ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση Για Την Αξιολόγηση ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Δημοσίου

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ –ΑΠΟΛΥΣΗΣ!

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Βιώνουμε τη συνέχιση και την ένταση της επίθεσης που εκδηλώνεται απέναντι σε ολόκληρη κοινωνία από την συγκυβέρνηση της κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Η επίθεση στο Δημόσιο, που βρίσκεται στο κέντρο της κυβερνητικής επέλασης, απειλεί με τραγική συρρίκνωση ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Η οριστική απόλυση των συναδέλφων της Δευτεροβάθμιας αλλά και άλλων των διαθεσίμων από την καλοκαιρινή διαθεσιμότητα, είναι το πρώτο βήμα κατάργησης της μονιμότητας στο δημόσιο.

Η κυβέρνηση, με σφιχτές διαδικασίες προχωράει ΑΜΕΣΑ στην υλοποίηση του νόμου 4250/2014, ο οποίος προβλέπει την αξιολόγηση του συνόλου του προσωπικού του Δημοσίου και την κατάταξή του σε τρείς κατηγορίες: σε άριστους (25%), ικανούς (60%) και ανεπαρκείς (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15%). Η εφαρμοστική εγκύκλιος, που εξέδωσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ορίζει ότι το 15% των υπαλλήλων πρέπει να αξιολογηθούν ως «άχρηστοι» με βαθμολόγηση από 1 - 6,9 όπως ορίζεται, ανοίγοντας το δρόμο της απόλυσής τους, ενώ η μη τήρηση των ποσοστών από τους αξιολογητές συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι εργαζόμενοι, θα βρεθούν στον «κάδο» του 15% των «άχρηστων» και υποψήφιων για απόλυση. (Να σημειωθεί ότι δικαίωμα ένστασης προβλέπεται μόνο για όσους βαθμολογηθούν από 1-6, ενώ όσοι βαθμολογηθούν από 6,1-6,9 δεν έχουν αντίστοιχο δικαίωμα!)

Είναι φανερό πως η συμμορία της κυβέρνησης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, θέλει να διαλύσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις και στο Δημόσιο και να απολύσει όσους περισσότερους μπορέσει, και αυτό το λέει ανοιχτά, καθαρά και δυνατά. Αποδεικνύουν κάθε μέρα, ότι είναι αδίστακτοι. Αποφασίζουν και διατάζουν και νομοθετούν ότι τραβάει η όρεξη της τρόικας, του ΔΝΤ και των εργοδοτών.

Η αξιολόγηση είναι η αιχμή του δόρατος αυτής της επίθεσης. Θα χρησιμοποιηθεί για:

· Να δημιουργηθούν οι νέες δεξαμενές κινητικότητας – απόλυσης, αφού ποσοστό 15% των υπαλλήλων πρέπει να αξιολογηθούν ως άχρηστοι και να «γεμίσουν» τη δεξαμενή. Το ποσοστό των «αχρήστων» είναι ελαστικό προς τα πάνω, μπορεί δηλ. ανά πάσα στιγμή να αυξηθεί αφού ο νόμος προβλέπει ότι σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί το ποσοστό της ανώτερης κλίμακας, αυξάνεται αντίστοιχα το ποσοστό της κατώτερης.

· Να καθηλωθούν μισθολογικά οι υπάλληλοι με βάση τη σύνδεση της αξιολόγησης με το ενιαίο μισθολόγιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νόμος αυτός, χαρακτηρίζεται ως ‘’μεταβατικός’’, ενόψει της «αναμόρφωσης» του Μισθολογίου με μεγάλη μείωση μισθών, κατάργηση προσωπικής διαφοράς και κίνητρο απόδοσης δεμένο με την αξιολόγηση, δηλαδή με τον ατομικό μισθό.

· Να υποτάξουν, να ελέγξουν και να χειραγωγήσουν. Να στρέψουν τον ένα εναντίον του άλλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Γενικοί Διευθυντές έχουν τη δυνατότητα να προσδιορίσουν υπηρεσίες ή τμήματα ή και τους ολόκληρους φορείς απ’ τα οποία θα προκύψει ποσοστό του 15%, δηλαδή, θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ανά πάσα στιγμή τμήματα και δομές «με βάση τις προτεραιότητες της περιόδου»! Επειδή ακριβώς δεν τους ενδιαφέρει τίποτα πέρα από τη διάλυση του δημόσιου τομέα και το χάρισμα των φιλέτων του στο κεφάλαιο, για αυτό χρειάζονται πειθαρχημένους και εντελώς υπάκουους υπαλλήλους, συνένοχους στο ξεπούλημα και τη διάλυση. Για να το πετύχουν αυτό χωρίς αντιδράσεις, θεσμοθετούν το νόμο της ζούγκλας μέσα στις υπηρεσίες.

· Είναι φανερό ότι η αξιολόγηση, είναι ένας απροσχημάτιστος τρόπος για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο και για εξευτελισμό και απαξίωση των υπολοίπων. Προωθείται σήμερα στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, των απολύσεων, της διαθεσιμότητας, της ανεργίας, της φτώχειας γιατί είναι το ίδιο το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία που βρίσκεται υπό διωγμό.

Γι' αυτό και πρέπει να αγωνιστούμε τώρα ενάντια στην αξιολόγηση.

Γι' αυτό, κανείς δε δικαιούται να σιωπήσει!


Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση, δεν είναι μόνο η αναγκαία αντίσταση στη δρομολόγηση απολύσεων στο δημόσιο. Είναι και πάλη για ελευθερία, δημοκρατία, διεκδίκηση ανοιχτών οριζόντων για όλους, κόντρα σε ένα βαθύ σκοταδισμό, ο οποίος στοχεύει να δηλητηριάσει βαθειά την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα: Για πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας και τις ομοσπονδίες. Να πάρουμε αποφάσεις για μπλοκάρισμα της εφαρμογής του νόμου στην πράξη σε όλες τις φάσεις υλοποίησής του.

-Στην έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών, που πρέπει να γίνει μέχρι τις 28/04/2014.

-Στη σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο, που πρέπει να γίνει μέχρι τις 13/05/2014.

-Στη σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή, που πρέπει να γίνει μέχρι 28/05/2014.

-Στη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή που πρέπει να γίνουν μέχρι τις 30/06/2014.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

· Καλούμε τα «στελέχη» και όλους όσους εμπλέκονται στην διαδικασία αξιολόγησης να μην προχωρήσουν στις διαδικασίες επιμερισμού, εισηγήσεων, αξιολογήσεων, εκθέσεων.

· Δηλώνουμε ότι οι κάθε είδους εμπλεκόμενοι στη διαδικασία εισηγητές, αξιολογητές που θα βάλουν την υπογραφή τους στην απόλυση συναδέλφων μας, δεν έχουν θέση στα σωματεία μας.

· Αποφασίζουμε την χρήση όλων των μορφών αγώνα για το μπλοκάρισμα: απεργίες, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, υπογραφές, μπλοκάρισμα των διευθύνσεων διοικητικού με κάθε πρόσφορο τρόπο, για να μην παραδώσει καταστάσεις υπαλλήλων, έντυπα των ατομικών εκθέσεων, κλπ.

· Αποφασίζουμε το μπλοκάρισμα των εκθέσεων αυτό-αξιολόγησης με μαζικούς και συλλογικούς όρους.

· Απευθυνόμαστε προς την ΑΔΕΔΥ να αναλάβει τις ευθύνες της παρέχοντας συνδικαλιστική και νομική κάλυψη.

· Συγκροτούμε παντού επιτροπές αγώνα.

· Συγκροτούμε συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Ομοσπονδιών με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και παίρνουμε κινηματικές πρωτοβουλίες.

· Στις 28/4 οργανώνουμε μέρα μαζικής και πολύμορφης απεργιακής κινητοποίησης, καταλήψεων, συνελεύσεων και διαδηλώσεων σε όλο το δημόσιο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τώρα είναι η ώρα! Η μάχη για την μη εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση, μπορεί και πρέπει να οδηγήσει σε μαζικό κίνημα ανυπακοής και απεργιακής κλιμάκωσης με στόχο το λουκέτο σε όλο το Δημόσιο μέχρι την ανατροπή κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ αλλά και κάθε επίδοξου διαχειριστή της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου.

Οι μεγάλες μάχες είναι μπροστά μας.

Είναι ώρα να σηκώσουμε το γάντι.

Δεν θα τους αφήσουμε να περάσουν πάνω από τις ζωές μας.

Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου