ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΓΗ : Ψηφοδέλτια Μιας Νέας Δημοκρατικής Εκπροσώπησης

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκροτείται ολοένα και σαφέστερα το ρεύμα της δημοκρατικής πολιτικής αλλαγής. Το πρόγραμμά του, βασισμένο στην αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, κερδίζει ευρύτερες συναινέσεις. Ήδη καταγράφονται μονιμότερου χαρακτήρα μετακινήσεις ψηφοφόρων της Ν.Δ., αλλά και του εναπομείναντος χώρου ΠΑΣΟΚ, προς την κάλπη της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Τα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν χθες σηματοδοτούν την ανάγκη μιας νέας πολιτικής εκπροσώπησης. Σε συνθήκες εντεινόμενης κρίσης πολιτικής αντιπροσώπευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει άφθαρτα, ικανά και κοινωνικά ευαίσθητα πρόσωπα για το ψηφοδέλτιό του. Δεν υπάρχουν διαβλητά πρόσωπα, ελεγχόμενα από το κατεστημένο. Αντιθέτως, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από δημοκρατικές διαδικασίες και διαθέτουν την καλή κοινωνική μαρτυρία και το ηθικό κεκτημένο. Γι' αυτό η διαπλοκή και η διαφθορά έχουν λυσσάξει. Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας που το κατεστημένο δεν διαθέτει "άκρες" με μια αναδυόμενη εξουσία.

Πολιτικό πρόγραμμα, σχέδιο και πρόσωπα συγκροτούν την πρόταση της νέας δημοκρατικής εξουσίας, που περνά μέσα από την ανατροπή του μνημονιακού κατεστημένου και την αναδιαπραγμάτευση της χώρας μέσα στην Ευρώπη. Από την ικανότητα της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας να ανταποκριθεί στα μεγάλα προβλήματα και να δικαιώσει τις, έτσι κι αλλιώς περιορισμένες, προσδοκίες των πολιτών θα κριθούν οι επιλογές των προσώπων και το σχήμα της διακυβέρνησης. Κάθε νέο κίνημα, μαζί με τη δημοκρατική ορμή του, συχνά δοκιμάζεται από προβλήματα συνοχής. Στη νέα φάση ο ΣΥΡΙΖΑ, οικοδομώντας μια νέα συλλογικότητα κόμματος και μια νέα δημοκρατική σχέση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κόμμα, θα κληθεί να ξεπεράσει θετικά τον εαυτό του.

Από μεθαύριο η μάχη του ψηφοδελτίου θα κρίνει αποφασιστικά την έκβαση του εκλογικού αγώνα. Γύρω από το αίτημα της νέας δημοκρατικής εκπροσώπησης υφαίνεται η αναγκαία ανάπτυξη της πολιτικής συμμετοχής των πολιτών. Η λαϊκή συμμετοχή, στον βαθμό που θα συνοδεύει και θα ελέγχει το νέο εγχείρημα εξουσίας της Αριστεράς στη χώρα μας, θα αποδειχθεί καθοριστική παράμετρος για την επιβεβαίωση της λαϊκής δυναμικής.

Πηγή : avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου