ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ένταση Ξύλο και Χημικά Στην Απεργία Των Εμπορουπαλλήλων



Ήταν μια μικρή νίκη του κινήματος ενάντια στην  κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και των "απελευθερωτικών" ωραρίων......όλοι στην μάχη.....χαλάσαμε λίγο την βιτρίνα του καταναλωτισμού και της αλλοτρίωσης της αγοράς....

ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

Πηγή : Παντιέρα


1 σχόλιο:

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

    Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΑΠΕ ΜΠΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ.

    ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΦΤΗΝΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

    Δεν τους έφτανε που όλος ο κόσμος γέλαγε μαζί τους με την παραποίηση των δηλώσεων Μέρκελ, σήμερα οι υπεύθυνοι του ΑΠΕ ΜΠΕ δίνουν πάλι εξετάσεις στα αφεντικά τους. Τα λαγωνικά του ΑΠΕ ΜΠΕ ανακάλυψαν “ομάδες γνωστών αγνώστων που δημιουργούσαν φραστικά επεισόδια με πολίτες και η αστυνομία τους απομάκρυνε” (sic) Ανακάλυψαν ακόμη ότι “ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής συμμετείχε με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία στην συγκέντρωση στην αρχή του συντάγματος”. Τόσα ψέματα μέσα σε δύο φράσεις.

    Την “είδηση” αυτή πήραν βέβαια διάφορα “έγκυρα” σάιτ και κάποια από τα κανάλια με τους τηλεαστέρες με τις βαθιές τσέπες για να εξαπολύσουν την χυδαία τους επίθεση σε βάρος αυτών που αγωνίζονται. Μάλιστα κάποια “έγκυρα” σάιτ ανακάλυψαν και καταγγελίες συνδικαλιστών και καταναλωτών βέβαια “ότι ολιγάριθμες ομάδες έσπρωξαν πολίτες για να απομακρυνθούν από τις βιτρίνες”. Γκεμπελίσκοι που γλείφουν το χέρι των αφεντικών που τους ταϊζει.

    Στην ακριβώς προηγούμενη ενημέρωση του ΑΠΕ ΜΠΕ στις 13.12 δεν υπάρχει καμία αναφορά σε “γνωστούς άγνωστους”, αλλά σε εμποροϋπάλληλους που έχουν κινητοποιηθεί σε μεγάλο κομμάτι της Ερμού. Οι συντάκτες της ψεύτικης είδησης γνώριζαν πολύ καλά ότι οι άνθρωποι που ήταν στην Ερμού ήταν “γνωστοί γνωστοί”. Ήταν όλοι αυτοί που αμείβονται με μισθούς πείνας, που δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια, που βλέπουν την Κυριακή τους να γίνεται θυσία στον βωμό του κέρδους των πολυεθνικών και των μεγαλεμπόρων. Γι΄ αυτό είναι δέκα φορές ανήθικο ότι δημιουργούν ψεύτικες ειδήσεις σε βάρος όλων αυτών που ζούνε καθημερινά την βαρβαρότητα. Την βαρβαρότητα που έζησαν και σήμερα από τις δυνάμεις καταστολής μέσα στην Ερμού και την οποία έζησαν και οι καταναλωτές που ήταν ανάμεσα μας, πολλοί από αυτούς με τα παιδιά τους. Όχι, για τους συντάκτες της είδησης είναι απόλυτα φυσιολογικό να γίνεται η χρήση χημικών μέσα σε χιλιάδες ανθρώπους , να ξυλοκοπούν γυναίκες και να ανοίγουν κεφάλια διαδηλωτών.

    Κάτι τελευταίο, ο Σ.Υ.Β.Χ.Α. ήταν κομμάτι του “Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια” μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικές συλλογικότητες και συλλογικότητες γειτονιών, οι “γνωστοί γνωστοί” στους οποίους επιτέθηκε η αστυνομία εντελώς απρόκλητα.

    Ζητάμε, ως σωματείο, από όλους τους εργαζόμενους των Μ.Μ.Ε., φωτορεπόρτερ, τεχνικούς, δημοσιογράφους που σέβονται την αξιοπρέπεια τους, που βρέθηκαν σήμερα στην Ερμού που έζησαν όλα τα γεγονότα να πάρουν θέση για μια “είδηση” που την κατασκεύασαν αυτοί που σήμερα ανησύχησαν από την κινητοποίηση των εργαζομένων του εμπορίου. Να βγούνε δημόσια και να καταδικάσουν τα παπαγαλάκια της τρόικας και των ισχυρών. Να πούνε και να γράψουνε την αλήθεια που έζησαν. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

    Ο Σύλλογος μας χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς και εργαζόμενους που βρέθηκαν σήμερα στην απεργιακή περιφρούρηση του «Συντονιστικού δράσης», που στάθηκαν όρθιοι-ες στην επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών, που ανησύχησαν τα μεγάλα αφεντικά του εμπορίου. Όπως ενωμένα και μαχητικά δώσαμε την μάχη στον δρόμο, έτσι θα την δώσουμε και απέναντι στα ψέματα των κυρίαρχων.

    ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ

    Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

    Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210 – 3820537
    sylyp_vivliou@yahoo.gr | http://bookworker.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή