ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Διαβάστε Το ΠΡΙΝ Που Κυκλοφορεί Το Διήμερο 1-2 Οκτωβρίου

 


 
Αρνείται στοιχειώδη μέτρα προστασίας από την ενεργειακή φτώχεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μιλώντας κυρίως για εξοικονόμηση ενέργειας από τα νοικοκυριά. Αγώνας για μείωση των τιμών τώρα, κατάργηση φόρων, χτύπημα στα κέρδη, κατάργηση χρηματιστηρίων και εθνικοποίηση της ενέργειας.

Στο καλάθι των αχρήστων πετούν Κομισιόν, Γερμανία και σύμμαχες χώρες κάθε πρόταση που θεωρούν πως πλήττει την «ομαλή λειτουργία της αγοράς ενέργειας», δηλαδή την ανελέητη κερδοφορία των πολυεθνικών ενέργειας σε βάρος των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης.

Ακόμα κι αυτή η ψοφοδεής πρόταση που γυροφέρνουν η ελληνική κυβέρνηση και άλλες χώρες για την επιβολή ενός πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου δεν γίνεται αποδεκτή. Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο δεν είναι «ασφαλές λιμάνι» και «πεδίο αλληλεγγύης», αλλά είναι σφαγείο των λαών και στρατηγείο προώθησης αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.

Καθώς οι τιμές της ενέργειας απογειώνονται, η κυβέρνηση της ΝΔ το μόνο που κάνει είναι να μπουκώνει τους ιδιώτες παρόχους με ζεστό δημόσιο χρήμα, διευρύνοντας ακραία το δημόσιο χρέος. Στις σημερινές συνθήκες, ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος που έχει μείνει για μια αξιοπρεπή ζωή. Η σχετική αμηχανία του κόσμου, που βλέπει να λεηλατούνται ο μισθός και η ζωή του, υποχωρεί και οι πρώτες κινητοποιήσεις ανακοινώνονται.

Διαδήλωση στις 7/10 για ρεύμα φθηνό – δημόσιο αγαθό, πρωτοβουλίες για μάχη διαρκείας

Η διαδήλωση στην οποία καλούν ήδη πρωτοβάθμια σωματεία για την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., από την πλατεία Κλαυθμώνος, στη βουλή και στα γραφεία της ΕΕ, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς την ίδια μέρα πραγματοποιείται η σύνοδος της ΕΕ με θέμα την ενέργεια, αλλά και γιατί σηκώνει την αγωνιστική αυλαία στην πορεία προς την απεργία της 9ης Νοέμβρη.

Την κινητοποίηση υποστηρίζουν και καλούν σε μαζική συμμετοχή συλλογικότητες εργαζομένων, γειτονιάς, νεολαίας, καθώς και πολιτικές οργανώσεις της μαχόμενης Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου