ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Αγωνιστές-στριες Της Αντιδικτατορικής Αντίστασης Στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ

«Καθώς πυκνώνει ο χρόνος προς τις κάλπες και η συναίσθηση της ευθύνης μεγαλώνει, τα πολλά λόγια περισσεύουν. Μιλάει από μόνη της η εικόνα της καταστροφής, η ζοφερή προοπτική για τον τόπο και το λαό αν συνεχιστεί η ίδια γραμμή πλεύσης. Κανείς δεν μπορεί πια να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει, ότι δεν έχει καταλάβει πως η υποταγή στο κακό δεν θα εξορκίσει το χειρότερο, αυτό που μας επιφυλάσσουν όσοι μας κυβέρνησαν επί δεκαετίες και μας έσπρωξαν βίαια στον μονόδρομο της καταστροφής μας.


Απευθυνόμαστε σε όσους έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ήττα θα είναι ισόβια αν δεν αδράξουμε κάθε ευκαιρία κι ότι μια τέτοια ευκαιρία ιστορικών διαστάσεων είναι η εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, που από το αποτέλεσμά της θα κριθούν για πάρα πολλά χρόνια οι τύχες του τόπου που μας εμπιστεύτηκαν οι προηγούμενοι.
Απευθυνόμαστε σε όσους προτάσσουν το δικαίωμα όλων στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Σε όσους έχουν αντιληφθεί ότι δεν χωρούν πλέον υπεκφυγές και προφάσεις, ότι πάνε οι καιροί που οι συνέπειες της κάλπης ήταν διαχειρίσιμες, ότι αυτή τη φορά, περισσότερο από ποτέ, την αφέλεια, την ατολμία και τις στενόκαρδες επιφυλάξεις μας θα τις πληρώνουν οι επόμενες πολλές γενεές χωρίς να έχουν φταίξει.

Η καταστροφή έχει όνομα και πρόσωπο. Το όνομα των κομμάτων που κυβέρνησαν και συγκυβέρνησαν τη χώρα. Το πρόσωπο των πολιτικών που επιλέχτηκαν και επέλεξαν να ταυτιστούν με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τη δουλοπρεπή υποτέλεια. Εκείνων που μέχρι χθες μας ελεεινολογούσαν ότι συντρώγαμε στα τραπέζια της απληστίας τους και έχουν το θράσος σήμερα να προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας με τηλεοπτικούς μονόλογους και υποσχεσιολογίες σε μουδιασμένα κομματικά ακροατήρια. Που υπόσχονται να μας βγάλουν από την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν και εκμεταλλεύτηκαν για να μας καθυποτάξουν. Που έσπευσαν να ανέβουν την τελευταία στιγμή στο τραίνο της διεκδίκησης της ψήφου για να αναχαιτίσουν τα εκλογικά ποσοστά της ανατροπής.

Απέναντί τους στέκεται το δικαίωμα στην ελπίδα και η βεβαιότητα ότι η ψήφος για τη μεγάλη ανατροπή έχει όνομα, κι αυτό είναι «Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επωμίστηκε την ευθύνη να απαλλάξει τη χώρα από την παγίδα του χρέους και τον λαό από τη θεσμοθετημένη λιτότητα, τη φτωχοποίηση και την ταπείνωση. Συντασσόμαστε με τη μεγάλη πλειοψηφία που εμπιστεύεται στον ΣΥΡΙΖΑ τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ελπίδα, συμμετέχουμε σ” αυτή την κρίσιμη προσπάθεια.

Και δεσμευόμαστε ότι από την επομένη της καθαρής εντολής του λαού για κυβέρνηση πάνδημης δημοκρατικής συνέγερσης θα είμαστε με αυτούς που θα επαγρυπνούν ώστε οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν με ευλάβεια, προς το συμφέρον της αλήθειας και της ανάγκης των καιρών.

Το οφείλουμε στην προσήλωσή μας στη δημοκρατία και στην προσωπική μας διαδρομή. Η συμμετοχή μας στην Αντίσταση κατά της χουντικής δικτατορίας και των σημερινών αναβιώσεών της, κατά του καθημερινού φασισμού και υπέρ των ακατάλυτων αξιών του Ανθρωπισμού, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, μας επιβάλλει το καθήκον της υπογραφής μας κάτω από αυτό το κείμενο:

Αϊδινιάν-Βασιλείου Αρουσιάν, Αναγνωστόπουλος Σπύρος, Απανωμεριτάκης Νίκος, Βογιατζής Κώστας, Βρακάς Γιάννης, Γεωργούλας Μπάμπης, Γιαραλή-Μανιού Μαργαρίτα, Γιούργος Κωστής, Γιούργου Λάγια, Γρέβιας Θανάσης, Δαρειώτης Μίμης, Δεμουρτζίδης Βασίλης, Διακουμής Κώστας, Δρακόπουλος Μπάμπης, Δρακοπούλου-Καρίμαλη Πόπη, Θεοδωρακάκος Μιχάλης, Θεοδωρίδης Αναστάσιος, Θεοφυλακτοπούλου Μπούλη, Καλαϊτζής Θόδωρος, Καλαφάτης Θανάσης, Καλλέργη Μαρία, Καλογήρου Θόδωρος, Κασιούμης Δημήτρης, Κιάος Νίκος, Κλαυδιανός Παύλος, Κλείτσας Νίκος, Κοβάνης Μπάμπης, Κοβάνης Σεραφείμ, Κοιλάκος Σταμάτης, Κουνάδης Κώστας, Κωσταντόπουλος Νίκος, Κωσταράκος Δημήτρης, Κωτούλας Βασίλης, Μαλτσίδης Αργύρης, Μανταίος Κώστας, Μανωλάκος Αριστείδης, Μανωλάκος Μίμης, Μανωλάκου Μαρία, Μάρκου Ανδρέας, Μαστροδήμος Δημήτρης, Μερτίκα Νατάσα, Μπαλωμένος Βασίλης, Μπαρχαμπάς Νώντας, Μπαστάκης Μανώλης, Μπενάς Τάκης, Μωράκης Γιώργος, Νάσκου Ρούλης, Νικολακάκης Γιώργος, Νικολάου Αθηνά, Ξαρχουλάκος Γιάννης, Ξενάκη Ζωή, Οικονόμου Μιχάλης, Πάντος Στέφανος, Παπαδάκης Γιώργος, Παπαδάκης Μιχάλης, Παπαδόπουλος Κώστας, Παππάς Στέλιος, Πετροπούλου Ασημίνα, Πίτυρης Γιάννη, Σαββάκης Ανδρέας, Σαγιάς Γιώργος, Σπηλιόπουλος Σπύρος, Σπυράτου Φωτεινή, Σπυράτος Στράτος, Σταθάκος Πέτρος, Σταματάκης Γιάννης, Στεφανίδου Έλλη, Στεφάνου Στέφανος, Στρατής Γιάννης, Τερζής Περικλής, Τζεμπελίκου Πόπη, Τρίκκας Τάσος, Τόμτσης Κώστας, Τσαγκρής Νίκος, Τσόλης Δημήτρης, Τσούτσια Ισμήνη, Φακιρούδης Κυριάκος, Φιτσιάνος Αντώνης, Χατζηδημητρίου Φαίδων, Χατζηπέρος Παναγιώτης, Χατζοπλάκης Γιώργος, Χριστόπουλος Αλέξης, Χρυσανθόπουλος Νίκος, Ψυχούλης Νίκος.

Πηγή : ekdohi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου