ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

ΝΑΡ Κάλεσμα Συμμετοχής Στον Δημόσιο Προσυνεδριακό Διάλογο

 

Ανακοίνωση της Επιτροπής Προσυνεδριακού Διαλόγου

Κάλεσμα συμμετοχής στον δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο

για το 5ο Συνέδριο του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

 

Η Επιτροπή Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 5ο Συνέδριο του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, απευθύνει δημόσιο κάλεσμα συμμετοχής και συμβολής στον προσυνεδριακό διάλογο. Καλούμε, τόσο τα μέλη του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, όσο και τους φίλους-ες και συναγωνιστές-στριες του ρεύματός μας, τα μέλη και όσους παρακολουθούν την «Πρωτοβουλία για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα», τους αγωνιστές-στριες της αντικαπιταλιστικής και μαχόμενης αριστεράς, του λαϊκού, εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος που αναζητούν και θέλουν να συμβάλλουν στη συζήτηση για τα μεγάλα ερωτήματα και ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την εποχή μας, να πάρουν μέρος στον διάλογο και τη συζήτηση πάνω στις Θέσεις που έχουν εκδοθεί για το 5ο Συνέδριό μας.

Το 5ο συνέδριο του ΝΑΡ πραγματοποιείται σε μια περίοδο πολλαπλών εξελίξεων και σημαντικών γεγονότων που σημαδεύουν τη ζωή της κοινωνικής πλειονότητας και ιδιαίτερα του κόσμου της δουλειάς. Το βάρβαρο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και οι πολιτικές δυνάμεις που το υπηρετούν εφορμούν με ένταση ενάντια στις ανάγκες και τα δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας της ανθρωπότητας με όλες τις μορφές. Από την άλλη, η αριστερά στις περισσότερες εκδοχές της -διεθνώς και στη χώρα μας- είτε βρίσκεται σε κρίση, εκφυλισμό και πορεία υποταγής, είτε αδυνατεί να απαντήσει συνολικά και πειστικά στις οξυμένες και άλυτες αντιφάσεις και αντιθέσεις του καπιταλισμού. Νέα ερωτήματα και νέες απαντήσεις χρειάζονται για το «στρατόπεδο» των εργαζομένων και των λαών. Όπως υπογραμμίζει και το κεντρικό σύνθημα του 5ου συνεδρίου, χρειάζεται ένα πολιτικό σχέδιο νέας κομμουνιστικής ελπίδας και επαναστατικής προοπτικής. Κι αυτό είναι το βασικό στοιχείο που απασχολεί τη συζήτηση για το συνέδριό μας, με στόχο να κάνουμε το επόμενο βήμα για μια νέα κομμουνιστική οργάνωση που θα εκφράζει και θα προωθεί ένα συνολικό κομμουνιστικό πρόγραμμα της εποχής μας.

Για τη συμμετοχή στον προσυνεδριακό διάλογο ενημερώνουμε τα μέλη, τους φίλους-ες και συναγωνιστές/τριες που θέλουν να συμβάλλουν για τα εξής :

Α. Άρθρα και κείμενα δημόσιου προσυνεδριακού διαλόγου μπορούν να σταλούν μέχρι και την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024.

Β. Τα άρθρα-κείμενα του δημόσιου διαλόγου υπάρχει η δυνατότητα να δημοσιεύονται:

1. Στην ιστοσελίδα του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση (www.narnet.gr) στην κατηγορία «5ο Συνέδριο-διάλογος». Τα άρθρα/κείμενα αυτά θα πρέπει να έχουν έκταση μέχρι 6.000 λέξεις (ανώτατο όριο).

2. Σε ειδική σελίδα στην εφημερίδα ΠΡΙΝ, από το φύλλο που θα κυκλοφορήσει 12 Ιανουαρίου 2024. Τα άρθρα αυτά έχουν όριο τις 600 λέξεις και θα αναρτώνται μετά την δημοσίευσή τους στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα του ΝΑΡ.

Όλα τα άρθρα-κείμενα θα δημοσιεύονται με τη χρονική σειρά παραλαβής των κειμένων από την επιτροπή προσυνεδριακού διαλόγου και θα στέλνονται στις Οργανώσεις και τα μέλη του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α. για να τεθούν υπόψη στο δυναμικό των οργανώσεων και τους αντιπροσώπους για το 5ο συνέδριο ως υλικό μελέτης και συμβολής.

Γ. Κάθε άρθρο/κείμενο απαραίτητα θα πρέπει να έχει: Όνομα συντάκτη/ων, Οργάνωση (αν πρόκειται για μέλη του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α.) και πόλη ή εργασιακός χώρος (αν πρόκειται για φίλους και συναγωνιστές), mail επικοινωνίας του συντάκτη. Επίσης θα πρέπει να έχει την ένδειξη «Άρθρο Δημόσιου Προσυνεδριακού Διαλόγου» και να αναφέρει αν είναι για την ιστοσελίδα ή για την εφημερίδα ΠΡΙΝ.

Δ. Τα άρθρα και κείμενα Προσυνεδριακού Διαλόγου μπορούν να στέλνονται:

α) Ηλεκτρονικά (με mail) στη διεύθυνση: dialogos.5o.synedrio@gmail.com , με την ένδειξη (στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος): «Για την Επιτροπή Προσυνεδριακού Διαλόγου».

β) Μέσω των Οργανώσεων Βάσης του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α. σε όλη τη χώρα.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ο ουσιαστικός διάλογος, η κατάθεση απόψεων, η κριτική, η διατύπωση ιδεών και προτάσεων θα βοηθήσει αποφασιστικά την διαδικασία του συνεδρίου μας, θα επιδράσει στη συζήτηση, τις σκέψεις και τις αποφάσεις του Συνεδρίου της οργάνωσής μας, το οποίο θα διεξαχθεί στις 1,2 και 3 Μαρτίου 2024 στην Αθήνα.

Η Επιτροπή Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 5ο Συνέδριο του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Ιανουάριος 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου