ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Εργατική Αλληλεγγύη : Ανατροπή Δεν Γίνεται Χωρίς Την ΑΝΤΑΡΣΥΑ



Φτάνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής. Εκατομμύρια βαδίζουν προς τις κάλπες με την απόφαση να μαυρίσουν τους Σαμαροβενιζέλους, να αποτελειώσουν αυτή την άθλια συγκυβέρνηση που γκρεμίσαμε με τους αγώνες μας.

Αλλά ακόμα και την τελευταία στιγμή, τα επιτελεία των μνημόνιων και της τρόικας δεν σταματάνε τις απειλές και τους εκβιασμούς. Την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοινώνει ένα ακόμα πρόγραμμα «ενίσχυσης της ρευστότητας» στην Ευρωζώνη. Στην πράξη, η ΕΚΤ ομολογεί ότι ύστερα από τόσα χρόνια λιτότητας η κρίση δεν έχει τελειώσει σε όλη την Ευρώπη. Και για άλλη μια φορά δίνει στους τραπεζίτες ένα τεράστιο πακέτο φτηνής χρηματοδότησης.

Κι όμως, αυτή την ομολογία αποτυχίας, ο Σαμαράς προσπαθεί να την εμφανίσει σαν «σωτηρία για την Ελλάδα» που κινδυνεύει να χαθεί αν η Αριστερά νικήσει στις εκλογές. Αντί να παραδεχτεί ότι η ΕΚΤ απαιτεί παράταση και ανανέωση των μνημόνιων για να βάλει και τους έλληνες τραπεζίτες στο «πακέτο», βαφτίζει αυτό το νέο μνημόνιο «ευρωπαϊκή διέξοδο».
Δυστυχώς, και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μόνο καλά λόγια έχει να πει για τα νέα μέτρα της ΕΚΤ. Προσπαθεί να μας καθησυχάσει ότι «η Ευρώπη αλλάζει» και ότι τώρα το ευρωπαϊκό σκέλος της τρόικας θα ρίξει χρήμα για την «ανάπτυξη».

Παραμύθια

Κανένας δεν πρέπει να τσιμπήσει σε αυτά τα παραμύθια. Οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οργάνωσαν τη μνημονιακή λεηλασία σε βάρος της εργατικής τάξης δεν μεταμορφώθηκαν ξαφνικά σε «σωτήρες». Τις αληθινές συνέπειες των νέων μέτρων της ΕΚΤ τις αποκάλυψαν οι Ελβετοί τραπεζίτες που με μια ξαφνική «μονομερή ενέργεια» αποδέσμευσαν το φράγκο τους από το ευρώ και μετέτρεψαν τα στεγαστικά δάνεια χιλιάδων νοικοκυριών σε θηλιά στο λαιμό.

Η εργατική εναλλακτική λύση απέναντι σε όλα αυτά τα παιχνίδια των τραπεζιτών είναι η κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος κάτω από εργατικό έλεγχο, η διαγραφή του χρέους και η ρήξη με το ευρώ και τον ζουρλομανδύα ΕΚΤ – ΕΕ. Το πιο μεγάλο μέτρο ανακούφισης από τη φτώχεια που έχουν σπείρει όλοι αυτοί είναι να πάψουμε να πληρώνουμε τόκους και χρεολύσια και να βρούμε έτσι τα λεφτά για δουλειές, μισθούς, συντάξεις.

Αυτή τη μεγάλη, την αντικαπιταλιστική ανατροπή θέλουμε να ανοίξουμε και με την ψήφο μας την Κυριακή. Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αυτό το νόημα. Και ακόμη περισσότερο, από Δευτέρα πρέπει να στρατευτούμε όλοι μαζί στη μάχη για τη δικαίωση των αγώνων μας ενάντια στις τρόικες και τους τραπεζίτες. Εμπρός να πάρουμε πίσω όλα όσα μας λεηλάτησαν, εμπρός να κάνουμε την ανατροπή αντικαπιταλιστική με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου