ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Η Κατάθεση Ρέππα Αποδομεί Τα Περί Ανθρώπινου Λάθους Της ΝΔ Για Το Δυστύχημα στα Τέμπη

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη τονίζουν ότι οι ευθύνες έχουν το ονοματεπώνυμο Κώστας Αχ. Καραμανλής

 

«Αποκαλυπτική» χαρακτηρίζουν την κατάθεση πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, την περίοδο 2009 – 2011, Δημήτρη Ρέππα αναφορικά με την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του εγκλήματος, Βασίλης Κόκαλης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Διονύσης Καλαματιανός και Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι, ο Δ. Ρέππας ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν πολλοί λόγοι και αιτίες που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα, όπως η μη λειτουργία της τηλεδιοίκησης από τον Ιούλιο του 2019 και εφεξής, εξαιτίας πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί.

«Παρά το γεγονός, ότι η ευθύνη αποκατάστασης της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα ανήκε αποκλειστικά στην κυβέρνηση και η αποκατάσταση απαιτούσε μια ελάχιστη δαπάνη, εντούτοις ουδέποτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκατέστησε το σύστημα τηλεδιοίκησης, το οποίο παρέμεινε μέχρι και το δυστύχημα εκτός λειτουργίας. Πρόσθεσε ο κ. Ρέππας, ότι, αν λειτουργούσε, θα είχε αποτρέψει το δυστύχημα» τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ υπογραμμίζοντας ότι για άλλη μία φορά «καταρρέει το αφήγημα της ΝΔ ότι πρόκειται μόνο για ανθρώπινο λάθος ενός σταθμάρχη, ο οποίος -σύμφωνα με τον κ. Ρέππα- δεν προσελήφθη με αξιοκρατικά κριτήρια».

Καταλήγοντας ο Β. Κόκαλης, ο Αλ. Αυλωνίτης, ο Δ.  Καλαματιανός και ο Γ. Σαρακιώτης υπογραμμίζουν ότι «ως ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θεωρούμε δεδομένες τις κυβερνητικές ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα, που έχουν το ονοματεπώνυμο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων – όπως κατέθεσε και ο κ. Ρέππας – το εμπιστευτικό έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που κοινοποιήθηκε στο Υπ. Μεταφορών στις 4/10/2021».

Αναλυτικά η δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Αποκαλυπτική ήταν η κατάθεση του τέως υπουργού Μεταφορών – Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος ισχυρίστηκε, κατά την σημερινή του κατάθεση ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής, ότι υπήρχαν πολλοί λόγοι και αιτίες που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα, όπως η μη λειτουργία της τηλεδιοίκησης από τον Ιούλιο του 2019 και εφεξής, εξαιτίας πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί. Παρά το γεγονός, ότι η ευθύνη αποκατάστασης της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα ανήκε αποκλειστικά στην Κυβέρνηση, και η αποκατάσταση απαιτούσε μια ελάχιστη δαπάνη, εντούτοις ουδέποτε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη  αποκατέστησε το σύστημα τηλεδιοίκησης,  το οποίο παρέμεινε μέχρι και το δυστύχημα εκτός λειτουργίας.  Πρόσθεσε ο κ. Ρέππας, ότι, αν λειτουργούσε, θα είχε αποτρέψει το δυστύχημα. Καταρρέει για άλλη μία φορά το αφήγημα της ΝΔ ότι πρόκειται μόνο για ανθρώπινο λάθος ενός σταθμάρχη, ο οποίος - σύμφωνα με τον κ. Ρέππα - δεν προσελήφθη με αξιοκρατικά κριτήρια.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θεωρούμε δεδομένες τις κυβερνητικές ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα, που έχουν το ονοματεπώνυμο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων – όπως κατέθεσε και ο κ. Ρέππας – το εμπιστευτικό έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που κοινοποιήθηκε στο Υπ. Μεταφορών στις 4/10/2021.

Οι βουλευτές – μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής:

  • Βασίλης Κόκαλης
  • Αλέξανδρος Αυλωνίτης
  • Διονύσης Καλαματιανός
  • Γιάννης Σαρακιώτης»
Πηγή : Αυγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου