ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Αντ. Νταβανέλος: «Η Κοινωνία Είναι Το Μεγαλύτερο "Όπλο" Του ΣΥΡΙΖΑ»




 Αντώνης Νταβανέλος



Καλεσμένος στο στούντιο του "Κόκκινου" από τον Διονύση Ελευθεράτο, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Νταβανέλος μιλάει για τις εξελίξεις στην Γαλλία, αλλά και για την ελληνική πραγματικότητα, απαντώντας και στα ερωτήματα των ακροατών σχετικά με τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στην δολοφονική επίθεση στο Charlie Hebdo και στις αντιδράσεις των Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στους τζιχαντιστές και την τρομοκρατία, χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση των Ευρωπαίων, καθώς και οι ίδιοι συνεισφέρανε στην ανάπτυξη του φαινομένου, μέσα από τη συμμετοχή τους σε πολέμους στη Μέση Ανατολή.



«Οι προειδοποιήσεις υπήρχαν (π.χ. εξέγερση στα προάστια του Παρισίου) αλλά κανείς δεν τις έλαβε υπόψη» τόνισε, υπενθυμίζοντας πως οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν στο σχέδιο της νέας Μέσης Ανατολής των ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως το παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε λόγο για υποσχέσεις στα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας. «Οι φορολογικές ελαφρύνσεις που πρότεινε ο κ. Σαμαράς δεν αφορούν κατά προτεραιότητα τα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας» επεσήμανε, καθώς προαναγγέλλει μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων αλλά δεν καταργεί τον ΕΝΦΙΑ που έχει προβλήματα νομιμότητας και δεν επαναφέρει το αφορολόγητο των 12 χιλιάδων.

Σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως ένα πρόγραμμα της Αριστεράς για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα θα πρέπει να το κάνει με μια «ιεράρχηση και τακτική» και γι' αυτό χαρακτηρίζεται από «μεταβατικότητα».

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ξεκινήσει μια διαδικασία αντιστροφής της λιτότητας» επεσήμανε, αλλά για να γίνει αυτή η αντιστροφή «πραγματική ανατροπή της λιτότητας», θα πρέπει και το εργατικό κίνημα να βγει μπροστά και στο πλευρό του θα βρίσκεται η κυβέρνηση της Αριστεράς.
Πηγή : stokokkino

1 σχόλιο: