ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Video Από Συγκέντρωση Των Εργαζομένων Στην Γεν. Ανακύκλωση

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Γενική Ανακύκλωση (η πλειοψηφία τους αποτελείται από μετανάστες εργάτες). Ζητούν τα δεδουλευμένα τους από τα αφεντικά που τους χρωστάνε μισθούς μηνών. Παρόλο την επέμβαση των ΜΑΤ και την προσαγωγή πολλών εργατών μετά από την κατάληψη του εργοστασίου δεν πτοήθηκε το αγωνιστικό πάθος των απεργών και το ηθικό τους. Δίπλα τους βρίσκονται πολλοί αλληλέγγυοι εργαζόμενοι, όπως και οι Μ. Αργυροκαστρίτης (υποψήφιος βουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Α' Πειραιά) και Τάσος Αναστασιάδης (υποψήφιος βουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β' Αθήνας) που μίλησαν στους συγκεντρωμένους απεργούς. 

Δείτε τα Video : 




1 σχόλιο:

  1. Πρώτες υποχωρήσεις της Γενικής Ανακύκλωσης στους εργαζόμενους με καταβολή δεδουλευμένων και σταμάτημα των διώξεων απεργών κα αλληλέγγυων

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕ

    13/1/2015

    Πρώτες υποχωρήσεις της Γενικής Ανακύκλωσης στους εργαζόμενους με καταβολή δεδουλευμένων και σταμάτημα των διώξεων απεργών κα αλληλέγγυων

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εξέταση της εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας στα Άνω Λιόσια μετά από προσφυγή των απεργών της Γενικής Ανακύκλωσης, της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ασπρόπυργου-Ελευσίνας. Συγκεντρώθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι έξω από το χώρο φωνάζοντας συνθήματα.

    Οι εργαζόμενοι έφεραν την εταιρία μπροστά στις ευθύνες της και αναγκάστηκε να συμφωνήσει στα εξής:

    Η εταιρία αποσύρει όλες τις μηνύσεις, τουλάχιστον τέσσερις(!) , σε βάρος των απεργών με τις οποίες είχε προκληθεί η επέμβαση των ΜΑΤ και οι ομαδικές συλλήψεις στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου 32 ατόμων, 27 απεργών και πέντε αλληλέγγυων, ανάμεσα τους ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, ο Τζαβέτ Ασλάμ, πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών.
    Η εταιρία θα καταβάλει το σύνολο των δεδουλευμένων μισθών, δώρων και επιδόματος αδείας σε όλους τους εργαζόμενους.
    Η εταιρία αποδέχεται ότι οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν απεργία στις 5/12/2015 και δεν αποχώρησαν οικειοθελώς, όπως ισχυρίζονταν και έτσι θα δώσει την νόμιμη λήξη της τετράμηνης σύμβασης.
    Η εταιρία θα καταβάλει τα ένσημα στο ΙΚΑ και θα αποδώσει βεβαίωση εργοδότη για το ΙΚΑ( ώστε να ανανεωθούν άδειες παραμονής και βιβλιάρια υγείας).
    Η αγωνιστική κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη δικαίωση του αγώνας.

    Η μεγάλη εκκρεμότητα είναι τα δεδουλευμένα των μονίμων εργαζόμενων για τους οποίους η εταιρία υποσχέθηκε ότι αυτή την Παρασκευή 16/1 θα καταβάλει ένα επιπλέον ποσό.

    Την Παρασκευή 16 Γενάρη θα συγκεντρωθούμε στο εργοστάσιο και θα πάμε στα Γραφεία της εταιρίας για να πληρωθούμε, όπως συμφώνησε και η διεύθυνση.

    Με την στήριξη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και της ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

    Επικοινωνία Τηλ. 6955295322, 6932828964

    ΑπάντησηΔιαγραφή