ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Ανακοίνωση Για Τον Κυβερνητικό Συνδικαλισμό /// ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ



Με ανακοίνωση του το ο Ενωτικό Κίνημα Υγειονομικών για την Ανατροπή καταγγέλλει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ και στα σωματεία και καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να συμμετέχουν σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, με αρχή αυτή της 9ης Νοέμβρη. Δείτε την ανακοίνωση αναλυτικά:

Ανακοίνωση για τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και τις επιθέσεις στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στην υγεία

Χαιρετίζουμε όλες και όλους τους υγειονομικούς που απήργησαν και διαδήλωσαν στις 20 Οκτώβρη, την ημέρα που προκλητικά η κυβέρνηση κατέβασε το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Η απεργία ήταν πρωτοβουλία- πρόταση του Ενωτικού Κινήματος Υγειονομικών για την Ανατροπή στο ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ στις 9 Σεπτέμβρη, μετά το διήμερο κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη.

Οι επιθέσεις της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος, από τη μία πάνε να στερήσουν το δημόσιο χαρακτήρα από την υγεία κι απ’ την άλλη όπου μπορούν με τις πλάτες της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚΕ) χτυπούν το συνδικαλισμό και προσπαθούν να προωθήσουν με ύπουλο τρόπο τη διάλυση της νοσοκομειακής περίθαλψης.
Αναπόφευκτα καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ που το τελευταίο διάστημα οργανώνει συναντήσεις με το Υπουργείο κι αναρτά ανακοινώσεις της ομοσπονδίας χωρίς τη συμμετοχή των υπολοίπων παρατάξεων.

Χαρακτηριστική της προσπάθειας της κυβέρνησης να τσακίσει τη συνδικαλιστική μας δράση είναι η προσπάθεια διάλυσης του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Έλενα με απειλές μηνύσεων από τη μεριά της ΔΑΚΕ, η παρόμοια στάση της ΔΑΚΕ στο νοσοκομείο Γεννηματάς απ’ όπου οι εργαζόμενοι έδιωξαν τον Πλεύρη και τη Λάτση, η δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ κι ένα σωρό ακόμη συνδικαλιστικές διώξεις κι απολύσεις.

Δεν θα τους περάσει. Μέχρι να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη, οι νοσοκομειακοί όχι μόνο δεν τον εφαρμόζουμε αλλά οργανώνουμε παντού επιτροπές αγώνα που μεθοδικά και συστηματικά οργανώνουν συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και απεργίες με προσωπικό ασφαλείας όπως τις αργίες. Αυτός ο βηματισμός πυκνώνει τις διαδηλώσεις μας, με αυτόν προχωράμε στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια συντονισμού ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ για να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Καλούμε όλους τους φορείς και συλλογικότητες, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να συνεχίσουμε το συντονισμένο αγώνα για δημόσια δωρεάν υγεία, αναβαθμισμένη και προσβάσιμη για όλες και όλους.
 
Κόντρα στη μισητή κυβέρνηση και το σύστημα της διαπλοκής, του πολέμου, της ακρίβειας, της καταστολής, του ρατσισμού και του σεξισμού, που κάνει πλάτες στους φασίστες.Κόντρα στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των εργασιακών συνθηκών, κόντρα στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών., κόντρα στην ακρίβεια και στην κερδοσκοπία των μεγάλων εταιρειών με τις πλάτες της κυβέρνησης.
 
Όλοι στην πανεργατική απεργία της 9ης Νοέμβρη και στις συγκεντρώσεις.

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου