ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Διαβάστε Το ΠΡΙΝ Που Κυκλοφορεί Το Διήμερο 29-30 Οκτωβρίου


Η αντικαπιταλιστική και κομμουνιστική Αριστερά δεν έχει νόημα να «δίνει πόνο» — ο ίδιος ο λαός ξέρει καλύτερα από όλους τι περνάει και πώς το περνάει. Στόχος και καθήκον της είναι να ανοίξει δρόμο, με πρόγραμμα και σχέδιο, για μια συνολική απελευθέρωση με επαναστατική ανατροπή.

Ενα φάντασμα πλανάται πάνω από τον ελληνικό, τον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο καπιταλισμό — το φάντασμα της κοινωνικής εξέγερσης. Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, αποτυπώνοντας την ένταση και το βάθος των ανταγωνισμών, από τα κονκλάβια της ΕΕ συνεχίζει να βγαίνει «μαύρος καπνός», ενώ τα κυβερνητικά επιτελεία επιδίδονται σε προκλητική προπαγάνδα. Οι λαοί διαπιστώνουν, έτσι, με επώδυνο τρόπο, πως δεν έχουν να περιμένουν τίποτα ουσιαστικό από όλους αυτούς για να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας και της φτώχειας, κατανοώντας ολοένα περισσότερο ότι βιώνουν μια συνολική και πολύπλευρη κρίση του συστήματος.

Η απεργία της 9ης Νοέμβρη μπορεί να γίνει σταθμός για αγώνα διαρκείας

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, συνεχίζεται η κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας και των υπολειμμάτων του κοινωνικού κράτους. Η αποκάλυψη της υπόθεσης Πάτση, φέρνει στο φως τις βαθιές και οργανικές σχέσεις που έχουν οικοδομηθεί, στο πλαίσιο του αρπακτικού και βάρβαρου ολοκληρωτικού καπιταλισμού, ανάμεσα στα «κοράκια» των αγορών και των τραπεζών και το αστικό πολιτικό σύστημα, συγκροτώντας μια συμμορία που κλέβει «νόμιμα» σπίτια και ζωές. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να αποδώσει όλα τα κακά της μοίρας μας στον… Πούτιν και τον Ερντογάν, επικαλούμενη για μια ακόμη φορά την ατομική ευθύνη. Μας κοροϊ-
δεύει δε με τα υποτιθέμενα «καλάθια του νοικοκυριού», εξυπηρετώντας στην πραγματικότητα τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπολίτευσή του περιορίζεται στους όρκους υπευθυνότητας, την κυβερνησιμότητα και τα ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου