ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Νέα Σμύρνη / Καταδικάστηκαν Ομόφωνα Οι Δύο Αστυνομικοί - Αθωώθηκε Ο Τρίτος

 


 

Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο από τους τρεις αστυνομικούς που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 7 Μάρτιου του 2021, πυροδοτώντας έντονη αντίδραση των πολιτών τόσο στην περιοχή όσο και ευρύτερα.

Το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε ομόφωνα τους δύο αστυνομικούς για την βία που άσκησαν στον Αλέξανδρο Μ., τον Π.Α. για βασανιστήρια και τον Δ.Σ. για συνέργεια σε αυτά.

Ο Π.Α. καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και ο Δ.Σ. σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή. Σημειώνεται ότι και στους δύο αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό ο πρότερος έντιμος βίος.

Ένας τρίτος συνάδελφός τους, ο Γ.Τ., που επίσης περιλαμβανόταν στην σχετική δικογραφία αθωώθηκε, επίσης ομόφωνα, κρίνοντας ότι δεν συμμετείχε ως συνεργός.

Η απόφαση εναρμονίστηκε πλήρως με την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.

Ο πρώτος από τους καταδικασθέντες αστυνομικούς ήταν αυτός που χτύπησε επανειλημμένα τον Αλέξανδρο Μ. με σιδερένιο πτυσσόμενο γκλομπ. Ο δεύτερος κρίθηκε ότι προστάτευσε ενεργά τον συνάδελφό του την ώρα που χτυπούσε τον πολίτη, σε αντίθεση με τον τρίτο παρόντα αστυνομικό.

Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου