής και εργασίας, για οργάνωση όλων των εργαζομένων σε κατεύθυνση διεκδίκησης και επίλυσης των προβλημάτων μας και για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης προτάσσοντας πάντα την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων στη ΔΕΛΤΑ και των οικογενειών τους».

«Η προσωρινή διοίκηση που εκλέχτηκε, με βάση το καταστατικό είναι αρμόδια για την προετοιμασία της λειτουργίας του σωματείου και την εγγραφή των μελών, να επιμεληθεί για κάθε ζήτημα του σωματείου», επισημαίνεται.

Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Γάλα - Ποτά - Τρόφιμα: Χαιρετίζουμε αυτό το μεγάλο βήμα!

«Ενημερώνουμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου Τροφίμων και Ποτών ότι έγινε ένα ακόμα βήμα στην οργάνωση των εργαζομένων. Οι συνάδελφοι στην επιχείρηση ΔΕΛΤΑ στην Αττική έφτιαξαν το δικό τους επιχειρησιακό σωματείο συμβάλλοντας συνολικά στην οργάνωση στον κλάδο μας», τονίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Γάλα - Ποτά  - Τρόφιμα, χαιρετίζοντας αυτό το μεγάλο βήμα των εργαζομένων.

Συνεχίζοντας η Ομοσπονδία αναφέρει τα εξής:

«Η ζωή έχει αποδείξει ότι όπου υπάρχουν σωματεία που αναπτύσσουν δράση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων, εκεί τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα για τους εργαζόμενους.

Σε τέτοιους εργασιακούς χώρους οι εργαζόμενοι με το σωματείο τους μπορούν:

  • Να βάλουν φρένο στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

  • Να αντιμετωπίσουν καλύτερα την ακρίβεια διεκδικώντας καλύτερες αποδοχές.

  • Να απαιτήσουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να σταματήσουν τα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.

  • Να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και όρους αμοιβής.

Σωματεία σε περισσότερους χώρους δουλειάς δημιουργούν καλύτερες προϋποθέσεις για να υπογράψει και η Ομοσπονδία μας που πλέον αριθμεί δεκάδες χιλιάδες μέλη, κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Η Ομοσπονδία μας επιδιώκει και στηρίζει με κάθε τρόπο την οργάνωση των εργατών του κλάδου μέσα στους χώρους δουλειάς, όμως ο καθοριστικός παράγοντας είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να μην την αφήνουν έρμαιο στα χέρια του κάθε εκμεταλλευτή τους. Αυτήν την απόφαση πήραν και οι συνάδελφοι στη ΔΕΛΤΑ (ΑΤΤΙΚΗ).

Η Ομοσπονδία χαιρετίζει αυτό το μεγάλο βήμα!

Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους στο οργανωμένο τμήμα του κλάδου τροφίμων και ποτών!

Με υπομονή και επιμονή να βαδίσουμε μαζί τον δίκαιο δρόμο της υπεράσπισης της ζωής που μας αξίζει!

Έχουμε μεγάλη και ακλόνητη εμπιστοσύνη στους συναδέλφους όλου του κλάδου ότι θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο της οργάνωσης και σε άλλους χώρους δουλειάς.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής και μαζικοποίησης των σωματείων, ειδικά όπου υπάρχουν επιχειρησιακά σωματεία όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να γίνουν μέλη τους.

Στην οργάνωση η δύναμη - Στον αγώνα η ελπίδα. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Γιατί δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης». 
 
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου