ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΕΚ : Μόνη Δικαίωση Των Νεκρών Μας Η Προλεταριακή Επανάσταση

 

11 Χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες, η μνήμη του Παύλου παραμένει ζωντανή. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 ο Παύλος όρθιος αντιμετώπισε το κτήνος του φασισμού, μια αγέλη του δολοφονικού “τάγματος” της χ.α. και τον σφάχτη Ρουπακιά. Η δολοφονία του πυροδότησε ένα μαζικό κίνημα που αντέστρεψε την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και έδωσε αποφασιστικό πλήγμα στη ναζιστική οργάνωση. Το δικαστήριο με την απόφασή του επικύρωσε ό,τι στο μαζικό κίνημα ήταν γνωστό και παλευόταν: η χ.α. είναι μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση και η ηγεσία και τα μέλη της ενέχονται για βίαιες ρατσιστικές, φασιστικές, δολοφονικές πράξεις.

 

Όμως, 11 χρόνια μετά, η απειλή του φασισμού υφίσταται, γιατί ο φασισμός γεννιέται και αναπαράγεται από την κρίση και παρακμή του καπιταλισμού. Ο πλανήτης βρίσκεται σε μία νέα φάση κρίσης με τον πόλεμο στην Ουκρανία να φέρνει εγγύτερα την απειλή ενός θερμοπυρηνικού πολέμου και στη Γάζα μια γενοκτονική επίθεση να πραγματοποιείται ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό από την ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ με τους φασίστες υπουργούς της, και την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια του αμερικανικού, του ευρωπαϊκού και του ελληνικού καπιταλισμού. Μια νέα φάση αποκτήνωσης και φασιστικοποίησης κάνει πιο επείγουσα την ανάγκη ενός διεθνούς-διεθνιστικού αντιφασιστικού και απελευθερωτικού αγώνα από την Παλαιστίνη μέχρι την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Στη φάση της ιστορικής του κρίσης και αδιεξόδου, ο καπιταλισμός, στις ιμπεριαλιστικές κοινοβουλευτικές μορφές αστικής διακυβέρνησης της Δύσης, προχωράει σε βοναπαρτιστικές μορφές με τρανότερο παράδειγμα τη Γαλλία του Μακρόν, όπου ένα κανονικό συνταγματικό πραξικόπημα με την βοήθεια της φασίστριας Λεπέν εκτυλίσσεται. Στις υπερχρεωμένες μεγάλες καπιταλιστικές χώρες, σε βιομηχανική παρακμή, ύφεση και πληθωρισμό (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία), επιχειρούν να εκτρέψουν την αγανάκτηση των μαζών από τον πραγματικό ένοχο, τον καπιταλισμό και τις εξουσίες του. Με όπλα την ξενοφοβία, το ρατσισμό και τον τοξικό εθνικισμό στοχοποιούν τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ο κύριος εχθρός τους παραμένει το προλεταριάτο. Γι’ αυτό οι παρα-κρατικές φασιστικές συμμορίες τούς είναι αναγκαίες, ενώ στις πρώτες φάσεις προωθούν τους φασίστες με γραβάτα.

Η μάχη ενάντια στο φασισμό μπορεί να είναι νικηφόρα μόνο με έναν συνδυασμένο μαχητικό και μαζικό αντιφασισμό, με εργατικές πολιτοφυλακές, και ένα επαναστατικό πολιτικό κίνημα που αντιμάχεται την καπιταλιστική εξουσία παλεύοντας για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την συντριβή των κρατικών μηχανισμών που εκτρέφουν, προστατεύουν και προωθούν τους φασίστες δολοφόνους, για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό.

Στην Ελλάδα τα φασιστικά αποβράσματα, έχοντας δεχθεί καίρια πλήγματα, ιδίως μετά τη θυσία του Παύλου Φύσσα, προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι, με μικρομαζέματα και δειλές παρεμβάσεις στις γειτονιές μας και την ενίσχυση φασιστοειδών πολιτικών κομμάτων, επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν το αδιέξοδο του κόσμου και την παράλληλη αδυναμία των αριστερών και αναρχικών οργανώσεων να μετατρέψουν την οργή των μαζών σε δύναμη ανατροπής τού υπάρχοντος συστήματος. Η πάλη για εξουσία των εργατικών συμβουλίων είναι η μόνη εργατική διέξοδος.

11 χρόνια μετά, ο Παύλος Φύσσας ζει!

Στηρίξτε τις εκδηλώσεις του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη

Όλοι στην πορεία, Τετάρτη 18/9, 17:30 στο μνημείο του Παύλου

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

(neaprooptiki.gr) 12/9/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου