ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΣΕ / Επιβεβαιώνει Ότι Παραλίγο Να Υπάρξουν Νέα «Τέμπη» Στην Αθήνα

Τρένο προαστιακού

Σε αργία ο σταθμάρχης του ΣΚΑ που έδωσε εντολή αναχώρησης στην δεύτερη αμαξοστοιχία ενώ η πρώτη είχε μπει σε μονή γραμμή


Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε μετωπική σύγκρουση δύο τρένων του προαστιακού στην Αθήνα, τα οποία κινούνταν σε μονή γραμμή. Το απίστευτο περιστατικό, που φέρνει στον νου το έγκλημα στα Τέμπη, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ.



Περιγράφοντας τι συνέβη σήμερα Παρασκευή (13/9) το πρωί, ο ΟΣΕ αναφέρει ότι η μία αμαξοστοιχία με προορισμό το αεροδρόμιο πήρε σήμα αναχώρησης από τον σταθμό Αθηνών, ενώ η δεύτερη προερχόμενη από το Κιάτο έλαβε αντίστοιχο σήμα από το ΣΚΑ.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, ο σταθμάρχης Αθηνών και ο μηχανοδηγός της πρώτης αμαξοστοιχίας, ακούγοντας την εντολή αναχώρησης από το ΣΚΑ επικοινώνησαν αμέσως για να προλάβουν ενδεχόμενη τραγωδία. Ταυτόχρονα σχεδόν ο μηχανοδηγός της δεύτερης αμαξοστοιχίας ακινητοποίησε τον συρμό.

Όπως ενημερώνει η διοίκηση του ΟΣΕ, μετά το περιστατικό έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες:

  • Δόθηκε εντολή διενέργειας πορίσματος για την εξακρίβωση των συνθηκών που έγινε το περιστατικό.
  • Τέθηκε σε αργία και παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό ο σταθμάρχης του ΣΚΑ που έδωσε την εντολή αναχώρησης του 1307.
  • Συγκεντρώθηκε το υλικό των ηχητικών καταγραφών GSM-R και VHF.
  • Ενημερώθηκε η ΡΑΣ και ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ για το περιστατικό.
Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου