ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9-11 /// ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

  


·       Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

·       ΚΑΤΩ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

 

Τους τελευταίους μήνες ο κόσμος βιώνει ένα διεθνές κύμα ακρίβειας, αιτία η αχαλίνωτη κερδοσκοπία των καπιταλιστών από την ενέργεια μέχρι τα βασικά αγαθά, καταδικάζοντας την εργατική τάξη στην απότομη εξαθλίωση. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ περιορίζεται σε μέτρα κοροϊδίας, μέτρα – ψίχουλα που συνιστούν ένα μεγάλο ταξικό σκάνδαλο. Τίποτα δεν πρέπει πλέον να περιμένει η πλατιά εργατική πλειοψηφία και η νεολαία από την ταξική πολιτική της ΝΔ παρά μόνο την πτώση της με ενωτικούς μαζικούς λαϊκούς αγώνες, ας γίνει η γενική απεργία (9/11) μαζική και δυναμική αρχή ενός κλιμακούμενου αγώνα ενάντια στην ακρίβεια που πλήττει τη ζωή της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Οι αναγκαίες διεκδικήσεις σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια πρέπει να είναι :

1.      Μέτρα για την ανακούφιση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων (Κατάργηση κάθε φόρου, επιβολή διατιμήσεων, δωρεάν παροχής βασικών προϊόντων, φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο…)
2.      Αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων.
3.      Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς – κρατικούς μηχανισμούς «ελέγχου» της αισχοκέρδιας. ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ σε όλες τις επιχειρήσεις. 
4.      Άμεση απαλλοτρίωση και κοινωνικοποίηση, δηλαδή κρατικοποίηση με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και διοίκηση όλων των μεγάλων εταιρειών στις οποίες α) οι ιδιοκτήτες αρνούνται ή εμποδίζουν την άσκηση εργατικού ελέγχου, β) ο εργατικός έλεγχος αποκαλύπτει φαινόμενα αισχροκέρδειας.
5.      Για να κατακτηθούν όλα αυτά απαιτείται μια ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μέσω ενός μαζικού αγώνα, στη βάση μιας διεθνούς – αντικαπιταλιστικής – σοσιαλιστικής προοπτικής ώστε να απαλλαγεί ο εργατικός κόσμος από την καπιταλιστική βαρβαρότητα….
 

  ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9-11


 

ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου