ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

ΝΑΡ Ο Παύλος Φύσσας Ζει Στους Αγώνες

                                                                 

11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ:

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ! - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ- ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

                                         

Ένας 63χρονος Εργαζόμενος Σε Εργοστάσιο Της ΔΕΗ Πέθανε Την Ώρα Της Δουλειάς

 

Την ζωή του έχασε το πρωί της Παρασκευής ένας 63χρονος εργαζόμενος του Ομίλου «ΤΕΡΝΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ», την ώρα που δούλευε στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, στο Μαστιχάρι της Κω. Ο 63χρονος ήταν χειριστής στροβίλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο εργαζόμενος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εργάζονταν προσωρινά στη Κω, προσήλθε κανονικά στην εργασία του στις 7 το πρωί, αλλά μέσα μετά από λίγα λεπτά ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε.

ΟΣΕ / Επιβεβαιώνει Ότι Παραλίγο Να Υπάρξουν Νέα «Τέμπη» Στην Αθήνα

Τρένο προαστιακού

Σε αργία ο σταθμάρχης του ΣΚΑ που έδωσε εντολή αναχώρησης στην δεύτερη αμαξοστοιχία ενώ η πρώτη είχε μπει σε μονή γραμμή


Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε μετωπική σύγκρουση δύο τρένων του προαστιακού στην Αθήνα, τα οποία κινούνταν σε μονή γραμμή. Το απίστευτο περιστατικό, που φέρνει στον νου το έγκλημα στα Τέμπη, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ.

Διαδηλώνουμε Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, 7 μμ., Και Κάθε Σάββατο Στο Σύνταγμα Για Την Παλαιστίνη

Κάλεσμα προς τον ελληνικό λαό, τα σωματεία και τις οργανώσεις της Aριστεράς 

 

 

 

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ – ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 

Iστορική Aπεργία Στην Boeing : Μεγαλύτερες Αυξήσεις Μισθών Ζητούν Οι Εργαζόμενοι

 Βοeing

Οι εργαζόμενοι μίλησαν - Ιστορική απεργία στην Boeing από τους συνδικαλιστές, που με 96% αποφάσισαν να σταματήσουν την παραγωγή του αεροπλάνου γιατί τους δίνουν 25% αντί για 40% αύξηση στους μισθούς

Νέα μεγαλειώδης συνδικαλιστική κινητοποίηση στις ΗΠΑ με την Boeing να «πονοκεφαλιάζει» από τις δυναμικές εξελίξεις στο στρατόπεδο των εργαζομένων, που ετοιμάζονται να απεργήσουν αφού απέρριψαν την πρόταση για νέα σύμβαση.

Αποφάσεις Aπελάσεων Σε Παλαιστίνιο Και Επιζήσαντες Του Ναυαγίου Της Πύλου

 Κ.Ε.Δ.Δ.Α. - Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

 

 

 

ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ

ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νέες Κινητοποιήσεις

 

Νέα μαχητική συγκέντρωση και μοτοπορεία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 12 Σεπτέμβρη οι διανομείς της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για αυξήσεις και μέτρα προστασίας, κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας που προσπαθεί να σπάσει την πάλη τους με απολύσεις.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου της «e-food» και των διανομέων της «Wolt», ενώ συμμετείχαν συνάδελφοί τους και από άλλες πλατφόρμες.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΕΔΔΑ Για Την Απόλυση Του Δ. Αντωνίου Και Τη Δίωξη Του Π. Βαϊνά

                                                           

 ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΠΑΥΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΪΝΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ «Επανεκκίνηση» Αυτοί, Ανατροπή Εμείς

 

Τα ρέστα της δίνει η κυβερνητική προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας για να διαφημίσει την παρουσία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ σαν «επανεκκίνηση» που εξασφαλίζει άλλα τρία χρόνια κυβερνητικής θητείας γι’ αυτούς. Αλλά το παραμύθι δεν τραβάει.

Ακόμα και σαν έκφραση είναι αποτυχημένη, γιατί ομολογεί ότι το κυβερνητικό όχημα κόλλησε: ο κόσμος το’ χει τούμπανο ότι το περιβόητο «41τακατό» έγινε 28% και κατρακυλάει προς το 22% και πιο κάτω, και τώρα το κυβερνητικό κόμμα ελπίζει ότι έπιασε πάτο και πάει για «επανεκκίνηση».

Τίποτα δεν στηρίζει αυτή την υπόθεση. Αυτό το έδειξαν χειροπιαστά οι χιλιάδες διαδηλωτές που γέμισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης την ώρα που ο Μητσοτάκης έδινε την παράστασή του στο Βελλίδειο. Και δεν ήταν μόνοι. Την ίδια ώρα στη Γαλλία, οι προσπάθειες του Μακρόν να κάνει τη δική του «επανεκκίνηση» έβρισκαν απέναντί τους μια πλημμύρα οργισμένων διαδηλωτών. Το σενάριο, όπου ο Γάλλος φίλος του Μητσοτάκη ακουμπάει στους φασίστες της Λεπέν για να βρει κυβέρνηση, ξεσηκώνει θύελλα. Αυτό είναι το μέλλον και για τη ντόπια «επανεκκίνηση».

Κυκλοφορεί Η ΚΟΜΜΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ αρ.φύλλου 117

                                           https://marxismos.com/wp-content/uploads/2024/09/117_E.png

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Θα Προχωρήσει Με Δημοκρατία, Συλλογικότητα Και Συντροφικό Πνεύμα

                                                          https://syriza.gr/wp-content/uploads/2024/06/5612397.jpg

Σημεία από τη συνέντευξη της Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον ρ/σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5» και τον Σπ. Σουρμελίδη

ΝΑΡ Για Την Διεξαγωγή Της Νατοϊκής Στρατιωτικής Άσκησης "Rammstein Flag"

                                                                

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση - γραφείο περιοχής Δυτικής Ελλάδας

Για την διεξαγωγή της νατοϊκής στρατιωτικής άσκησης "Rammstein Flag" στην Ανδραβίδα

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

90 Χρόνια ΟΚΔΕ

 

Αναδημοσίευση από την Εργατική Πάλη Σεπτεμβρίου 2024

Η ίδρυση της ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) είναι ταυτόσημη με την δημιουργία, την συγκρότηση και την πορεία του Τροτσκιστικού ρεύματος στην Ελλάδα. Αποτελεί το προϊόν της πάλης των ελλήνων επαναστατών που συντάσσονται με τον Τρότσκι, απέναντι στον σταλινικό εκφυλισμό του ΚΚΕ και την ρεφορμιστική του μετάλλαξη.

Οι ρίζες του Τροτσκισμού θα πρέπει να αναζητηθούν στο ΣΕΚΕ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας – πρόδρομος του ΚΚΕ) και συγκεκριμένα στην επαναστατική τάση. Αδιαμφισβήτητος ηγέτης των επαναστατών θα αναδειχθεί ο Παντελής Πουλιόπουλος ο οποίος θα συγκρουστεί με την σοσιαλδημοκρατική ηγεσία που έκανε ό,τι μπορούσε να εμποδίσει την ανάπτυξη της συνείδησης των εργαζομένων, την αντιπολεμική πάλη απέναντι στο σφαγείο της Μικρασιατικής Εκστρατείας και την σύνδεση του κόμματος με την 3η Διεθνή. Το 1924, στο συνέδριο της «Μπολσεβικοποίησης», θα εκλεχτεί Γραμματέας σε ηλικία μόλις 24 χρονών. Το ΣΕΚΕ μετονομάζεται σε ΚΚΕ και εντάσσεται στην 3η Διεθνή των Λένιν-Τρότσκι.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΕΘ 2024: Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΑΜΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ! /// ΕΕΚ

 

Η φετινή διαδήλωση στη ΔΕΘ, είναι ένας σημαντικός σταθμός, στην πάλη της εργατικής τάξης, επικεφαλής του λαού, για την συντριβή της λαομίσητης Κυβέρνησης των καπιταλιστών. Η λαϊκή οργή διαρκώς φουντώνει, ενάντια στα αίσχη, τα πραγματικά εγκλήματα, που διαπράττει και τα ακόμα χειρότερα που ετοιμάζεται να διαπράξει, ενάντια στους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρ’ όλη την ταξική επικινδυνότητά της, βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτοφανούς τα τελευταία χρόνια πολιτικής κρίσης και κρίσης όλου του πολιτικού συστήματος, το οποίο βουλιάζει μέσα στην απαξίωση από το λαό, ο οποίος αντιμετωπίζει όλα τα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα της ακρίβειας, της ανεργίας, των πανάκριβων ενοικίων, μέσα σε ένα περιβάλλον μισθών πείνας, ελαστικής εργασίας και περικοπών. Ιδιωτικοποιήσεις των πάντων, φοροληστεία και απαλλαγές για τους μεγαλοκαρχαρίες, διάλυσης όλων των δημόσιων δομών Παιδείας και Υγείας και των προγραμμάτων απεξάρτησης και παραχώρησή τους στους ιδιώτες, κρατική καταστολή και δηλητηριώδης αντιπροσφυγική και αντιμεταναστευτική πολιτική, που δεν έχει να ζηλέψει από το “λόγο” των φασιστών στους οποίους προλειαίνει το έδαφος, είναι μερικά μόνο από τα έργα και ημέρες της κυβερνητικής συμμορίας.

ΔΕΘ : Εργατικός Ξεσηκωμός Και Ανεξάρτητη Ταξική Συγκέντρωση Στην Καμάρα

                                          

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ / Πολάκης Και Γεροβασίλη Ζήτησαν Νέες Εσωκομματικές Εκλογές - Αντίθετος Ο Παππάς

 Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην Κουμουνδούρου
Αντίθετος στην προεδρική εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τάχθηκε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος τονίζει ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τα μέλη

Υπέρ νέων εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τάχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης κατά την ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει σε νέες εσωκομματικές εκλογές.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Πανελλαδικό Συμβούλιο ΣΕΚ - Δυνατότητες Και Καθήκοντα Για Την Επαναστατική Αριστερά

 
Συνεδρίασε την Κυριακή 1 Σεπτέμβρη το Πανελλαδικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από τους τοπικούς πυρήνες. Παρουσιάζουμε εδώ το άνοιγμα των συζητήσεων από μέρους της Κεντρικής Επιτροπής και στις σελίδες 12-13 ένα τμήμα των παρεμβάσεων που ακολούθησαν.

Το σύστημα διεθνώς βρίσκεται σε κατάσταση αποσταθεροποίησης, από άποψη οικονομίας, από άποψη πολιτική και από άποψη κινητοποιήσεων του κόσμου. Έχουμε μια παγκόσμια εικόνα αστάθειας που μεταφράζεται σε τεράστιες μάχες και αυξημένες δυνατότητες παρέμβασης από τη δική μας πλευρά.

Ξεκινώντας από την οικονομία που αποτελεί το υπόβαθρο, είχαμε στις αρχές Αυγούστου την εικόνα ενός διεθνούς πανικού στα χρηματιστήρια που ξεκίνησε από το Τόκυο και απλώθηκε στις ΗΠΑ. Κατάφεραν να τον συγκρατήσουν αλλά έβγαλε στην επιφάνεια τα προβλήματα της οικονομίας.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Κυβέρνηση Και «Δικαιοσύνη» Κοινό Κέντρο Συγκάλυψης Για Τις Υποκλοπές


Πηγή : marxismos

Στα τέλη Ιουλίου γνωστοποιήθηκε το προκλητικό πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών. Σε αυτό διατυπώθηκε το συμπέρασμα ότι οι παρακολουθήσεις των ίδιων προσώπων «νόμιμα» από την ΕΥΠ και παράνομα από τους σκιώδεις χρήστες του Predator δεν συνηγορούν στην ύπαρξη κάποιου κοινού κέντρου παρακολουθήσεων. Σε αυτή τη βάση, ακολούθως, απαλλάχθηκαν από κάθε ευθύνη η ΕΥΠ και η κυβέρνηση, ενώ στα 4 άτομα που καταδεικνύονται ως οι «εγκέφαλοι» πίσω από το Predator απαγγέλθηκαν αστείας βαρύτητας κατηγορίες.

Οι Χούθι Έπληξαν Δύο Πλοία, Εκ Των Οποίων Το Ένα Ελληνόκτητο

Φωτογραφία αρχείου

 Δύο πλοία, εκ των οποίων το ένα ελληνόκτητο δέχθηκαν σήμερα επίθεση από τους Χούθι, στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοιχτά της Υεμένης.

Το πετρελαιοφόρο με σημαία Παναμά «Blue Lagoon I», το οποίο διαχειρίζεται η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία «Sea Trade Marine SA» χτυπήθηκε από δύο βλήματα. Η επίθεση στο δεξαμενόπλοιο πραγματοποιήθηκε περίπου 70 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Σαλίφ της Υεμένης.

To ΠΡΙΝ Κυκλοφορεί Ξανά Στα Περίπτερα Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

                                                   To Πριν κυκλοφορεί ξανά στα περίπτερα το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

 

Το Πριν θα είναι ξανά μαζί σας το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (7-8/9),

Με τη μάχη της ΔΕΘ να αποτελεί τον πρώτο σταθμό του νέου γύρου κοινωνικών αναμετρήσεων σε μια περίοδο που η κοινωνική δυσαρέσκεια διογκώνεται το Πριν θα είναι κοντά σας κάθε εβδομάδα -και καθημερινά στο prin.gr- με πλούσιο ρεπορτάζ, αναλύσεις και συνεντεύξεις από τον κόσμο της αντίστασης και των αγώνων από τη σκοπιά της κομμουνιστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που έχει ανάγκη η εποχή μας.