ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ένταση και Προσαγωγές στον "Φούρνο Του Λάμπρου"


Τρεις προσαγωγές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν απολύμενοι, αποχωρήσαντες και εργαζόμενοι στο "Φούρνο του Λάμπρου" έξω από το κατάστημα στην οδό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν μέλη του δικτύου Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης




22.08 Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες. Εντύπωση προκαλει βέβαια η σημερινή αντίδραση της αστυνομίας καθώς προκάλεσε ένταση την ώρα που οι συγκεντρωμένοι αποχωρούσαν από τη διαμαρτυρία. Να σημειωθεί πως οι προσαχθέντες είναι και οι εργαζόμενοι της εν λόγω επιχείρησης που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

21.50: Στη συγκέντρωση έξω από το Α. Τ Λευκού Πύργου και ο Πρόεδρος του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλιδης.

21:04: Στη διαμαρτυρία παρευρίσκονται η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θανάσης Αγαπητός.

20:53: Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί έξω από το ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου αναμένεται να φτάσουν οι διαδηλωτές.

20:42: Τρεις οι προσαγωγές. Κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το ΑΤ Λευκού Πύργου όπου μεταφέρθηκαν οι προσαχθέντες με αίτημα την άμεση απελευθέρωσή τους.

20.35: Οι αστυνομικοί ζητούν από τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους να υποβληθούν σε εξακρίβωση στοιχείων.

20.17 Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έχουν προσάγει δύο άτομα από τους διαδηλωτές.

20.15: Αυτή τη στιγμή διμοιρία των ΜΑΤ και άνδρες της ΔΙΑΣ έχουν περικυκλώσει τους διαμαρτυρόμενους την ώρα που αποχωρούσαν από το σημείο στο πεζοδρόμιο έξω από το φούρνο. Στο σημείο και άτομα από τη πλευρά της ιδιοκτησίας του φούρνου άγνωστης ιδιότητας.

19.55: Ένταση επικρατεί στο σημείο, με λογομαχίες μεταξύ των διαμαρτυρόμενων και ανθρώπων από την πλευρά της ιδιοκτησίας του φούρνου.

«Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αποκαλύπτουν πως πίσω από τις χαμηλές τιμές του φούρνου κρύβονται συνθήκες νέου εργασιακού μεσαίωνα: εργαζόμενοι που δουλεύουν υπερεντατικά με ελαστικά ωράρια που ξεπερνούν κατά πολύ το 8άωρο, χωρίς πλήρη ένσημα, χωρίς επίδομα αργίας, προσαυξήσεις νυχτερινής εργασίας και δώρα, χωρίς καν δικαίωμα καλοκαιρινής άδειας! Με το φόβητρο της τεράστιας πλέον στρατιάς των ανέργων, η εργοδοσία καλεί κάθε εργαζόμενο είτε να πειθαρχήσει στις συνθήκες “γαλέρας” είτε να φύγει απ το κατάστημα, καθώς “σαν και αυτόν υπάρχουν άλλοι 10 που περιμένουν για δουλειά”», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης.

«Η κατάσταση αυτή τείνει να γίνει καθεστώς στον κλάδο του επισιτισμού. Πατώντας στο ότι η εποχική και περιστασιακή εργασία στον κλάδο αποτελεί τον γενικό κανόνα, καθώς και στο γεγονός ότι πρόκειται για εργασία που κατά βάση δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη εξειδίκευση, οι εργοδότες έχουν επιβάλει σταδιακά ένα καθεστώς πλήρους εργασιακής επισφάλειας. Οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων έρχονται να συμπληρώσουν αυτή την εικόνα, γυρνώντας τα εργασιακά δικαιώματα μισό αιώνα πίσω. Έτσι κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι με εξαντλητικά ωράρια καλούνται, όχι μόνο να δουλεύουν με εξαντλητικούς όρους, αλλά και να προσέχουν να μην τους φύγει ποτέ το χαμόγελο από τα χείλη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες, οι εργαζόμενοι στον κλάδο καλούνται να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους! Ο αγώνας των απολυμένων / εργαζόμενων στο φούρνο του Λάμπρου δείχνει το δρόμο της οργάνωσης για ένα κίνημα στο χώρο του επισιτισμού που θα διεκδικήσει και θα κερδίσει αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα για όλους:
- Δουλειά με αξιοπρέπεια – Ζωή με δικαιώματα!
- Όχι στις απολύσεις - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους - μείωση του ωραρίου- αύξηση του βασικού μισθού!», καταλήγει το δίκτυο Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων.

Πηγή : altrthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου