ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Εργατική Αλληλεγγύη : Επιτέλους!



Δευτέρα 29 Δεκέμβρη έξω από τη Βουλή καθαρίστριες, ΕΡΤ, σχολικοί φύλακες, πανηγυρίζουν για την κατάρρευση της κυβέρνησης

Η τρίτη και τελική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε πανηγυρικά την κατάρρευση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η κινδυνολογία δεν πέρασε. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος δεν κατάφεραν να εξαγοράσουν ούτε έναν βουλευτή παραπάνω.

Έξω από τη Βουλή, ένα πλήθος με πρωταγωνιστές την ΕΡΤ και τις καθαρίστριες υποδέχθηκε με ζητωκραυγές το αποτέλεσμα (βλέπε στις διπλανές στήλες). Η συγκέντρωση αυτή στο Σύνταγμα αντιπροσώπευε όλους και όλες μας που δώσαμε μάχες όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα στους εργατικούς χώρους, στις γειτονιές, στις σχολές και στα σχολεία.


Αυτό είναι ένα πρώτο κρατούμενο. Η ανατροπή των Σαμαροβενιζέλων ήρθε μέσα από εργατικές απεργίες, φοιτητικές καταλήψεις, αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συλλαλητήρια. Και μόνον έτσι μπορούμε να την οριστικοποιήσουμε στις κάλπες που ετοιμάζονται για τις 25 Γενάρη.



Γιατί οι μηχανισμοί που στήριξαν όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, οι πλούσιοι φίλοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παρέα με την ΕΕ και το ΔΝΤ, δεν θα σταματήσουν τους εκβιασμούς και την καταστροφολογία. Ήδη το Χρηματιστήριο υποδέχεται την ήττα τους με μια μεγάλη βουτιά. Φυγαδεύουν κεφάλαια για να μας εκβιάσουν, αλλά και γιατί είναι πανικόβλητοι μπροστά στην οργή και την ορμή των εργατών και της νεολαίας. Φοβούνται μια σαρωτική νίκη της Αριστεράς, όσο κι αν μαγειρεύουν δημοσκοπήσεις με «κλειστές ψαλίδες».



Μπορούμε


Μπορούμε να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα με τη συλλογική μας δύναμη. Η Εργατική Αλληλεγγύη ξεκινάει ένα πρόγραμμα εξορμήσεων για να κάνουμε κάθε χώρο δουλειάς, ζωής και σπουδών πραγματικό κάστρο που απαιτεί να πάρουμε πίσω όλα όσα μας λεηλάτησαν. Η κατάρρευσή τους δείχνει ότι μπορούμε, αρκεί να επιμείνουμε ότι η δύναμή μας δεν είναι μόνο η ψήφος μας αλλά η συλλογική δράση.


Γι’ αυτό, αναπόσπαστο κομμάτι του δρόμου προς τη νίκη είναι να δυναμώσουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με την ψήφο μας και πάνω απ’΄όλα με την άμεση δράση μας. Για να ανοίξουμε τα κλειστά νοσοκομεία, σχολεία και εργοστάσια, να πετάξουμε έξω Τρόικες, μνημόνια και νεοναζί, και να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς κρίση, φτώχεια και εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου