ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ Διαδηλώνουν Την Πέμπτη Για Την Υγεία Του λαού

ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ 


 

Σε στάση εργασίας στην Αττική και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια προχωρούν την Πέμπτη 20 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» των ιδιωτικοποιήσεων, των «συμπράξεων» με τον ιδιωτικό τομέα, των συγχωνεύσεων - καταργήσεων τμημάτων και κλινικών, των αυξημένων πληρωμών για ακόμα λιγότερες υπηρεσίες Υγείας.

Στην Αθήνα οι υγειονομικοί θα συγκεντρωθούν στις 8.30 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη και θα πορευτούν μέχρι το υπουργείο Υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών και τα σωματεία των υγειονομικών καλούν σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. στην πύλη του Ιπποκράτειου. Παράλληλα η ΕΝΙΘ καλεί τους νοσοκομειακούς ιατρούς στη Γενική της Συνέλευση, 1η Νοέμβρη στο αμφιθέατρο του Ιπποκράτειου στη 1.30 μ.μ., και σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης: Στα Γιάννενα, στις 11.30 π.μ. στην Περιφέρεια, στο Ηράκλειο, στις 12 μ. στην πλατεία Λιονταριών, στην Καρδίτσα, στις 11 π.μ. στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου στην Κέρκυρα, στις 12.30 μ.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο, στη Λευκάδα, στη 1 μ.μ. στην πύλη του νοσοκομείου του νησιού, στην Πρέβεζα, στις 12 μ. στην πύλη του νοσοκομείου.

ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ και σωματεία καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, «οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το "νέο ΕΣΥ" να σημάνουν συναγερμό σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε λαϊκή οικογένεια. Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας, ότι η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ είναι "ένα μοντέλο που θέλουμε να έχουμε στα νοσοκομεία μας", καθώς και της αναπληρώτριας υπουργού, ότι δεν εκδίδει νέους οργανισμούς νοσοκομείων διότι σκοπεύει να κλείσει αρκετά νοσοκομεία, οπότε θα τους φτιάξει μετά τη συγχώνευσή τους».

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας απαιτούν επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου - 14ου μισθού, ξεκινώντας με την καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων. Επίσης, ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων σε μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, αλλά και επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Αντιδρώντας στο «νέο ΕΣΥ», λένε «όχι» στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και απαιτούν δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό, ενάντια στην ένταση της επιχειρηματικής δράσης στα νοσοκομεία.

Θυμίζοντας δε την κλήση της προέδρου της ΟΕΝΓΕ σε δίκη για παράβαση του νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων, απαιτούν να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος υγειονομικών που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.

Φρένο στην κρατική καταστολή, άρση της αναστολής εργασίας

Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος των 38 εργαζομένων σε αναστολή που δικάζονται για «απείθεια και παρακώλυση συγκοινωνιών», λόγω συμμετοχής τους σε κινητοποίηση έξω από την πρωθυπουργική οικία, και να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, απαιτούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο στις 10 π.μ. στο Πλημμελειοδικείο (Ευελπίδων, κτίριο 8), ενώ ήδη σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία έχουν προκηρύξει στάση εργασίας.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου