ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Για Τον Θάνατο Του Αντρέα Βογιατζόγλου

 

Ανδρέας Βογιατζόγλου

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

Έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Ανδρέας Βογιατζόγλου, Γραμματέας του ΚΟ του ΚΚΕ (μ-λ), αφού πάλεψε για περίπου ενάμιση χρόνο με τον καρκίνο. Ο σύντροφος Ανδρέας υπήρξε ένα συνεπής αγωνιστής τους εργατικού και αριστερού κινήματος από τα δύσκολα φοιτητικά χρόνια της περιόδου της δικτατορίας. Συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και στις φοιτητικές κινητοποιήσεις εκείνης εποχής, όπου εντάσσεται στο μ-λ κίνημα.

Γρήγορα αναδείχτηκε στα ηγετικά όργανα της ΠΠΣΠ (1977) και από το 1983 στο Καθοδηγητικό Όργανο του ΚΚΕ (μ-λ). Το 2010, σαν αποτέλεσμα της αγωνιστικότητας και συνέπειά του, εκλέγεται Γραμματέας του ΚΟ της οργάνωσης.

Ο σύντροφος Ανδρέας Βογιατζόγλου είχε τη σεμνότητα ενός πραγματικού αγωνιστή του εργατικού κινήματος και όσοι τον γνωρίσαμε στους κοινούς αγώνες, στους αγώνες της Άκρας Αριστεράς θα τον θυμόμαστε για πάντα. Θα τον θυμόμαστε για τους αγώνες και την προσφορά του, αλλά και για το κενό που αφήσει σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

Η ΟΚΔΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στο ΚΚΕ (μ-λ), στους συντρόφους και φίλους του.

 Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

 Την Τρίτη 18 Οκτώβρη έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος Ανδρέας Βογιατζόγλου, μετά από μακρόχρονη πάλη με τον καρκίνο. Μια μάχη που την έδωσε, όπως και τις άλλες μάχες της ζωής του, με αγωνιστικότητα και σθένος.

Ο σύντροφος Ανδρέας γεννήθηκε το 1955 στην Αλεξάνδρεια και από μικρός ήλθε στην Αθήνα. Στα 18 του παίρνει μέρος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Τον επόμενο χρόνο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ως φοιτητής στο Πολυτεχνείο, στη σχολή των Χημικών Μηχανικών. Από τα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ(μ-λ) και παρέμεινε εκεί μέχρι τον θάνατό του.

Όλη του η ζωή ήταν αφιερωμένη στην πάλη για την κομμουνιστική επανάσταση και παρέμεινε ενεργός μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο σ. Ανδρέας έχαιρε μεγάλης εκτίμησης σ’ όλη την επαναστατική Αριστερά για την συνεπή ενωτική και συντροφική του στάση, σε όλες τις κοινές δράσεις.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συντρόφους του στο ΚΚΕ(μ-λ).

19-10-2022

 ΚΟΝΤΡΑ

Οπως ανακοίνωσε το ΚΚΕ (μ-λ), χθες έφυγε από τη ζωή ο Αντρέας Βογιατζόγλου, γραμματέας του Καθοδηγητικού Οργάνου του από το 2010. Ηταν μόλις 67 χρόνων και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πάλεψε σκληρά με τον καρκίνο που τον χτύπησε ξανά, για δεύτερη φορά μετά τη δεκαετία του 2000.

Ο Αντρέας Βογιατζόγλου είχε γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 8 χρόνων και από νεαρός συνδέθηκε με το επαναστατικό κίνημα. Οι παλαιότεροι που σπουδάσαμε στη Θεσσαλονίκη τον θυμόμαστε από το 1974 στέλεχος της ΠΠΣΠ στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών και στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και μέλος του ΚΚΕ (μ-λ).

Στη συντρόφισσα της ζωής του, την κόρη του και τους συντρόφους του εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας. 

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Αποχαιρετισμός στον αγωνιστή της επαναστατικής αριστεράς Ανδρέα Βογιατζόγλου

Με θλίψη ενημερωθήκαμε για το θάνατο του συντρόφου Ανδρέα Βογιατζόγλου, στελέχους και επί χρόνια γραμματέα του Καθοδηγητικού Οργάνου του ΚΚΕ(μ-λ).

Έφυγε, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ένας δραστήριος και πρωτοπόρος αγωνιστής που αγωνίστηκε με συνέπεια για τους λαϊκούς αγώνες και την επαναστατική αριστερά.

Ήταν παρών με τη δράση του σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα του εργατικού – λαϊκού κινήματος επί δεκαετίες, ήδη από την αντιδικτατορική πάλη από τις γραμμές της νεολαίας, και είχε σημαντική συμβολή στην σταθεροποίηση και συγκρότηση του μ-λ πολιτικού ρεύματος που ανήκε, αλλά και γενικότερα της ανεξάρτητης αριστεράς.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συντρόφους και συντρόφισσες του ΚΚΕ(μ-λ), την οικογένεια και τους οικείους του.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου