ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ * η απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι έργο της ίδιας..............Karl Marx * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Στον «Ιανό» Έσπασε Το Ρόδι Των Διαδηλώσεων

Έξω από το βιβλιοπωλείο στη Σταδίου η πρώτη εργατική πορεία του 2015 | ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ/ ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ /Συντάκτης:Αφροδίτη Τζιαντζή

Με παλμό και ευφάνταστα συνθήματα διαδήλωσαν χθες στο παγωμένο εμπορικό κέντρο της Αθήνας εκατοντάδες μέλη σωματείων και συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στον «Συντονισμό Δράσης Ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα Απελευθερωμένα Ωράρια». Η πρώτη εργατική πορεία του 2015 πραγματοποιήθηκε ενάντια στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, καταγγέλλοντας την επίθεση των ΜΑΤ, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, αλληλέγγυων ως και ανύποπτων περαστικών έξω από το βιβλιοπωλείο «Ιανός» στη Σταδίου, στην απεργιακή συγκέντρωση την τελευταία Κυριακή του 2014.


Τότε τα ΜΑΤ, κατόπιν μηνύσεων των διευθυντών του «Ιανού», περικύκλωσαν και απώθησαν βίαια τους συγκεντρωμένους, τους ψέκασαν με χημικά και πραγματοποίησαν 5 προσαγωγές, από τις οποίες οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Τα ΜΑΤ χτύπησαν και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως, συλλαμβάνοντας βίαια άλλους 3 διαδηλωτές, στους οποίους έχουν φορτώσει σωρεία πλημμελημάτων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, που συνέχισαν να κακοποιούνται έως και μέσα στο Α.Τ., είναι ο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της Wind Στέφανος Μάλαμας και ένας συνδικαλιστής του Σωματείου Εργαζομένων της Nokia.

Η χθεσινή πορεία, που ξεκίνησε μετά τις 19.00 από το Πνευματικό Κέντρο, κατευθύνθηκε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», όπου παρέμεινε φωνάζοντας συνθήματα όπως «Με φόντο την κουλτούρα και τον πολιτισμό, τους απεργούς χτυπήσανε τα ΜΑΤ στον Ιανό». Το κατάστημα κατέβασε προσωρινά τα ρολά, αλλά δεν υπήρξαν επεισόδια. Οι διαδηλωτές συνέχισαν στην Ερμού και διαλύθηκαν ειρηνικά στο Μοναστηράκι. Στην πορεία του «Συντονισμού» συμμετείχαν με πανό ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου, το Σωματείο Εργαζομένων της Wind, το Σωματείο Εργαζομένων της Nokia, η Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου, το ΕΕΚ, η πρωτοβουλία Attack στην Επισφάλεια και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου