ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΕΘ 2024: Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΑΜΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ! /// ΕΕΚ

 

Η φετινή διαδήλωση στη ΔΕΘ, είναι ένας σημαντικός σταθμός, στην πάλη της εργατικής τάξης, επικεφαλής του λαού, για την συντριβή της λαομίσητης Κυβέρνησης των καπιταλιστών. Η λαϊκή οργή διαρκώς φουντώνει, ενάντια στα αίσχη, τα πραγματικά εγκλήματα, που διαπράττει και τα ακόμα χειρότερα που ετοιμάζεται να διαπράξει, ενάντια στους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρ’ όλη την ταξική επικινδυνότητά της, βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτοφανούς τα τελευταία χρόνια πολιτικής κρίσης και κρίσης όλου του πολιτικού συστήματος, το οποίο βουλιάζει μέσα στην απαξίωση από το λαό, ο οποίος αντιμετωπίζει όλα τα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα της ακρίβειας, της ανεργίας, των πανάκριβων ενοικίων, μέσα σε ένα περιβάλλον μισθών πείνας, ελαστικής εργασίας και περικοπών. Ιδιωτικοποιήσεις των πάντων, φοροληστεία και απαλλαγές για τους μεγαλοκαρχαρίες, διάλυσης όλων των δημόσιων δομών Παιδείας και Υγείας και των προγραμμάτων απεξάρτησης και παραχώρησή τους στους ιδιώτες, κρατική καταστολή και δηλητηριώδης αντιπροσφυγική και αντιμεταναστευτική πολιτική, που δεν έχει να ζηλέψει από το “λόγο” των φασιστών στους οποίους προλειαίνει το έδαφος, είναι μερικά μόνο από τα έργα και ημέρες της κυβερνητικής συμμορίας.



Ένα χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες που ρήμαξαν τη Θεσσαλία, oι πυρκαγιές στην Αττική, έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο του μητσοτακικού καπιταλιστικού κράτους. Συγχρόνως, η Κυβέρνηση των πιστών υπηρετών του αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού, στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, αλλά και στη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, βρίσκεται, με ακόμα πιο άθλιο τρόπο και σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα από ό,τι ένα χρόνο πριν, στο πλευρό των φονιάδων του λαού στη Δυτική Όχθη, τη Γάζα και όλη την μαρτυρική Παλαιστίνη, στο πλευρό των φασιστών οπαδών του Μπαντέρα που κυβερνάνε στην Ουκρανία, στηρίζοντας την πολεμική εκστρατεία του ιμπεριαλισμού και των σιωνιστών.

Η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αποσυνθετικής κρίσης όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εκδηλώθηκε και επιδεινώθηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές και τις μεγάλες της συνέπειες, όπως στη Γαλλία, αλλά και με διαφορετικό τρόπο τώρα, στην απειλούμενη από μια νέα άνοδο του φασισμού Γερμανία, ετοιμάζεται να ασκήσει, απέναντι στο λαό και τη νεολαία, το μόνο που της έχει απομείνει, ενόψει της όξυνσης της ήδη κοχλάζουσας κοινωνικής κρίσης και αναταραχής: την καταστολή του αστικού κράτους, ώστε να περάσει δια πυρός και σιδήρου, τα μέτρα της επιβίωσης του κεφαλαίου και της σαθρής εξουσίας του. Δεν θα περάσει!

Με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο επαναποικιοποίησης του χώρου που απαλλοτριώθηκε το κεφάλαιο το 1917 να μαίνεται και με τον γενοκτονικό πόλεμο του Νετανιάχου στην Δυτική Όχθη να μπαίνει στον δεύτερο χρόνο, προκαλώντας ένα μεγάλο κύμα αγανάκτησης ακόμα και μέσα στο Ισραήλ, η παγκόσμια κατάσταση είναι χωρίς επιστροφή σε μια κατεύθυνση ανεξέλεγκτης αποσταθεροποίησης, με οξύτατες επαναστατικές συνέπειες στην ταξική πάλη διεθνώς. Στην Ελλάδα, η χρεοκοπημένη Κυβέρνηση, είναι αντιμέτωπη με το επερχόμενο τσουνάμι των συνεπειών της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, ενώ η επίσημη αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένων των πασοκοειδών υπολειμμάτων, του κασελακικού Συριζα σε αποσύνθεση και όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, είναι σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο επίσης, αντιμέτωπη κι αυτή με τη λαϊκή εχθρότητα.

Μέσα σε αυτήν την έκρηξη των αντιφάσεων του παρακμασμένου καπιταλισμού σε στρατηγικό αδιέξοδο, η εργατική τάξη, συγκροτημένη σε εναλλακτική δύναμη εξουσίας, επικεφαλής των φτωχών μαζών της πόλης και της υπαίθρου, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει τέλος στην επιθανάτια αγωνία του καπιταλισμού, ανατρέποντάς τον, για τη σοσιαλιστική αναδιοργάνωση της κοινωνίας.

Το ΕΕΚ-Τροτσκιστές, καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία και τους καταπιεσμένους, να πάρουν μέρος στη φετινή αντικυβερνητική διαδήλωση στη ΔΕΘ, παλεύοντας ανεξάρτητα και σε σύγκρουση με την κρατική συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και το μαχητικό “εντός ορίων” ρεφορμισμό του ΠΑΜΕ, στην προοπτική της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας και της εργατικής εξουσίας. Οργανωθείτε στο ΕΕΚ, για την επαναστατική ηγεσία στο εργατικό κίνημα και το χτίσιμο του Επαναστατικού Κόμματος της εργατικής τάξης και την επαναστατική Διεθνή, την Τέταρτη Διεθνή! Για την ήττα του ΝΑΤΟ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία! Νίκη της Παλαιστινιακής επανάστασης, με τη συντριβή του σιωνισμού και των ιμπεριαλιστών, για μια ελεύθερη σοσιαλιστική Παλαιστίνη, από τον Ιορδάνη ως τη Μεσόγειο, όπου Άραβες και Εβραίοι θα ζουν μαζί, στη Σοσιαλιστική Ομοσπονδία των Λαών της Μέσης Ανατολής! Εμπρός στους δρόμους, της επαναστατικής σοσιαλιστικής ανατροπής, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, με την κόκκινη διαρκή επανάσταση, για τον παγκόσμιο ελευθεριακό κομμουνισμό!

 Διαδήλωση Θεσσαλονίκη, Σάββατο 7 Σεπτέβρη 2024 – προσυγκέντρωση Καμάρα, 6 μ.μ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ
(neaprooptiki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου