ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Αιφνιδιαστική Μαχητική Παρέμβαση Των Φοιτητικών Συλλόγων Ενάντια Στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

 

Αιφνιδιαστική παρέμβαση στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Με τα πανό τους και τα συνθήματά τους φώναξαν "όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια" απαιτώντας πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση το επόμενο διάστημα.

 

Απέναντί τους συνάντησαν δυνάμεις των ΜΑΤ που τους περικύκλωσαν για να τους απωθήσουν αλλά και δυνάμεις της Αστυνομίας που επιχείρησαν να «φιμώσουν» την αιφνιδιαστική κινητοποίηση.

 

Ωστόσο παρά την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας, οι φοιτητές παρέμειναν δυναμικά στο σημείο καταγγέλλοντας το κλίμα της τρομοκρατίας, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο και  δείχνοντας το τι περιμένει την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις στις 11 Γενάρη. 

«Έτσι ακούει τους φοιτητές η κυβέρνηση: Με ΜΑΤ, αστυνομικές δυνάμεις, αυταρχισμό και καταστολή!» σημειώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου ανήρτησαν πανό που ανέφερε: «Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, πτυχία με αξία - δωρεάν σπουδές. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!».


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου