Αφού επισημαίνει τον εγκληματικό χαρακτήρα της πράξης του ΜΑΤατζή, καθώς η «συγκεκριμένη μέθοδο και πρακτική της εκτόξευσης χημικού με στόχο αποκλειστικά το πρόσωπο», μπορεί να προκαλέσει «ακόμη και απώλεια της όρασης» ή να «επιφέρει μεγάλες δυσκολίες στο αναπνευστικό σύστημα ακόμη και στην αίσθηση της όσφρησης», απαιτεί «από τον υπηρεσιακό υπουργό (που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει και το πολίτικο κόστος) την άμεση παρέμβαση του».
Σε αντίθετη περίπτωση, «η ΕΦΕ θα επιλέξει διαφορετική την νομική διαδικασία, για να διασφαλίσει τόσο την σωματική την ακεραιότητα των μελών της, όσο και την απρόσκοπτη άσκηση του επαγγέλματος τους , του επαγγέλματος που είναι η αποκλειστικά και μόνο η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών».
Τρεις φορές θύμα ωμής και απρόκλητης κρατικής δολοφονικής βίας
Ο Μάριος Λώλος δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ένα βίντεο του Γιάννη Κέμμου, την επίθεση του ΜΑΤατζή, συνοδεύοντάς την μάλιστα με το παρακάτω και καθόλου τυχαίο δηκτικό σχόλιο: «Κύριε υπηρεσιακέ υπουργέ ΠΡΟΠΟ αυτόν τον λεβέντη που μου την ρίχνει στο πρόσωπο απροκάλυπτα θα τον βρούμε? Μάλλον θα γίνει “ΕΔΕ”».
Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο φωτορεπόρτερ και πρώην πρόεδρος της ΕΦΕ πέφτει θύμα ωμής και απρόκλητης αστυνομικής βίας και κρατικής καταστολής:
Το Δεκέμβρη του 2011 είχε δεχθεί απρόκλητα γκλομπιά από ΜΑΤατζή που στη συνέχεια έφυγε τρέχοντας. Στην περίπτωση αυτή, ήταν ξεκάθαρη η απάντηση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. προς το Μ. Λώλο, όταν του έδειξε το σχετικό βίντεο της επίθεσης και τον ρώτησε εάν θα τον βρουν: «Μου απαντάει ο άνθρωπος με ειλικρίνεια, “όχι, δεν θα τον βρούμε”» (από συνέντευξή του στο Νίκο Γιαννόπουλο/News247).
Λίγους μήνες αργότερα, το 2012, στο ύψος της Μεγάλης Βρετάνιας, δέχθηκε δολοφονική επίθεση από ΜΑΤατζή που τον χτύπησε με ανάποδη γκλομπιά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή του: υποβλήθηκε σε επέμβαση στο κεφάλι, όπου του τοποθετήθηκαν δύο πλάκες και οκτώ βίδες. Και σε αυτήν την περίπτωση συμβαίνει κάτι ανάλογο, καθώς ο δράστης αστυνομικός παραμένει ανώνυμος και στα αζήτητα, στο «ασφαλές περιβάλλον» της υπηρεσίας του, αν και είναι εύκολο να βρεθεί. «Το 2012 με χτύπησε μία συγκεκριμένη διμοιρία, ο “μαύρος τρόμος”, 23 ατόμων, με το διμοιρίτη 24. Δεν είναι καμία πυρηνική φυσική να εντοπιστεί ο άνθρωπος που με χτύπησε», σημειώνει σχετικά στην παραπάνω συνέντευξή του.
Πηγή : ergasianet
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου