ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Κίνδυνοι Επέκτασης Πολέμου Και Συνενοχής /// ΠΡΙΝ

 Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (5.1.24)

Βρωμάει μπαρούτι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Μετά την εκτέλεση στη Βηρυτό του υπαρχηγού της Χαμάς, Σάλεχ αλ-Αρούρι, και τη βομβιστική επίθεση στο Ιράν, που προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 100 ανθρώπων που συμμετείχαν σε τελετή για τον στρατηγό των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σολεϊμανί, γίνεται φανερό πως το κράτος του Ισραήλ προκαλεί με κάθε μέσο για επέκταση του πολέμου, έχοντας την κάλυψη των ΗΠΑ.

Στην Ερυθρά Θάλασσα, αμερικανικά πολεμικά πλοία έχουν ήδη εμπλακεί σε μάχες με τους Χούθι της Υεμένης, προκαλώντας νεκρούς και τραυματίες, ενώ ΗΠΑ και Βρετανία προετοιμάζουν πολεμικό σχέδιο πλήγματος κατά της Υεμένης. Επίσης, ομάδα χωρών (μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία, το Μπαχρέιν) απειλούν τους Χούθι πως εάν συνεχίσουν τις «παράνομες επιθέσεις», θα υποστούν τις συνέπειες.

Ο εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέ Μπορέλ εισηγείται πρόταση για ευρωπαϊκή αποστολή με στόχο «την προστασία των πλοίων και την ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα». Η πρόταση βέβαια χρειάζεται ομοφωνία για να εγκριθεί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Σε αυτές τις συνθήκες, η επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να συμμετέχει πρόθυμα σε πολεμικές αποστολές και να στηρίζει με πολλούς τρόπους τα επιθετικά σχέδια του ευρω-ατλαντικού άξονα αναδεικνύεται ως πολύ επικίνδυνη για τον λαό και τη νεολαία. Ειδικά η απόφαση να στείλει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, είναι μια κίνηση εμπλοκής στις επιχειρήσεις στο πλευρό των σφαγέων του Ισραήλ και του δυτικού ιμπεριαλισμού, βάζοντας σε κίνδυνο και τα μέλη του πληρώματος. Το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να αγωνιστεί για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου