ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Μαύρο Στη ΝΔ, Δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στις Κάλπες Και Στους Δρόμους

Τελική ευθεία προς τις εκλογές και το τι παίζεται την Κυριακή προβάλλει επιτακτικά μπροστά σε όλους και όλες.

Η Νέα Δημοκρατία ξορκίζει τα σενάρια τρίτων εκλογών σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία, παρά το καλπονοθευτικό μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος που η ίδια ψήφισε. Εδώ βρίσκεται ένας πρώτος στόχος για τον κόσμο που έδωσε και δίνει μάχες ενάντια στις επιθέσεις των αφεντικών και του κόμματος που τα υπηρετεί.

Οι θεωρίες περί «παντοδυναμίας» της ΝΔ είναι κούφια λόγια. Η κυβέρνησή της βάδισε τρικλίζοντας από κρίση σε κρίση όλα τα προηγούμενα χρόνια και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι η μακρόσυρτη πολυκρίση του συστήματος φτάνει σε κάποιο τέρμα. Το έγκλημα στα ανοιχτά της Πύλου ήρθε να επιβεβαιώσει τη σήψη που επικρατεί πίσω από τη βιτρίνα της «ανάκαμψης».


Η αυτοδυναμία στη επόμενη Βουλή είναι ο πραγματικός στόχος του Μητσοτάκη, γιατί σε περίπτωση που δεν πιάσει τους 150 βουλευτές τώρα, η πολιτική κρίση θα πάρει νέες διαστάσεις. Έχει μοιράσει απέραντα ψέματα για αυξήσεις στους μισθούς και για καλύτερο ΕΣΥ και αυτό σημαίνει ότι μια στροφή από τις ψεύτικες υποσχέσεις στις νέες αντεργατικές επιθέσεις θα είναι τεράστιο πρόβλημα για μια ΝΔ χωρίς αυτοδυναμία.

Νέες δυνατότητες


Έχουμε, λοιπόν, κάθε λόγο να μαυρίσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις κάλπες της Κυριακής και να ρίξουμε την άρχουσα τάξη σε μια νέα πολιτική φάση της πολυκρίσης της. Το μαύρισμα της ΝΔ θα ανοίξει νέες δυνατότητες για την εργατική αντίσταση.

Κι όμως, βλέπουμε τις παραδοσιακές ηγεσίες της Αριστεράς να έχουν παραιτηθεί από αυτόν το στόχο. Ο Τσίπρας ζητάει ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην είναι «παντοδύναμος» ο Μητσοτάκης. Έχει αποδεχθεί την ήττα και απλά ζητάει να περιοριστεί η έκτασή της. Πιο ξενέρωτη αντιπολίτευση είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς. Αλλά όταν μια ηγεσία φτάνει να αποδέχεται τον φράχτη και την ΕΕ-φρούριο ακόμα και μετά το έγκλημα στην Πύλο, η κατάντια δεν έχει πάτο.

Η ηγεσία του ΚΚΕ θεωρεί ότι τοποθετείται στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας την υπόσχεση ότι θα κάνει 100% αντιπολίτευση. Και εδώ η νίκη της ΝΔ θεωρείται δοσμένη, λες και δεν κάνει διαφορά για το εργατικό κίνημα το αν η άρχουσα τάξη θα μπει σε μια νέα πολιτική κρίση. 

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να δυναμώσουμε την αντικαπιταλιστική, επαναστατική αριστερά. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έρχεται να παίξει αυτόν το ρόλο. Έχει δείξει στην πράξη ότι, παρά τη μικρή εκλογική της παρουσία, δίνει δύναμη στους αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Σε όλες τις μάχες που δώσαμε μαζί όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν και είναι πάντα πρώτες στο ξεκίνημα του αγώνα και τελευταίες στο σταμάτημά του. Ο καθένας και η καθεμιά καταλαβαίνει πόσο πιο δυναμικά μπορούμε να παίζουμε αυτόν τον κρίσιμο ρόλο αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενισχυθεί και εκλογικά.

Ψήφο, λοιπόν, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις κάλπες της Κυριακής. Αλλά δεν αρκεί «μόνο» να ψηφίσουμε σωστά. Πρέπει και να οργανωθούμε. Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στηρίζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μας καλεί μαζί με την ψήφο να δυναμώσουμε και την οργάνωσή μας. Ένα πρώτο άμεσο βήμα μετά τις κάλπες είναι το τριήμερο φεστιβάλ επαναστατικών ιδεών Μαρξισμός 2023 που οργανώνει το ΣΕΚ στις 7-8-9 Ιούλη. Πάμε να μπούμε δυνατά στον αγώνα για την ανατροπή του συστήματος που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου