ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ Διαμαρτυρία Στα Γραφεία Της Εταιρείας Στην Αθήνα Ενάντια Στις Απολύσεις

Έξω από τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα βρίσκονται εργολαβικοί εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με αντιπροσωπείες των Σωματείων, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων τεσσάρων συναδέλφων τους.

Στο πλευρό τους βρίσκεται ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, καθώς και ο Βάλσαμος Συρίγος, από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της εργολαβικής εταιρείας ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ προχώρησε τις τελευταίες μέρες στην απόλυση 4 εργολαβικών εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη θα απολύσει όλους τους εργολαβικούς εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ.

Τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ καταγγέλλουν τη συγκεκριμένη ενέργεια, σημειώνοντας ότι εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, για απομάκρυνση του συνόλου του προσωπικού και λουκέτο στο εργοστάσιο, μέχρι το τέλος του έτους.

Με τη σημερινή τους κινητοποίηση οι εργαζόμενοι απαιτούν την ανάκληση των απολύσεων και την ενσωμάτωση όλων των εργολαβικών στο προσωπικό της ΛΑΡΚΟ. Παράλληλα, καλούν την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το μέλλον της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας τους.

Να σημειώσουμε ότι το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας έχει κηρύξει στάση εργασίας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.
 
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου