ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

ΗΠΑ Και Βρετανία Εξετάζουν Επίθεση Κατά Της Υεμένης Και Των Χούθι

Επίθεση κατά της Υεμένης και των Χούθι εξετάζουν οι ΗΠΑ και οι Βρετανία σύμφωνα με δημοσιεύματα. Εξέλιξη που μπορεί να πυροδοτήσει εμπόλεμη κατάσταση σε όλη τη Μέση Ανατολή, ενώ αφορά και τη χώρα μας αφού η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στείλει φρεγάτα στην ερυθρά Θάλασσα.

Το BBC αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σε τηλεδιάσκεψη του υπουργικού συμβουλίου συζήτησε την πιθανότητα στρατιωτικών χτυπημάτων της Βρετανίας και των ΗΠΑ κατά των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.


Αναφέρει ότι "ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ ενημέρωσε το υπουργικό του συμβούλιο για πιθανές βρετανικές και αμερικανικές επιδρομές κατά των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη" και πως "άλλοι κορυφαίοι πολιτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της αντιπολίτευσης Sir Keir Starmer, ενημερώνονται επίσης πριν από πιθανή στρατιωτική δράση".

Επίσης το BBC αναφέρει ότι "ο εκπρόσωπος της εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν συνεχείς επιθέσεις στα πλοία της Ερυθράς Θάλασσας από αντάρτες Χούθι".

Η Βρετανία και οι ΗΠΑ εμφανίζονται είναι έτοιμες να εξαπολύσουν πλήγματα κατά στρατιωτικών στόχων των Χούθι στην Υεμένη, την ώρα που ο ηγέτης των ανταρτών υπόσχεται να απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση με νέα χτυπήματα κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στρατιωτικές πηγές της Δύσης που επικαλείται ο Guardian, ανέφεραν ότι οι προετοιμασίες εντάθηκαν την Πέμπτη στο πλαίσιο απάντησης σε μια επίθεση των Χούθι με 21 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στόχευσαν πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου το βράδυ της Τρίτης.

Η κλίμακα και ο χρόνος της στρατιωτικής απάντησης παραμένουν απόρρητα, προσθέτουν οι ίδιες πηγές. 

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου