ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ - ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ Απεργία Σήμερα Στον Πειραιά

Απεργούν από τα χαράματα σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλες τις λιμενικές υποδομές του Πειραιά. Ηχηρό το μήνυμα που στέλνεται στους επιχειρηματικούς ομίλους και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.

Στις 10 π.μ. στον ΗΣΑΠ, θα συγκεντρωθούν οι λιμενεργάτες από τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων της COSCO, οι ναυτεργάτες από τα καράβια του Πειραιά και στα ρυμουλκά και οι μεταλλεργάτες από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη σε Πέραμα και Σαλαμίνα.

Κλίμα απεργιακού ξεσηκωμού επικρατεί σήμερα απ' άκρη σ' άκρη στο πρώτο λιμάνι της χώρας, εκπέμποντας ταυτόχρονα μήνυμα κλιμάκωσης για την πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Στον Πειραιά, δεν κινούνται ούτε τα πλοία στο λιμάνι, ούτε οι γερανογέφυρες στην COSCO, δεν ακούγεται εργαλείο στη Ναυπηγοεπισκααυαστική Ζώνη. Οι απεργοί από τα χαράματα δίνουν τη μάχη για αυξήσεις στους μισθούς, για την υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συ,βάσεων εργασίας για την λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής τους.

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης η ΕΝΕΔΕΠ σήμερα Τρίτη στις 12 μ. οργανώνει στο ΣΕΜΠΟ εκδήλωση για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του Δημήτρη Δαγκλή, που ξεχείλισε την οργή των εργατών για τα εργοδοτικά εγκλήματα.
 
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου